-3 kg de varza -400 g de morcovi si telina -300 g de ceapa -3 ardei grasi -300 ml de ulei -3-4 foi de dafin -telina -cimbru (piper, sare, otet dupa gust) -50-60 de gogosari mai mici
Mod de preparare:
Tocati varza fideluta, cantariti-o si frecati-o cu doua linguri de sare mai mari. Separat, clatiti prin ulei ceapa data prin razatoare si, cānd aceasta s-a aurit, puneti ardeiul tocat, varza bine stoarsa si o parte din condimente. Lasati vasul pe foc mic si amestecati īn continuu pāna cānd zarzavaturile incep sa clocoteasca. Inchideti focul, omogenizati bine compozitia si umpleti gogosarii, asezandu-i cu grija īn borcane de 3-5 l. Puneti la fiert otetul combinat cu 2 parti apa si restul de condimente si lasati sa dea īn 2-3 clocote. Turnati-l caldut peste ardei, legati cu celofan si asezati borcanele la pastrare īn loc aerisit, ferit de caldura.