MONTIGNAC (187)...STIL DE VIATA NU DIETA

MONTIGNAC (187)...STIL DE VIATA NU DIETA | Autor: brindusik

Link direct la acest mesaj


CAPITOLE MAI VECHI

(160) , (161), (162), (163), (164), (165), (166), (167), (168),(169), (170), (172), (173),(174),(175), (176)(177),(178), (179), (180), (182), (183), (184),(185), (186)


Prima carte a lui Montignac,Montignac pe scurt

Retete Montignac (1),(2),(3)
Creatiile culinare ale membrilor clubului Monti-in imagini
www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=7279" target="_blank">Retete monti cu imagini si explicatii pas cu pas
Alte informatii pe www.4shared.com: emailul si parola pe PM


RAPORT : APRILIE 2013
- -- floricele pentru kilograme scazute
- -- cusca pentru stagnare
- -- porc pentru adaugat kilograme
- -- nu mai avem vesti deloc

Nume---------------Data_______H____G.I ___G.T___G.A___KG____kg(-)__kg(+)

adinag--------04.02.2013___1.64___67.6___60___65.4___7.6___2.2 ___5.4
andanii---------01.05.2012___1.60___70.0___60___66.0___10.0___4.0 ___6.0
ariel-----------25.05.2012___1.64___75.0___57.0___61.7___18___13.3___4.7
bigboy = liviu --01.01.2013___1.80___121___99_____109___22___12_____10
Brindusik-------21.01.2013___1.68___72.2___64___72.2___6.2 ___0.0___6.2
carmen_m------05.01.2012___1.65___80.0___65___71.0___15.0 ___9.0 ___6.0
cge-------------03.01.2010___1.56___66.6___56___58.3___10.6___9.0 ___1.6
Child------------11.10.2010___1.62___60.0___52___56.0___8.0 ___4.0 ___4.0
Cryssa------------07.01.2013___1.64___62.0___56___62.0___6.0 ___0.0 ___6.0
lorelei----------10.09.2012____1.65___70.5___55___66.7___15.5___3.8 ___11.7
puisorul--------27.08.2012___1.60___57.0___52___53.9___5.00___3.1___1.9
somleac--------01.06.2009___1.61___72.0___60___67.0___12.0___5.0 ___7.0



finalistele noastre .... ne mandrim cu ele
maya--------05.05.2009___1.65___113.0___70.00___113.0___43.00___43.00___0
andanii--------01.06.2008___1.60___95.00___70.00___70.00___25.00___25.00 ___0
puisorul-------23.10.2008___1.60___62.00___52.00___52.00___10.00___10.00____0
ninha-----------01.10.2011___1.60___71.0___58___59.0___13.0___13.0 ___0
monnvas ------01.12.2009___1.57___56.00___49.00___49.00___7.00_____7.00____0




Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ariadna16 spune:

Am deschis o lista cu ce pot minca eu - Monti de post:
-supa de linte
-supa cu alge
-orez cu legume sau cu ciuperci
-paste din griu dur/spaghete cu sos de rosii si ciuperci
-salate: verde, castraveti, rosii, ardei, ridichi, verdeata, ulei de masline si otet de mere, sare si piper
-salata de varza
-alge cu ciuperci
-guacamole
-quinoa cu legume
-chiftelute din naut
-pate vegetal facut in casa
-humus facut in casa
-salata de vinete
-turtite din griu integral
-mincare de stevie
-mincare de urzici
-mincare de spanac
-mincare de fasole verde
-fasole batuta
-mere, migdale, goji, alune

Daca ceva nu se incadreaza, va rog sa-mi spuneti.
De asemenea, astept si alte sugestii. In acest fel pot sa-mi alcatuiesc meniurile, daca stiu din ce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andanii spune:

Ariadna eu fierb nautul dupa ce l-am tinut in apa 15 ore , dau pielea jos, adaug tahini, zeama lamaie, usturoi , apa si blenderuiesc ... iese incredibil de bun .... mie personal imi place mult mai mult humusul facut cu naut proaspat fiert decat cu naut din conserva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns big_boy spune:

subscriu, nautul de conserva e numai pt cei grabiti :)

Am o teorie pe care doresc sa o impartasesc cu voi, in ideea unui feedback.

Ideea e ca in perioada in care reduc la minimum cantitatile de grasime consumate (de ex consum salata fara ulei), scaderea in greutate este vizibila. In perioadele in care mananc Monti cu grasimi (nu amestec prostii) scaderea e lenta sau am parte de stagnare.

