Cele mai citite bloguri
Nr. Blogul lui
1. olguta12
2. Elise
3. AT_Piticilor
4. andruskandu
5. notquiteso
6. mamitzica
7. mama42
8. Luciala
9. sofia_misicu
10. craciunitza
Cele mai citite mesaje de blog
Nr. Mesaj Blogul lui Vizionari
1. Atelierul Piticilor - Lucrari AT_Piticilor 117327
2. Jurnalul unei romance "americanizate"- si nu numai olguta12 54208
3. Bilantz olguta12 48149
4. J D E monica70 38400
5. A murit Laura! craciunitza 29191
6. Un nou inceput...(2) danangie 27548
7. scrisoare catre mama Picasso 22246
8. Curiozitate! Ana68 21594
9. Povestea lui bebe 2 continua buburuza2013 20253
10. Moartea lui Metaforel olguta12 20183

post an entry in your weblog   Jurnalul lui Laura25  Ultimile 50 de mesaje     Vizualizare ca mesaj normal (pentru editare)

Laura25
Jurnal de calatorie prin viatza cu gemeni - 2007
Acest mesaj a fost trimis de Laura25 pe data de 29/01/2007 la 17:12 .:. 4061  vizionari .. Exista 21 raspunsuri la acest anunt
2006

Bineneteles ca nu m-am tinut de cuvant si am lasat jurnalul in paragina. Nici nu ma asteptam la altceva din partea mea.
Ma gandeam sa fac un rezumat al ultimei luni, cand nu am mai notat nimic, dar cu siguranta nu mai apuc sa scriu la zi. Asa ca, incep cu azi.

29.01.2007
Dupa ce aseara au picat rupti de oboseala pe la 20:30, au dormit destul de bine asnoapte. Dimineata, trezirea pe la 7:30. Dupa o jumate de sticla de lapte, Rares ma anunta, cu mana la funduletz, ca "da!da!", e cazul sa-l pun pe olitza. Odata instalat, o solicita, binenteles si pe Bianca sa-i tina companie ("ai!, ai, da, da" si o trage de picior). Rezolva baiatul problema, il ridic si ma duc la baie cu indicatii catre Bianca (care intre timp umpluse jumate de oala cu pipi, ca scutecul era aproape uscat) sa mai stea un pic, ca vin imediat sa o ridic. Ma intorc dupa maxim 30 de sec. Binenteles, Bianca plecase de pe oala, care din fericire era inca in picioare, cu continutul intact. Din nefericire, Rares s-a gandit ca i-o fi venit si maimutii de plus sa faca pipi, asa ca o bagase in oala .
Ma distreaza putin si ma dispera la greu ca au cateva zile de cand vorbesc intr-o pasareasca, nu mai pricep nimic . "tiom!" "mnea" "iziziea", "ptam, pteam'... si imi spun, vorbesc cu mine, cu intonatie si toate alea si asteapta sa el raspund si eu mai zic, "da? aha...bine, mama!"

Habar n-aveam cata bucurie si exaltrare poti produce la doi copii cu 3 lei. Atat am dat sambata pe o chestie cu spuma si dispozitiv de facut baloane. Azi am scos-o... s-au uitat mirati 5 secunde, apoi a inceput sa le straluceasca ochisorii, li s-a latit cate un zambet maaare pe toata fata si au porniut la chiuit incercand sa prinda baloanele.


Laura de shtrumphi, Rares si Bianca 13.06.2005

Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi

Trimite reactia ta
Next page
# /3  

oanna3
membru junior

Posted 29/01/07 @ 17:50 Reply with Quote
super puiutii tai
pupacei

iubesc si sunt iubita
Back to top

Laura25
Lasa-ma sa moderez!

