Cele mai citite bloguri
Nr. Blogul lui
1. olguta12
2. Elise
3. AT_Piticilor
4. andruskandu
5. notquiteso
6. mamitzica
7. mama42
8. Luciala
9. sofia_misicu
10. craciunitza
Cele mai citite mesaje de blog
Nr. Mesaj Blogul lui Vizionari
1. Atelierul Piticilor - Lucrari AT_Piticilor 117307
2. Jurnalul unei romance "americanizate"- si nu numai olguta12 54189
3. Bilantz olguta12 48124
4. J D E monica70 38372
5. A murit Laura! craciunitza 29156
6. Un nou inceput...(2) danangie 27536
7. scrisoare catre mama Picasso 22227
8. Curiozitate! Ana68 21577
9. Povestea lui bebe 2 continua buburuza2013 20195
10. Moartea lui Metaforel olguta12 20167

post an entry in your weblog   Jurnalul lui olguta12  Ultimile 50 de mesaje     Vizualizare ca mesaj normal (pentru editare)
Necunoscut
olguta12
Metafora… Metaforelului…
Acest mesaj a fost trimis de olguta12 pe data de 19/09/2008 la 00:58 .:. 7470  vizionari .. Exista 14 raspunsuri la acest anunt




In drum spre birou azi dimineatza, dj-ul meu favorit de la o statie de radio de-aici, din Cleveland, ruga ascultatorii sa-l sune, si sa-i spuna cine au fost eroii tineretii sau copilariei lor.
Eu n-aveam cum sa sun, deoarece pe Metaforelul copilariei mele nu-l cunoaste mai nimeni pe meleagurile astea.
Si de ce ma gandeam la el? Pt. ca acum 3 zile a implinit 41 de ani. Uimitor, socant, Metaforel e mai mult Metaforoi acum… a albit, a facut burtica, si e mare barosan la tembelizor.

Mai nimicitor a fost emailul primit de la sorela acu’ vreo 20 de minute (sorela cu care n-am mai vorbit nici prin email nici la tel de cateva sapt.- dar cu care se pare ca am o conectie mai buna decat pe cea care o are tv-ul meu cu compania de cablu!, deoarece mereu ne avem aceleasi ganduri), in care imi impartashea din “perlele” Metaforelului…
Perle care m-au naucit “di tat”.

Cand m-am incumetat prima data sa scriu despre el pe DC, eram inca “sub influentza” amintirilor de cand eram de-o schioapa. Eh, acum… sint mai mult contrariata si impresionata (neplacut) de ce poate debita Metaforelul.

De exemplu, atunci cand vorbeste despre familia lui..si despre cariera lui. (Bleu a atashat urmatoarea explicatie in email: “Uite ce interesant. Daca mi-ar fi spus mie asta- ca sotie…i-as fi dat un pumn in gura”. Inca o data trebuie sa-mi spun ca ne tragem din neam de oameni pacifisti…cred…)

Desi in sanul familiei se simte mai bine ca oriunde, “Metaforel” spune ca meseria ramane tot pe primul loc: "Cand m-am casatorit, am facut un lucru ilegal. Am devenit bigam. Familia mea stie ca eram deja casatorit cu profesia, care ramane tot pe locul intai"!
Hmmmmmmmmm…. Asta era o declaratie facuta dupa nasterea celui de-al doilea copil al sau.
Plus ca a mai adaugat cateva “perle”, ca sa nu-l creada lumea tembel…citez:

“ Vedeta este un tata "scolit". si asta pentru ca daca atunci cand i s-a nascut primul baiat era atat de emotionat incat nu stia ce sa faca, acum e pregatit pentru primele luni din viata noului nascut. "Ma consider ca un industrias. La primul copil eram un simplu manufacturier. Acum a fost mai mica emotia. Eram deja experimentat. i-am cumparat micutului tot ce-i trebuia in cateva minute. si, ca sa nu mai fiu trezit noaptea de bebe, dorm in living. in plus, multe lucrusoare i-au ramas de la fratiorul lui mai mare ", povesteste vedeta.”Deci… e tata profesionist. Eu inca n-am cunoscut pe NIMENI sa cumpere toate cele necesare unui nou nascut in CATEVA MINUTE. O fi frate- sau cel putin var de-a 7-a spitza- cu Superman. Tata grijuliu- doarme in “living”- LIVING in limba engleza inseamna VIU, IN VIATA, TRAIND, neica- asta sa stie toata lumea, sa nu mai chinuiti limba mea adoptiva!. Spuneti LIVING ROOM, ca sa va inteleg si eu cand va referiti la SUFRAGERIE!!! .
Asadar, Nea Metafora doarme in SUFRAGERIE, sa nu fie deranjat.

