Cele mai citite bloguri
Nr. Blogul lui
1. olguta12
2. Elise
3. AT_Piticilor
4. andruskandu
5. notquiteso
6. mamitzica
7. mama42
8. Luciala
9. sofia_misicu
10. craciunitza
Cele mai citite mesaje de blog
Nr. Mesaj Blogul lui Vizionari
1. Atelierul Piticilor - Lucrari AT_Piticilor 117971
2. Jurnalul unei romance "americanizate"- si nu numai olguta12 55462
3. Bilantz olguta12 49367
4. J D E monica70 39693
5. A murit Laura! craciunitza 30229
6. Un nou inceput...(2) danangie 28660
7. Povestea lui bebe 2 continua buburuza2013 24768
8. scrisoare catre mama Picasso 22796
9. Curiozitate! Ana68 22282
10. Moartea lui Metaforel olguta12 20654

post an entry in your weblog   Jurnalul lui Elise  Ultimile 50 de mesaje     Vizualizare ca mesaj normal (pentru editare)
Necunoscut
Elise
decizie grea :(
Acest mesaj a fost trimis de Elise pe data de 26/05/2007 la 08:31 .:. 7405  vizionari .. Exista 30 raspunsuri la acest anunt
Omul cind n-are ce face se complica...
Pentru ca am avut o luna "libera", in care n-am putut pleca cu bblisa din Bucuresti (botez, vaccin, controale medicale, etc) si stau de vreo 6 luni acas' si aveam ceva dubii referitoare la evolutia pietei in domeniul meu.... ce m-am gindit eu, hai sa aplic pe la niste joburi sa vedem cum stau. Asha, de exercitiu. De multi ani ani n-am mai participat la interviuri decit ca intervievator.
Era vb. de joburi de management oarecum "strategice", peste ultimul meu nivel, genul de pozitie ocupata de obicei de cineva din interiorul firmei, de obicei de expati.

Toate bune si frumoase, am sunat, am luat legatura, am trimis CV - am fost chemata la interviu. Si se pare ca stateam mai bine decit ma banuit, pentru ca pina acum am primit trei oferte de munca. Adica pe toate la care am aplicat.

Vreo doua imi surid. De fapt, una. Cealalta e in curs de "coacere" pentru ca am renegociat-o. Tot de exercitiu.... Si o astept in forma finala.
Am plecat de la premisa ca nu ma angajez, no way, doar mai ies din casa si mai vad lume din business, sa nu uit de tot. Ei bine.... acu' m-am trezit cu niste nostalgii, si calculind ce i-as lua copilului meu de banii respectivi (destul de multi).
Si m-am mai trezit intrebindu-ma daca bblisa mea n-ar putea sta cu niste bunici care sint topiti dupa ea - si ar ingriji-o excelent, asa cum m-au ingrijit si pe mine in copilaria mica, si ar face-o si cu alti 1000 de copii, copii mici sa fie.
Si peste sase luni/1 an de acum incolo tot asta s-ar fi intimplat. Da' macar ar fi fost mai marisoara, ar fi mers in picioare...ar fi vorbit... n-ar fi fost asa micutza. Ea fragila nu e, e foarte "strong", da' e MICA.

Ce sa zic... imi vine sa-mi dau palme ca m-am complicat cind nu era cazul: eram sigura ca sum 1 an n-am sa plec de langa ea, no way. Si acum deja incep sa am indoieli ca e cel mai bun mod de abordare - si ca n-ar fi mai bine taman invers, adica sa o las 8 ore pe zi cu maica-mea, taica-meu si tat-su bblisei, toti gramada, si eu sa fac lejer e 4 ori mai muti bani decit face barbatu-meu in acelasi interval de timp. Bani cu care as putea sa platesc in citva timp avansul pt. o casutza cu curte unde sa se joace, de exemplu....?!
Sau cu care as putea rapid sa imi modific tot apt. si sa il fac adaptat si ultra safe pt. ea? Kestii de mare fitze oricum n-am sa imi iau pentru ca bb e mica, si o sa scrie pe peretzi, o sa rupa si o sa sparga, si vreua sa poate sa "distruga" in sigurantza si dupa voia inimii, nu sa ii spunem "aia nu si ailalta nu".

Pe de alta parte, as fi linga ea cit sa-i dau prima masa de dimineatza, m-as intoarce seara pe la 6 - ea mai nou adoarme pe la 10 - am ieshi la plimbare, am papa, am face baitza, si ar adormi...si ar dormi cu mine.
Ma intreb daca e esential intervalul ala in care eu n-as fi, considerind ca oricum e rasfatzata tuturor si n-ar fi in nici un caz neiubita sau neglijata alea citeva ore.

