1 borcan castraveti in otet 1 borcan gogosari in otet 2 oua 50 g masline ulei 2 linguri mustar catava picaturi de zeama de lamaie 800g cartofi 5 morcovi
Mod de preparare:
Se spala cartofii si se pun la fiert(daca vreti sa se faca mai repede ii decojiti si ii taiati in jumatate) cu putina sare. Separat se pun la fiert si morcovii, care s-au curatat de coaja. Se lasa la fiert pana intra furculita in ei. Intre timp se scot castravetii si gogosarii din suc, se taie cubulete mici si se pun intr-o sita sa se scurga. Pana se scurg se pune oul la fiert 1o minute ca sa fie tare. Se face maioneza din galbenusul fiert, care se freaca bine cu galbenusul oului nefiert. Apo se adauga cate putin ulei si se amesteca bine. Catre sfarsit se pune mustarul, se amesteca bine si se mai pune si zeama de lamaie. Se face o maioneza cam cat sa ajunga pentru compozitie si ornat. Cartofii dupa ce s-au fiert se scot din apa, se lasa sa se raceasca putin si se decojesc. Se taie si ei cubulete mici impreuna cu morcovii. Se amesteca toate ingredientele intr-un castron cu maioneza din care am oprit putin pentru ornat. Apoi se pune in farfurii sau castronele mai mici si se orneaza cu maioneza ramasa peste care se pune castravetele, gogosarul, maslinele si albusul de la oul fiert dupa imagintia fiecaruia. Pofta buna!