Daca n-am putut “digera” ceva vreodata, au fost “taticii SEZONIERI”... adica… barbatii care sint TATA, si care isi asuma responsabilitatile de parinte numai atunci cand nu e nici un meci la televizor, partida de poker cu baietii s-a contramandat, sau in cel mai rau caz, nevasta- si mamica pruncului- este in spital cu pojar,rubeola, sau pneumonie. Sau cand e vreo serbare la scoala sau la gradinita, si o sa fie si “vecina de la 4” acolo..stii tu care, mai Gicule- “aia cu creierul mic, gura mare, picioarele lungi, si fusta scurta”…mda…
Ca mama, nu-mi aleg zilele de “mama”. Nici orele, nici serile cand nu vreau sa-mi fie deranjat “somnul de frumusetze”. De ex? Azi noapte la 2, ne bateam cu perne in mijlocul patului- eu, Bombonelu si Dra GoeJ.
Dar la 4 azi dimineatza, noi doua ne tavaleam pe jos in dormitor, ne pupaceam, si ne uitam la “The Incredibles”. Bombonelu dormea de-I mutai cu patul. DAR n-a dormit niciodata in sufragerie, in pod, in beci, in garaj, sau la vecinu’ in ograda, DOAR ca sa nu fie deranjat. Eu n-am facut copilul in eprubeta. Bombonelu e cealalta jumatate a ecuatiei. Impreuna am pornit la drum, impreuna ne-am bagat in hora, apai impreuna o sa jucam pina ne sar pingelele. Sint zile cand si el uita ca Dra Pishcot este responsabilitatea NOASTRA, nu A MEA… dar il iert, deoarece munceste fizic enorm de mult. Vine acasa epuizat fizic si psihic, si-l vad cum adoarme pe scaun. Asa ca, de cele mai multe ori prefer sa-l las sa se odihneasca, petrec eu cat pot de mult timp cu ea, constienta ca se va revansa fata de Galushca noastra, si poate si fata de mine.
Dar niciodata nu l-am auzit pe sotul meu spunand “e fiica-ta! Spala-te pe cap cu ea” Nici nu mai trebuie explicat faptul ca l-as casapi daca si-ar permite vreodata sa-mi spuna asa ceva.
DAR… avem cunostintze- ma refer la barbati-… care se bat cu pumnul in piept si declara sus si tare ca… femeile se plang prea mult. Cresterea, educatia copiilor nu e “mare scofala”. Alea-s momentele cand sint sigura ca ma pashte puscaria pt omor . Deja ma vad la Jilava, dupa gratii. Americanii o numesc aggravated murder. Eu o numesc disperare.

Avem un bun amic, baiat istetz, modern in gandire si in felul in care isi traieste viata, simpatic; isi iubeste sotia si cei doi flacai, in varsta de 3 ani si 7 luni, respectiv. Sotia lui sta acasa cu copiii, 24 din 24. El, om cu scaun la cap( ?)… mai vrea INCA UN COPIL. De ce? Pt ca asa vrea el. Inca unul… Chiar daca economia e la pamant, chiar daca slujbele dispar pe zi ce trece, chiar daca neajunsurile si problemele financiare devin- pe zi ce trece- mai serioase si mai mari… el mai vrea un copil… sustine ca “3 e o cifra rotunda”. L-am intrebat daca nu se gandeste la sotia lui… la cat de greu ii este. Raspunsul lui? “Las-o sa fie mama! EA a vrut sa fie mama- apai sa fie!”. Am fost tentata sa-l intreb… pai TU n-ai vrut sa fi tata? APAI FI TATA!!!!! 24 din 24, vere! Nu cand ai “chef”, sau cand esti plictisit de ce-i la televizor. Fa schimb de “posturi” cu ea… stai tu acasa, iar ea sa-si reia cariera.
Amicu’ mi-a oferit un zambet stingher atunci cand m-am uitat la el chiorash. “Asa-i ca ma crezi nesanatos la capatinza?”. “Nu- doar INCONSTIENT”. (Si imi pare rau sa-I spun amicului, dar daca ar fi “bolnav la bibilica”- cum ii place mamei sa spuna- i-as fi putut gasi o scuza. Dar egoismul si inconstienta de care da dovada, ma inspaimanta, si nu ii pot gasi nici o scuza; nu pot decat sa-l invinovatzesc pt. toate problemele si neajunsurile pe care le va intalni si cu care se va lupta familia lui de-a lungul anilor, doar pt. ca el e de parere ca “3 e o cifra rotunda”

Nu inteleg conceptia multor barbati( sa ne fie cu iertare, n-am spus TUTUROR barbatilor- si nu ma refer la amicul nostru, care este un tata chiar bun) ca femeia este cea care trebuie sa isi dedice viata copiilor, pe cand ei… au DREPTUL de a-si dedica doar anuminte momente, ore, zile, sau CAPITOLE din viata, copiilor lor. Vorba lui Bleu- “Mai toti vor sa fie parinti. Dar numai ca sa se mandreasca cu titlul, deoarece efortul nu vor sa-l depuna.”