Greu....... uite asha isi complica omu' existentza...cine m-o fi pus sa ma duc.... Nici macar n-am banuit ca mi se fac oferte imediat - n-am banuit ca mi se fac deloc, m-am dus doar sa vad ce si cum si erau suficienti pe loc cit sa nu ma agit. In plus, eram f. sigura ca nu-mi mai trebe, si o sa gasesc acceasi atmosfera congelata si la propriu si la figurat de multinationale. Ei bine.... nu. Chiar mi s-a parut ok, din ce am vazut pina acum. Si este un nivel la care mi-ar fi luat vreo sase ani sa ajung in mod liniar, daca imi continuam activitatea la firma anterioara.
Si sint sigura ca o sa regret destul de rau si daca accept postul (unul dintre ele, evident...) si daca nu.
Si ma mai gindesc si ca, peste un an, doi, s-ar putea sa nu mai prind aceleasi oportunitatti, mai ales ca o sa fiu cam stressata si cu morcovul in fund ca ajung la fundu' sacului intre timp. Iar fie-mea acu' nu face comparatii, da' in citiva ani... o sa inceapa cu "vreau aia, si aia, si aia..."

Chiar nu stiu ce sa fac.
Pina acum citeva zile stiam....

Elise & BBLisa

Trimite reactia ta
Previous page
# /3  

ruxandraru
membru incepator

Posted 28/05/07 @ 23:35 Reply with Quote
e un subiect fierbinte, clar. sipin la urma fiecare isi da cu parerea. poti vb doar despre experientele tae, nu? asa ca uite, eu sint tare fericita si impacata asa. ma gindesc ca din copilarie imi amintesc de momentele petrecute cu mama mea, de coind cintam cu pick up ul, vorbeam despre carti, desenam... nu tin minte lucrurile. e drept ca nici de foame n am suferit. anzwaz, si joburile astea, mai apar. insa na, copilaria i numa una. da depinde mult cum te simti. daca ti e dor de viata de dinainte, cred ca trebuie sa te intorci ca sa fii fericita. daca te simti bine insa asa, pt un timp... nu stiu ce sa yic. am avut multe dubii inainte sa se nasca tudor, apoi a fost clar. ce i drept, insa, eu mai fac de acasa una, alta. nu ies prea multi bani, da ies un pic.
Back to top

danangie
Mami de 3 muschetari!!

Posted 04/06/07 @ 20:34 Reply with Quote
Si sora mea a trebuit sa o lase pe fetita ei (nepoata mea) la mama. Ma rog, la noi e un alt caz. Sora era aici in Italia. Dar ce vroiam sa spun e ca, da, Giulia s-a schimbat mult. Nu o asculta deloc pe sora mea. Asculta numai si numai de mama. Acum Giulia e aici de anul trecut septembrie. Dar primele 2 luni pana s-a obisnuit cu sora mea.....adica cu regulile mamei ei.....i-a fost cam greu.....pentru ca Giulia era obisnuita sa traisca dupa regulile bunicii.
Mult noroc oricum.

POZELE MELE
Back to top

LauraFlo
Droghi sau dependenta Dc

Posted 05/06/07 @ 15:23 Reply with Quote
Ai luat hotararea Elise ?
Back to top

LYLY809
Cresc un omulet istet :-)

Posted 06/06/07 @ 22:54 Reply with Quote
Eu m-am intors la servici cand avea puiul 5 luni. Dupa 2 luni si jumatate ajungeam tremurand de nervi acasa..nici nu mai stiam cum sa ma port cu bebelusul de langa mine... Am renuntat dupa 5 luni. Apoi am inceput sa dau examene...mai am unul si pot sa aleg apoi sa profesez independent...sau sa ma angajez altundeva de proba. Am avut si o incercare de o luna la o lata firma dar am esuat, nu m-am inteles cu "patroana". Era un domeniu interesant...dar se pare ca eu nu mai am rabdare.

Cu intarziere iti zic si eu ca trebuie insa sa incerci. Nu-ti convine, renunti! Traiasca bunicii, ca ai cu cine lasa copila, asta-i cel mai important lucru...cu bonele e alta nebunie, macar ai scapat de stresul asta!
Bafta!

Lacri si Razaciosul Alexandru 30 mai 2006
Back to top

Elise
adrift :)

Posted 08/06/07 @ 00:40 Reply with Quote
quote:
Originally posted by LauraFlo

Ai luat hotararea Elise ?

dap.

