Cele mai citite bloguri
Nr. Blogul lui
1. olguta12
2. Elise
3. AT_Piticilor
4. andruskandu
5. notquiteso
6. mamitzica
7. mama42
8. Luciala
9. sofia_misicu
10. craciunitza
Cele mai citite mesaje de blog
Nr. Mesaj Blogul lui Vizionari
1. Atelierul Piticilor - Lucrari AT_Piticilor 117177
2. Jurnalul unei romance "americanizate"- si nu numai olguta12 53930
3. Bilantz olguta12 47900
4. J D E monica70 38148
5. A murit Laura! craciunitza 28970
6. Un nou inceput...(2) danangie 27393
7. scrisoare catre mama Picasso 22114
8. Curiozitate! Ana68 21452
9. Povestea lui bebe 2 continua buburuza2013 20105
10. Moartea lui Metaforel olguta12 20022

post an entry in your weblog   Jurnalul lui mamitzica  Ultimile 50 de mesaje     Vizualizare ca mesaj normal (pentru editare)
Necunoscut
mamitzica
Calatorie in viitor
Acest mesaj a fost trimis de mamitzica pe data de 27/07/2011 la 02:18 .:. 2573  vizionari .. Exista 4 raspunsuri la acest anunt
Este al 6-lea an cind mergem la bunici in Romania.Mai avem 5 zile jumatate si data fiind experienta anterioara pot detalia pas cu pas calatoria.In viitor.
Joi mergem amindoi la servici pina la prinz.Eu scobesc masele mai adinc decit de obicei pentru ca plec in vacanta si caz ca cineva are vreo problema cu rece sau cald nu voi fii eu aceia care sa dezbata problema cu ei.Sotul merge la servici ca sa aiba de unde sa plece fiindca nu va face nimic toata ziua cu gindul ca pleaca in vacanta.Copil ii va face nervii prastie la baby sitter fiindca e extaziat,entuziasmat si o data la 3 minute va mentiona ca el azi pleaca in vacanta.
Eu culeg copilul si il aduc acasa;el vrea ceva,eu zbier ca nu e timp sa facem asta fiindca vine ta-su in 40 de minute si plecam la aeroport.Ta-su suna cu 10 minute inainte de ora plecarii ca a avut un telefon urgent si a mai stat la servici asa ca ajunge cu circa 40 de minute intirziere si noi sa fim gata de plecare.Ii spun copilului ca poate face ce vroia sa faca fiindca mai avem 40 de minute.
Eu ma invirt ca un leu in cusca fiind stresata ca nu ajungem la timp,precis am uitat sa iau ceva esential in bagaj si abia astept sa ajungem fiindca urasc sa zbor.Copilul zice ca merge la wc si scoate un rahat cit el de mare;eu sint fericita ca l-a facut acasa si nu la aeroport.Mai scriu o emaila maica-mii spunindu-I a 150-a oara la ce ora ajungem si ca daca nu ajungem am pierdut legatura si sa nu se impacienteze.Ea raspunde ca a inteles dar in secunda urmatoare ii zice la taica-meu “draga daca astia nu vin cu avionul de 5.25 sa stii ca eu inebunesc”.
Ca de obicei eu verific lista sa fiu sigura ca nu am uitat nimic,sotul imi mai da un telefon ca ajunge acasa in 15 minute ceea ce se traduce ca intirzie in total o ora.Vine.Arunca valizele in masina,plecam si zice ca avem chiar prea mult timp,nu ne grabim.Dupa ce dam coltul ma intreaba daca I-am luat pantalonii gri-ii spun nu,ti-am spus sa-ti alegi ce pantaloni vrei si pe aia nu I-ai pus.Se bosumfla ca si cind ar fii vina mea,dar ii trece pentru ca daca ramine fara pantaloni(din cele 5 perechi pe care le-am luat)isi va lua acolo.
Ajungem pe autostrada,sotul conduce ca un maniac,depasim tot desi cica avem timp.Eu ma uit la ceas,fac socoteala ca ajungem cu jumate de ora intirziere fata de ora propusa.Copilul deja intreaba a 10-a oara cind se poate uita la dvd.
Ajungem la aeroport,luam valizele,sotul blestema ca de ce sint asa grele.Se bucura ca nu am luat si pantalonii gri.Copilul isi cara rucsacul cu jucarii pentru circa 3 minute dupa care decide ca il doare spatele si nu il mai poate duce.Mi-l da mie.