Si iar revin la Metaforel, si la perlele lui… si la faptul ca acum e “berbant serios”, matur, cu familie… la casa( sau in cazul lui) la moshia lui.
Acum vreun an scria cum ca sotia sa nu gateste si nu face curatenie, deoarece este o cucoana emancipata, si ca nici de copii nu se prea ingrijoreaza, deoarece au bona buna, si deh…ei- ca parinti- sant mai mult musafiri pe-acasa.
Spunea ca au o bucatarie “ulta-extra- ultimul racnet”, dar ca nu au folosit-o vreodata, deoarece ei mananca in oras, sau pe la diversele “evenimente” pe unde e invitat. Si tin minte reactia lui Bleu- care ca de obicei e mai aspra, dar cu mult mai aproape de adevar decat sint eu:
"Asa familie…ferea! Ai sa razi, dar in bucatarie, si la mesele servite impreuna se intalneste si se cimenteaza o familie - acolo se construiesc amintiri si se impart tot felul de experiente pe care fiecare le are in timpul zilei, bune sau rele.”

Recunosc- ma asteptam ca Metaforelul copilariei mele sa fie la fel de “priceput” in cele ale pruncilor si ale paternitatii, pe cat era in cele ale “poeziei” si ale cavaleriei pe vremea cand eram de-o schioapa.
Dar se pare ca inca o data gresesc.

Si revin la ultima METAFORA(deoarece perla nu o pot numi) declarata-unde altundeva decat in presa?- de catre Metaforel-Versiunea 2008-

"Inventatorul bicicletei nu a fost bou".

Of, Doamne…
Asa metafora… asa Metaforel…


olguta12

"Fear less, hope more;
Whine less, breathe more;
Talk less, say more;
Hate less, love more;
And all good things are yours."

www.piczo.com/galushk?g=16686272&cr=5" target="_blank"> GALUSHCA IN ACTIUNE


POVESTEA DREI PISHCOT


Amintiri de alta data...

Trimite reactia ta
Previous page
# /2  

maru
Are we there yet?

Posted 22/09/08 @ 22:15 Reply with Quote
ai dreptate, ai o floricica de la mine, pe langa acesti oameni trece viata ca rata prin apa, nimic nu-i atinge...


Doamne'ajuta!

POZE
POZE2

http://maru-incotro.blogspot.com/
Back to top

felicic76
mami de minune

Posted 23/09/08 @ 20:50 Reply with Quote
doamna, referitor la Metaforel spune-i sorelei sa nu te mai certe, mai cunoastem si noi marfa (fost coleg de prima facultate cu al meu sot, facultate pe care o aduce in discutie sau o trece in cv doar ca sa vorbeasca de big revolution si implicarea in Liga studentilor si ca o paranteza ar fi interesant de vazut primele documente de infiintare a LS in care nu sunt mai mult de 10-20 nume si te asigur ca al lui nu este pe acolo) si ambalajul cu care ne delectam zilnic asa ca...........fie la el acolo!

ma bucur ca ma aduci cu picioarele pe pamant si mai ales, ca intelegi faza cu egoismul si iesitul din rutina asta de DOI. Mi-e teama ca sa nu-mi ia D-zeu mintile si sa debitez ca prietenul nostru asupra conceptului de familie, sa nu ajung sa spun ca-mi plac doar oamenii care gandesc ca mine, ca bucataria mi-am utilat-o doar de bon ton. Acum, pe langa un bebe sanatos, ma rog sa ne dea Doamne Doamne mintea, puterea si intelepciunea necesara sa avem o familie sanatoasa, fericita si implinita!
ce-mi doresc mie, va doresc si voua

35+ Vlad
falcone
bibinika
D'ale gravideniei
Back to top

catush
membru incepator

Posted 25/09/08 @ 16:40 Reply with Quote
Super tare , Olguta!!

Metaforel nu are timp de crescut copiii, are hobby-uri care cer timp, de alea cu barci..., nu barci sudate.... ci din alea cu panze....
Si d-aia tre sa fie omu' odihnit, ca poate scapa "parama" din mana....

Te pup

Catush & Briana Maria(13.10.2005)
http://www.flickr.com/photos/9111054@N02/
Back to top

My_Lady0091
THE EAGLE UPON THE LION

Posted 23/10/09 @ 21:11 Reply with Quote
METAFOREL E DOMNUL LUCIAN ,,BALBUTZA,,.........LOL DACA AR STI EL SARACU CE ,,CUMNATA,, A PIERDUT...SAU MAI RAU,DACA AR STI CARCOTASII.....CINE ERA EL IN TINERETE...AR RADE TOATA MASS-MEDIA SI NU NUMAI!!!!!!!!!


__________________________
alina 34 saptamani marie rebecca ayanna
Back to top
# /2  
 Mesaj nou   Raspunde la mesaj
Previous page