Elise & BBLisa
Back to top

principe
membru de baza

Posted 08/06/07 @ 07:58 Reply with Quote
uite exact deasta te-am intrebat pe topicul meu ce ai facut ,am citit despre cumpana emotionala in care te aflai.

nu ma intereseaza jobul ci cum ai sa faci tu fata sentimentelor .ce este comun intr-e noi??? ,ca ne-am dorit si am luptat mult pentru puii nostrii si cred ca sata ne face si mai susceptibile in momentul separarii ,"abandonului" cum eu l-am simtit ,in propia-mi carne ,ma simteam o tradatoare,simte-am ca l-am abandonat efectiv.diferenta ,poate tu esti mai tare. eu am lucrat cam o saptamina,mi-am adus mama in venezuela sa aiba grija de bb ca eu sa merg "linistita" la servici. dar stiam inca dupa ce cumparase-m biletul ca eu nu am sa durez mult fara baiatul meu. in cele aproape doua saptamini cit am lucrat am luat legatura cu doi pediatrii sa-i intreb,ca sa ma conving ,desi stiam ca este recomandabil sa stai cu copilul pina la 2 ani ,pentru ca biologic el nu este pregatit pentru separarea de mama ,intrebam toate mamaele la ce virste au lasat copii in grija altei persoane dar punctul culminant a fost o emisiune pe discovery despre pinguini, cum isi au grija de pui din ou pina cind sunt marisori ,era o odisee o poveste de dragoste unde pinguinilor li s-a pus glas uman ,am plins de m-am umflat ,imi spuneam ca suntem singura specie care ne lasam puii inainte de timp ,nu mai aveam rabdare sa vina dimineata sa ma duc la servici sa renunt.am renuntat la o functie de raspundere intr-o comp f f buna ,la salariu mare ... dar... slujbe sigur se mai ivesc ,nimeni nu-mi ia ce este al meu,am putut pina acum de ce sa nu mai pot mai tirziu ,dar anii acestia din copilariaa fiului meu cine mi-ii ramburseaza.mi-am pus si intrebarea ce pot sa-i ofer de banii cistigati.dar el de ce are mai mare nevoie de bani sau de mine? stind cu el ma ofer toata ,ii ofer ce este mai bun in sufletul meuin mine

iti doresc din tot sufletul ca aceasta sa fie calea cea mai buna ptru tine si bb.eul tau. nu am postat pina acum fiindac nu vroiam sa influentez ,acum am vazut ca ai luat decizia ,oricare ar fii sa fie cu noroc.

monica mami de print
Back to top

cristianc
nou venit

Posted 08/06/07 @ 15:17 Visit cristianc's Homepage Reply with Quote
ce decizie ai luat Elise?

www.blog.supradotati.ro" target="_blank">Blog in,act today!
Back to top

Elise
adrift :)

Posted 08/06/07 @ 21:48 Reply with Quote
well, am luat decizia sa accept o slujba "umana", cea mai "umana" dpdv program, stress si, cred eu, colectiv care mi s-a oferit.
Ma trezeste bblisa, ne dragalim vreo ora, ii dau prima masa, o adorm, pe la 10 plec si vine mama.
Maica-mea o scoate in parc, o aduce acasa, ii prepara si da supica, o adoarme (doarme cam 1 ora la 3 ore) iar eu pe la 4 sint din nou acasa.
Dara am vreo problema, pot sa plec si mai devreme.
Am luat-o progresiv: o saptamina am stat eu cu maica-mea cu bb, apoi din ce in ce mai mult am lasat-o pe mama, eu "monitorizind" relatia.
Ii dau de 2-3 ori telefon sa vad ce mai face, in alea citeva ore in care lipsesc.
Si e ok.
O gasesc la fel de vesela si pusa pe sotii, maninca bine, doarme bine, nu pare sa simta - "drama" e mai mult in capul meu.

O sa am desigur si perioade mult mai aglomerate la job, dar vor fi cu titlu de exceptie. Foarte multe lucruri le pot pregati/ma pot documenta si de acasa. Desigur, daca nu tropaie degetutele bblisei disperate pe tastatura, cum se intimpla de obicei.
Am fost plecata doua zile si nici atunci n-a parut sa simta diferenta. Oricum, urmaoarele saptamini voi fi acasa pina pe la 10 si de la 3-4 incolo.....

Cam asta e.

Elise & BBLisa
Back to top

LoraG76
The nutty squirrel

Posted 09/06/07 @ 10:37 Reply with Quote
Bravo, Elise, felicitari!

Lora, mami de IUSTINA

Back to top

LauraFlo
Droghi sau dependenta Dc

Posted 11/06/07 @ 12:27 Reply with Quote
E un program super ! Ai facut o alegere perfecta ( din punctul meu de vedere ). Succes !
Back to top
# /3  
 Mesaj nou   Raspunde la mesaj
Previous page