Anul asta mergem fara carucior.Sintem inconstienti.Copilul are 6 ani si I-am spus ca daca luam caruciorul ride lumea de el.A fost intelegator si a zis ca nu-I mai trebuie.Vom regreta amarnic,stiu asta.
Bun,dam geamantanele.Mai avem 2 ore.Eu vreau o tigara,ei se duc sa se uite la avioane.Dupa 5 minute vine sotul si ma intreaba daca am fumat ca lui ii e cald si vrea inauntru iar copilul zice ca ii e foame.Garantat dupa ce ajungem intr-un aeroport chiar daca a mincat cu 5 minute inainte copilului I se face foame si maninca tot.Probabil ar trebui sa locuim intr-un aeroport ca poate ar minca si el si nu ar mai fii ca un scobitor.
Le spun ca mai vreau sa fumez o tigara;fumez jumate fiindca nu mai mai tin nervii.Sotul ma intreaba daca am stins lumina sus,eu zic ca nu mai stiu,el zice ca nici el asa ca hotarim ca nu e mare catastrofa daca nu am stins-o.
Trecem vama,cautam ceva de mincare.Ca de obicei coada interminabila,doar la Tim Hortons e mai mica asa ca ne punem acolo.Dureaza 15 minute pina ne vine rindul.Dupa ce luam mincarea ne uitam si in spatele nostru erau numai 2 persoane;cind ne-am pus noi la coada aveam 20 in fata noastra.
Ne suim in avion,plecam,zburam,motaim.Ajungem la prima destinatie.Cautam repede poarta urmatoare.Tragem copilul dupa noi;copilul scirtiie ca ii e somn si il dor picioarele si vrea in brate.Ii spunem ca nu se poate.Mai tragem un zbor scurt.Ajungem la a doua destinatie;avem 2 ore si ceva intre avioane.Eu ma bag in prima incapere de fumatori,imi aprind tigara,trag 3 fumuri si cind sa zic ca sint in Rai imi bate sotul in geam.Varianta unu ii trebuie lui la wc,varianta doi copilul plinge si el nu mai face fata.Ies afara dupa caz stau cu ochii pe copil pina iese el din wc, varianta doi calmez copilul.Cautam ceva de mincare.Ma arunc din nou in incaperea de fumatori si pe asta o fumez toata si daca toata familia are diaree.Inclusiv eu.Bun.Ne calmam cu totii.In sfirsit ne suim in avion,avem circa 45 de minute si aterizam pentru 2 saptamini.
Ajungem la Tm.Toti pasagerii se duc buluc la usa ca sa iasa mai repede,se suie in autobuz si stau pina cind se suie toata lumea.Afara sint undeva intre 35 si 40 de grade.Autobuzul inchide usa,Nu este aer conditionat.Ne duce la usa aeroportului.Calatoria dureaza circa 1 minut jumate,manevrele de pornire,parcare,intoarcere etc circa 5 minute.Incep sa cred ca in Sahara e mai racoare decit in autobuz.In sfirsit ni se deschid usile,toata lumea se buluceste la datul pasaportului.Eu ii spun sotului in soapta-vezi ce vorbesti ca astia toti inteleg romaneste.
Luam bagajele,daca sintem norocosi si au venit ca anul trecut au ajuns 2 zile dupa noi.Tragem pupaturile de rigoare.Ne suim in masina,eu si copilul mergem cu domnul cu aer conditionat.De la betonul din jur cred ca temperatura e circa 70 de grade;traspir si arat ca si cind am iesit de sub dus.Domnul pune aerul conditionat asa numai cit sa ne arata ca are si ne intreaba duios nu va e rece,iar mie imi vine sa urlu spunind nu domnule pune-l la maxim ca mor aici.
Ajungem la destinatie.Dupa primele 2 zile de pupaturi,dragaleli si amor turbat in a 3-a incepem sa ne luam de par pe variate teme.Inevitabil taica-meu trage concluzia si ce daca traiesti la Canada crezi ca le stii pe toate?Maman se plinge de tot si toate din Romania dar cind indraznesc sa spun ca nu-mi place ceva dar ce draga ai uitat de unde ai plecat;ce parca la Canada totul e bine,lasa ca noua ne place asa cum este aici.
Nepotul este rasfatat,isi face de cap si este admirat cit e de inteligent,frumos,genial si special.
Si uite asa in fiecare an raminem cu amintiri placute si ne bucuram ca am avut ocazia sa facem o astfel de calatorie,cu bune si rele.

