800g aluat pentru tarta 170g ceapa, taiata felii 195g morcovi, taiat felii 170 g pastarnac, taiat felii 30g salota tocata 2 linguri ulei de masline 450g ciuperci cremini (cafenii), taiate in sferturi 225g ciuperci portobello, taiate in sferturi 225g ciuperci shiitake, taiate in sferturi 1 lingurita rozmarin 2 linguri sos de soia sare piper
Mod de preparare:
Amestecati timp de 2 minute la foc mediu ceapa, morcovii, pastarnacul si salotele ξn uleiul de masline, dupa care puneti ciupercile, pentru inca 2 minute. Alaturati compozitiei restul ingredientelor si mai amestecati 5 minute.
Intre timp, incalziti cuptorul la 200 grade C, impartiti aluatul in 10 bucatele egale, formand din fiecare un cerc de aproximativ 15 cm. Asezati in centrul fiecarei tarte 120 ml / ½ cana compozitie de ciuperci, impaturiti usor marginile aluatului, astfel incat sa ramana deasupra umplututa vizibila.
Asezati tartele pe o foaie de pergament, iar apoi in cuptor timp de 10 minute. Reduceti caldura la 190 grade C si mai lasati-le inca 10 minute. Se servesc calde.
Variatii:
1.puteti servi compozitia de ciuperci si alaturi de orez, pasta sau piure de cartofi 2.daca va este greu sa dati o forma tartelor puteti folosi forme speciale de tarta 3.in locul celor 10 tarte mici puteti face 2 tarte mai mari