Posted 30/01/07 @ 23:11 (Edited 31/01/07 @ 09:13) Reply with Quote
30.01.2007
O zi nu tocmai buna de trecut in jurnal. Pe Rares cred ca iesirea celui de-al doilea canin il deranjeaza, spre deosebire de primul. A avut o noapte agitata, cu plans si treziri dese.
Amandoi au fost cam mofturosi si cu figuri. Si, binenteles, eu cu nervii prastie pe langa ei nu am reusit decat sa-i agit mai tare. Ciudat a fost ca desi Bianca a dormit f. bine asnoaptea, a adormit la pranz pe la 11:30, cu biberonul de apa in gura in timp ce Rares se juca pe langa ea, muzica era tare, eu zdranganeam castroane prin bucatarie incercand sa le termin mai repede mancarea. Asa ca a dormit mai bine de 2 ore, dar cu stomacelul gol.
Am descoperit de unde vine o parte din pasareasca lor: Beny Einstein in engleza. Azi ne uitam la DaVinci si zice tipa la un moment dat "mouth", la care Rares baga o combinatie care cu putin efort iti dadeai seama ca este repetitie dupa calculator. Dar luat din context, nu avea nici un sens.
Cand eram mai nervoasa si plangeam spaland vase in bucatarie, au reusit sa se calmeze singuri si i-am gasit stand de vorba. Mi-a trecut toata supararea. Rares se bagase la coltzul lor preferat, in mobila din sufragerie, Bianca in fata lui. Se uitau unul in ochii celuilalt si Rares ii spunea ceva, dadea din cap, gesticula. La care Bianca s-a intins spre el, si-a atins frunte de fruntea lui, Rares a scos limbutza sa o "guste" si au izbucnit amandoi in ras.

Am ales azi hainutzele pe care sa le trimit Oanei. Am trecut prin mana si cele din primele luni. Doamne, ce mici erau! Parca sunt hainutze de papusa. Mi-o amintesc pe Bianca, innotinad in cel mai mic costumas pe care l-am gasit cand am venit acasa ... Cat un bidon de bere. Si acum bate din picioare, tipa si se da cu capul de dulap ca nu vor piesele de lego sa stea cum le pune ea. Apoi o ia la trap prin casa, saltand pe varfuri, in incercarea de a sari . I s-a pus ei pata sa invete sa sara. Deocamdata salta de pe un picior pe celalt "vfa, vfa, vfa ... tiom, ptia, iiaaa, iiia, uuuuu".


Editez, ca am uitat sa precizez ca nervii cei mari pe care ni i-am facut au pornit (cum altfel?!) de la mancare. Rares nu vroia sa stea locului sa deschida gura. In schimb tragea cu nesatz din biberonul aproape gol cu apa. Cand ne "razboiam" mai cu foc sa ii iau bibe din gura si sa-l conving sa stea cuminte, a dat din picioare pana mi-a aruncat castronul plin cu mancare, cu fata in jos, pe covorul din sufragerie

Laura de shtrumphi, Rares si Bianca 13.06.2005

Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi
Back to top

Laura25
Lasa-ma sa moderez!

Posted 02/02/07 @ 00:01 Reply with Quote
31.01.2007
Azi vom vorbi despre gelozie. Cred ca asa ar trebui sa incep, pentru ca asa a inceput ziua. E o chestie pe care am observat-o de mai mult timp la copii si nu stiu ce sa fac. Probabil ca singura solutie e sa astept sa le treaca. Dupa o noapte mai mult nedormita din cauza unei durere de masele, ma plangeam lui Sebi inainte de a pleca la munca. Era langa mine si m-a luat putin in brate, la care se porneste Bianca spre noi tipand si trantindu-si de frunte cele 2 cuburi pe care le avea in mana, sa plece tac'su de lanag mine. Binenteles ca in secunda doi, era ea cu mainile intinse sa fie luata in brate de mine. Si mereu e asa, ne pupam pe fuga cand sunt ei de fata, daca ne luam in brate sau incercam sa ne gadilim, sa ne mai tachinam, nu se poate decat in urlete de protest ale copiilor. Spre seara, la o faza asemanatoare, Rares a venit tipand incruntat, m-a tras de par (ca de asta s-a apucat din viteza) sa ma duc de langa Sebi, apoi a trecut la el si i-a luat mainile de pe mine aruncandu-i fulgere din priviri.

