Deci se folosesc borcane de 800 gr. SE aseaza castravetzii care trebuie sa fie cat mai mici posibili in borcane, si se pune o cescutza de otet, o lingura de sare grunjoasa, o linguritza de zahar, boabe de piper(cam 1/2 linuritza), cateva boabe de piper, marar, 2-3 catzei de usturoi si ceapa taiata feliutze sau cred ca se numeste Julien (cam 1/2 de ceapa). Aceste cantitati se folosesc la un borcan de 800 grame. Eu de obicei imi pregatesc mai multe borcane, apoi pun castravetzii, cantitatile enumerate mai sus si in fiecare borcan se completeaza cu apa rece. Se pune capacul borcanului, daca este, daca nu celofan si gata. Se pun in camara si rezista nu un an, eu am si de acum 3 ani. Inconvenientul este ca sunt in otet si nu toata lumea suporta otetul, dar cui ii plac, retzeta este super usoara pt ca nu se fierbe nimic si totul se face la rece. kiss you all