-160 de gogosari proaspeti si carnosi -100 g otet de vin tare -o lehatura patrunjel radacina -o legatura morcovi -4 teline -4 bucati pastarnac -2 bucati hrean -6 capataini usturoi -boabe enibahar -o mana piper boabe -4 foi de dafin -1/2 kg mustar boabe -1 kg de sare -1/4 kg zahar -5 g salicilat
Mod de preparare:
Se trece zarzavatul prin rozatoare, toate mirodeniile se pun intr-un saculet de panza subtire si se pun toate in otet la fiert. Dupa ce zarzavatul este bine fiert, se srecoara intr-o panza, iar otetul se pune din nou la clocotit cu sare si zahar. In acest timp se sterg gogosarii cu o carpa si se oparesc treptat, 2-3 minute in otetul clocotit. Se scot repede cu o strecutatoare si se intind pe masa sa se raceasca. Se aseaza apoi gogosarii in borcane, punandu-se printre ei bucati de conopida si gogonele verzi. Otetul se strecoara din nou si cand este inca caldut, se adauga salicilatul. Cand s-a racit se toarna peste gogosari in borcan. Se pune teasc deasupra si apoi un strat de undelemn gros cam de 2 degete.