Pe la 11:30 i-am scos afara si au luat primul contact cu zapada pe anul asta. Rares a fost super incantat. Ii faceam bulgari mici pe care ii arunca, a intrat intr-un santulet de langa trotuar si nu mai vroia sa iasa de acolo "aba, aba, pada, aba". A facut urme tropaind cu ghetele, a dat jos zapada de pe jumate din masinile din parcare, a scos limba sa o si guste putin, apoi a muncit la facut carari cu lopatica. Cand a intrat in casa era rosu in obraji, cu mainile reci, dar cu un zambet cat toata fata. Bianca in schimb s-a uitat mai de la distanta, a ras un pic cand am aruncat zapada deasupra ei si i-a venit pe haine, a fugit putin dupa un caine, s-a uitat sictirita cum incercam sa o conving sa adune zapada cu grebluta, apoi a decretat ca vrea in brate si asta a fost...

Am avut niste hainutze de pus la spalat. Inainte de a le baga, a trebuit sa scot din masina de spalat un bidon de 5l, unul de 1.5l, 2 sosete de culori diferite, o periuta de dinti, o minge de ping-pong, 2 lingurite, un catel de plastic si o bucatica e banana.

Am fost cu Rares la dermatolog. I-a aruncat o privire peste birou, cam de la 2-3m, i-am povestit in 2 propozitii care e problema si a pus diagnosticul: dermatita atopica. A zis sa nu-l dezbrac pana nu imi spune ce are de spus, ca pe urma plange si nu o mai poate face in tihna. Lui i-a dat asistenta niste creioane colorate si mie s-a apucat doctorita sa-mi tina o polologhie de vreo 10 minute despre boala si ce am de facut. Cand intr-un final a venit sa se uite de aproape, a zis ca de fapt are doar o piele atopica, ca nu e chiar dermatita. Ne-a dat reteta pt niste creme si sapunuri. Trebuie sa ma mai documentez pe net, ca nu sunt foarte convinsa de ce a zis.

Laura de shtrumphi, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)

Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi
Back to top

Laura25
Lasa-ma sa moderez!

Posted 02/02/07 @ 00:35 Reply with Quote
01.02.2007
Azi am constatat ca Bianca nu mai spune "ai", ci "haaai".
Dimineata le-am dat drumul la minimax sa-l vada pe Thomas si am intrat repede pe DC sa vad daca a nascut Albinutza. S-au plictisit repede si au trecut la rasturnat cutiile cu jucarii. La un moment dat Bianca era in fund, pe jos si s-a apucat sa faca ordine in jurul ei, aruncand in spate tot ce ii cadea in mana. Binenteles ca un pitic a aterizat fix in fruntea lui Rares. Noroc ca nu a fost un cub mai greu sau vreo jucarie mai colturoasa.
La pranz, ea a adormit f. repede, dar Rares a inceput sa bata cu picioarele in pat, facand-o sa tresara. L-am luat si l-am pus in patutz, apoi m-am asezat langa Bianca. Am atipit si eu putin, cam un sfert de ora. Cand m-am trezit Rares dormea. Demult nu a mai adormit asa, singur, in patut. In ultimul timp a vrut numai pe pat si cu mine langa el. Desi a adormit dupa ea, s-a trezit inaintea Biancai. L-am luat cu mine in bucatarie ca sa o mai lasam pe printzese sa doarma. Cand am auzit-o scancind, Rares a luat-o la fuga pe langa mine sa ajunga el primul. Bianca inca se intindea motaind, cand a vrut sa o serveasca si el cu o jucarie ... aruncand-o de la cativa pasi de pat drept in fruntea fetei. Normal ca fiind somnoroasa era si mofturoasa si s-a lasat cu o cantare prelunga.
Pe la 21:30 le pregateam paturile mornaind ca iar e casa un dezastru, cu jucarii si hainutze aruncate peste tot, cand ma striga Sebi din sufragerie sa vin sa vad cum strange Rares. Adusese olitza de pe hol si o pusese pe pat. A adunat apoi toate cuburile de prin toata sufragerie (unele erau bine pitite pe sub alte jucarii si carti) si le-a asezat claie peste gramada in oala. S-a mai plimbat cateva minute cu biberonul de apa in gura si un deget in buric, pana a dat de geanta mea pe un scaun. A reusit sa deschida jumate de fermoar, a pus apa, un ursulet mic de plus, apoi s-a pus pe mutat cuburile din olitza in geanta. Operatiunea a decurs cam www.dropshots.com/day.php?userid=110373&cdate=20070202&ctime=001748" target="_blank">asa.

