Servire: frunze de salata, 225 grame rosii cherry taiate in jumatati; total 4-6 portii Ingrediente: • 100 grame paste integrale (penne) • 1 ceapa rosie, taiata felii subtiri • 3 tulpini de telina, taiate cubulete • 1 morcov ras • 40 grame stafide • 1 castravete taiat felii subtiri • 40 grame boabe de porumb (fierte) • 395 grame ton conservat in apa, apoi taiat marunt • 6 linguri maioneza light • 6 linguri iaurt
Mod de preparare:
Pasta se lasa la fiert timp de 12-15 minute, sau conform instructiunilor de pe ambalaj, iar dupa ce sunt gata se transfera intr-un castron mare. In castron se mai adauga ceapa, telina, morcovul, stafidele, castravetele, porumbul si tonul. Maioneza se amesteca cu iaurtul si se adauga in salata, amestecand usor. Pana in acest moment, compozitia retetei poate fi pastrata la frigider pentru maxim 2 zile. Pe o farfurie se pune amestecul de salata cu maioneza, deasupra compozitia de pasta si ornata cu rosiile cherry
Mod de servire:
Servire: frunze de salata, 225 grame rosii cherry taiate in jumatati;