Trimite reactia ta
 

carolada
membru junior

Posted 11/08/11 @ 18:59 Reply with Quote
mamitica,ce haioasa esti,ti am mai citit io postarile si imi place cum scrii,mai vreau!


carolada

Back to top

mamitzica
membru junior

Posted 17/08/11 @ 20:52 Reply with Quote
Pardon,am gresit cumplit-anul asta a fost racoare la Ro,ba a si plouat cind am ajuns.Din 2 bagaje ne-a ajuns unul si pentru al doilea am stat in aeroport circa o ora jumate pina s-au indurat vamesii sa ne numere chilotii ca vroiau sa fie siguri ca la 2 oameni si un copil din 2 bagaje am dus doar lucruri personale si nu altceva.
Copilul s-a comportat admirabil la dus-de unde aveam viziuni ca il voi trage de picioare dupa mine prin aeroport a mers pe doua picioare.Nu mentionam cum ne-a mincat sufletul si ne-a tocat creierii dupa vacanta in Romania unde si-a pierdut orice urma de civilizatie si bun simt(vina e a noastra si a bunicilor).
Am revenit acasa si nu va invidiem ca traiti in Europa fiindca noi avem case mai mari si mai multi obezi pe centimetru patrat decit voi;si mai multi hamburgeri si fast food.
De mult am zis ca nu exista tara perfecta dar tot va invidiez pentru mincarea europeana.Aici trebuie sa o fac eu iar acolo mergi la orice restaurant si maninci mincare adevarata nu praf amestecat cu apa.Ca sa nu mai spun ca bei bere adevarata nu posirca nord americana.
Ps dupa ce am plecat de acasa sotul si-a amintit de variate chestii care trebuiau luate si intrucit eu le-am luat a declarat ca sint fenomenala.
Back to top

CorinaDani
MiniTehnicus

Posted 18/08/11 @ 09:32 Reply with Quote
mamitzica, poti sa ma ajuti, te rog, cu o informatie ? este permisa folosirea tigarii electronice in aeroport si in avion ? ai vazut pe cineva folosind acest device ? am o colega, fumatoare inraita, pleaca peste o luna intr-un sejur ce include America de Sud si e "turbata" la ideea ca trebuie sa stea atatea ore fara a fuma. nu a gasit nicaieri informatia daca tigara electronica se poate folosi si in avion. a vazut calatori folosind aceasta tigara, in timpul curselor aeriene europene, insa nu stie daca la cele transoceanice (am scris corect oare ?) este permis acest lucru. multumesc anticipat pentru ajutor !

Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
Back to top

mamitzica
membru junior

Posted 18/08/11 @ 20:13 Reply with Quote
Imi pare rau dar nu stiu despre tigara aia.Si eu sint fumatoare foarte inraita si am momente cind imi spun ca as da orice sa fumez o tigara dar daca nu se poate nu fumez.Si am supravietuit chiar si 12 sau 14 ore fara sa fumez.Asa ca spune-i ca asta e sansa ei sa se lase de fumat sau sa indure multe ore si apoi sa traga cu patos dintr-o tigara.Desi nu vreau sa ma las de fumat cochetez cu ideea ca daca mergem la Australia adica 20 de ore si apoi 22 la intoarcere am mari sanse sa ma las de fumat sau sa ajung la puscarie dupa ce am stragulat toate stewardezele din avion.
Back to top
 
 Mesaj nou   Raspunde la mesaj