Laura de shtrumphi, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)

Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi
Back to top

Laura25
Lasa-ma sa moderez!

Posted 05/02/07 @ 13:39 Reply with Quote
04.02.2007
Mare intalneala mare cu mamicile din Piatra de pe DC! Am fost la locul de joaca de la CipSavin. Mare greseala! Era aniversarea unui copilas cu o gramada de prieteni, asa ca locul ala care e destul de mic era plin de copii, toti mai mari ca Bianca si Rares, super galgiosi, super agitati. La inceput a fost ok, pana cand unul din copii i-a luat la impins. Pe Rare l-a impins cat sa-l supere, pe Bianca a impins-o tare din spate si a cazut. Apoi sa te tii plans si mofturi. Am stat cam o ora, dar mai mult pe langa mine, nu au mai avut veselia si dezinvoltura de la locul de joaca din Bacau.
Dupa amiaza le-am facut mazare cu carne. Spre deosbire de alte dati, acum nu le-am mai pasat nimic, am taiat carnea cu cutitul si am lasat bobele de mazare intregi. Biancai i-a placut, a mancat frumos cu ligurita, molfaind de zor. Rares insa a mancat bob cu bob. Pescuia cu mana boabele de mazare si le ducea la guritza. Orice incercare de a-i da cu lingura a fost sortita esecului. In final, am cedat, si cu mana i-am indesat si eu cateva bucatele de carne si morcov, dar neaprat in gura trebuia sa ii bag intre intai mazare. Daca simtea alt gust/consistenta, scuipa afara.
Spre seara, i-am pus la un moment dat pe olitza. Bianca a facut kk, Rares doar pipi. I-am lasat in funduletele goale, fara pantaloni si scutec si m-am dus sa spal oalitele. Cand ies din baie, Rares pe mocheta din hol, ma privea cu un zambet candid si imi zice "da!" si da din cap (ca poate nu am priceput). Intreb "ce-ai facut?" El:"pi, pi". "Ai facut pipi?" la care, cu acelasi zambet satisfacut si cu ochii stralucind de veselie, se apleaca si pune mana, sa-mi arate unde (in caz ca mai aveam dubii). Ii zic ca nu e frumos, ca pipi se face la olitza, nu pe covor, ca pute si e foarte urat! In concluzie intreb: "ai inteles?" la care el, cu zambetul nelipsit intins pe toata fatza "da!"


Laura de shtrumphi, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)

Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi
Back to top

Laura25
Lasa-ma sa moderez!

Posted 09/02/07 @ 14:02 Reply with Quote
08.02.2007
Ziua a inceput normal: un pic de joaca, un pic de Beby Einstein (ok, mai mult, nu doar un pic ). Le-am dat sa manance pe la 11 si i-am scos afara singura. Am stat in fata blocului cu mingea, cu urcat si coborat scari. A fost ok. Pana m-a apucat pe mine cumparatul de ziare. Bianca era la mine in brate, dar Rares pe jos. Cand sa-i iau in casa, Rares s-a hotarat ca el vrea sa se zgaiasca in vitrina chioscului de ziare si sa alerge singur pe trotuar si, daca se poate, putin si pe strada . L-am luat mai mult pe sus si in tipetele si protestele lui, i-am bagat in bloc.
La pranz, ca in ultimele zile, au adormit amandoi cuminti in patut, singurei . Pe la 16 si un pic a venit soacra si i-am scos in parc.
Dupa o scurta oprire pe la leagane, fiecare s-a dus la locul preferat: Bianca pe scarile de la topogan, Rares la cosul de gunoi unde s-a apucat sa care cu spor toate pietrele gasite in cale. Dupa o runda de topaiala pe platforma de lemn din capatul scarilor, Bianca ni s-a alaturat la nisip. La un moment dat a luat o mana de pietris, a aruncat-o mai incolo si si-a sters manutza de geaca . La a doua murdarire, s-a sters de caciula lui Rares, ca era mai aproape. Apoi a inceput sa i se para distractiva operatiunea, asa ca se murdarea doar ca sa se stearga de caciula si geaca lui Rares. Cand am certat-o ca il murdareste, ca nu e frumos ce face, a intins manutzele zambing gales sa il ia in brate, sa-l iubeasca . E prima data cand face gestul asta din proprie initiativa.
Mai tarziu, a descoperit Rares ca poate trece singurel prin tubul de la topogan. Vreo 10 minute numai asta a facut: s-a plimbat inainte si inapoi prin tub, foarte mandru de el. Am reusit sa plecam din parc fara proteste, chiar in pas alergator, fiecare vrand sa ajunga primul la scari. Mare provocare scrile astea!
Acasa, ma grabeam sa le fac mancare, ca se cap apropia ora mesei, asa ca am vrut sa-i las cu Beny einstein, sa nu ma bazaie prin bucatarie. Rares, agitat tot si grabit, ca nu vedea din cauza mea, nu stiu cum, dar a reusit sa aterizeze peste margine canapelei, cam in cap! A plans putin, dar s-a ales doar cu sperietura.

Spre seara, s-a adunat si Sebi de pe drumuri. Stateam de vroba in bucatarie cand a venit Bianca sa ne verficie . Ii zic sa-i de aun pup lui tati, ca a venit de la servici si e obosit. A venit razand, a intins manutzele, i-a prins fata in palmele ei mici si i-a dat un pupic pe buze. Am zis ca lesina taica'su . E prima data cand face chestia asta. Cand e vorba de pupat, intoarce capul, sau intinde cel mult fruntea. A fost extrem de dragastoasa azi!
Pe la 21, m-a apucat facutul de clatite. Masina de spalat era plina de rufe spalate, stoarse, care asteptau sa fie scoase si intinse. Rares se plimba printre picioarele mele si ma apuc sa-i deschid usa la masina si sa-i zic sa scoata hainele, sa le puna pe scaun. S-a apucat dragul de el, foarte serios, de treaba. Le scotea atent, una cate una si le punea pe scaun, le tiparea sa stea acolo . I-a cazut cateva sosete pe jos si le-a ridicat repede. A trebuit sa-l ajut doar la 2 fete de perna care se incurcasera printre alte haine si nu le putea scoate, in rest a facut el toata treaba. I-am zis si Biancai sa=l ajute, dar s-a intors cu spatele si a plecat. A venit dupa ce terminase Rares treaba si si-a bagat capul in masina, cu CTC-ul .


Laura de shtrumphi, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)

Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi
Back to top

Laura25
Lasa-ma sa moderez!

Posted 10/02/07 @ 10:07 (Edited 10/02/07 @ 11:09) Reply with Quote
09.02.2007

www.dropshots.com/day.php?userid=110373&cdate=20070209&cimg=0" target="_blank">Dimineata, Baby Einstein
www.dropshots.com/day.php?userid=110373&cdate=20070209&cimg=1" target="_blank">concentrati, sa nu pierdem nimic, www.dropshots.com/day.php?userid=110373&cdate=20070209&cimg=2" target="_blank"> Spre seara, dans si tandreturi

Laura de shtrumphi, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)

Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi
Back to top

Sheannamp
De garda/In garda

Posted 10/02/07 @ 10:43 Reply with Quote
Laura draga, in romana nu prea exista carti despre gemeni!
Sunt convinsa ca daca ai publicajurnal ar iesi un bestseller! Eu l-as numi "Indreptar pentru cresterea gemenilor...minunati!"
va pup pe toti trei!


Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
Back to top

ainia
membru junior

Posted 12/02/07 @ 17:56 Reply with Quote
Laura, sunt minunati!!! Ai niste copii minunati!!!

lavinia
Back to top

Laura25
Lasa-ma sa moderez!

Posted 12/02/07 @ 21:04 Reply with Quote
Anna, Lavinia Multzumesc mult!

Laura de shtrumphi, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)

Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi
Back to top
# /3  
 Mesaj nou   Raspunde la mesaj
Next page