S-a mai confruntat cineva cu asa ceva ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns child spune:

CAREES cred ca poti sa incerci lapte de migdale si cu migdalele pisate.

Meniul de azi:
- quinoa expandata, cafea
- sufleu de dovlecei, ciuperci la gratar, cafea decofeinizata
- suc de rosii, gulie
- crochete de peste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caress spune:

Child, le mai las la inmuiat atat de mult?Mai arunc apa aia?Chiar vreau sa incerc, nu am gustat niciodata lapte de migdale, sunt curioasa cum e.

Eu azi am mancat numai mese glucidice...m-am simtit excelent, se cerea o pauza de oua si grasimi.Foarte vioaie si cu chef de viata.Si de seara inca nu am mancat, m-am intors la 8 de la sala si inca nu imi este foame.Am mai facut o serie de turtite de tarate, care sunt aproape gata, si ma gandesc serios, sa mananc, sa nu mananc...?

Big boy, grasimile cu siguranta nu ajuta prea mult,cred ca depinde si de cantitate, totusi.Eu cred ca nici nautul nu ajuta foarte mult, mai ales facut cu tahini, nici fasolea batuta,totusi sunt alimente foarte calorice..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ariadna16 spune:

ALIMENT - TIMP DE DIGESTIE

1 Fructele crude sau sucuri naturale - 20-30 min.

2 Banane, curmale, smochine sau fructe uscate - 1 ora

3 Salate sau vegetale crude - 2 ore

4 Alimente combinate corect fara carne - 3 ore

5 Orice aliment combinat incorect - 8 ore

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ariadna16 spune:

Lapte de migdale/nuci
• 1 cana migdale sau orice fel de nuci crude, inmuiate peste noapte
• 2-3 cani apa calduta (sub 40C)
• 3-4 Lg miere
• esenta de vanilie
Lapte de “pasare”
• 2 cani lapte de nuci
• o banana
• 2 Lg nuca cocos/fulgi de cocos
• 3 curmale
• miere daca mai este nevoie
• vanilie si rom
Lapte de seminte canepa
• ½ cana seminte canepa
• 1 cana apa
• un praf de sare
• vanilie
• miere
Lapte de orez
• 8 Lg faina orez sau daca-l vreti mai concentrat, 1½ pahar orez macinat in rasnita
• 1 cana migdale sau nuci
• 1 Lg scortisoara praf
• ½ cana zahar brun, miere, agave sau extract de stevia
• 3 cani apa calduta (sub 40C)
Lapte cu cacao/cafea din cereale
• reteta de baza a laptelui migdale/nuci
• 3, 4 linguri cacao sau cafea de cereale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ariadna16 spune:

Painici Raw(~ 30 painici)

- 500 g hrisca bio* incoltita
- 200-250 g nuci crude de Brazilia
- faina din seminte de in (adica seminte de in macinate fin)
- 1 legatura patrunjel proaspat sau uscat
- cateva linguri fulgi de drojdie (ATENTIE nu drojdie care dospeste, ci fulgi inactivi care arata precum fulgii de porumb si se gasesc in magazine naturiste)
- sare
- apa
Se pun toate ingredientele in robot si se mixeaza pana rezulta o compozitie mai cremoasa, nu foarte tare dar nici foarte lichida.
Se pune hartie de copt pe tavile aparatului de deshidratat si cu o lingura se pune compozitie pe hartie. Se da o forma rotunda, uniforma. Este important sa nu faceti painicile f subtiri pt ca nu doriti chipsuri.
Se deshidrateaza timp de 12-14 ore la 40 grade C. Dupa deshidratare se pastreaza in pungi la frigider timp de 1-2 saptamani.

Mi-a placut reteta, dar nu am aparat de deshidratat, oare nu se pot pune la cuptor?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ariadna16 spune:

Din ciclul: inca una si ma..culc!

Hummus vegetarian crud

timp de preparare-10 minute

Dovlecel - 1 bucata (mediu) Morcov - 1 bucatica (aproximativ 3 cm - asigura o culoare frumoasa si un gust usor dulceag) Tahini (pasta de susan) - 1/4 castronel / 2 linguri Ulei masline - 1/4 castronel (4-5 linguri) Lamaie - sucul de la 1/2 lamaie Chimen - 1/2-1 lingurita Usturoi - 2 catei Sare - 1/4-1/2 lingurita

Preparare: Punem toate ingredientele in blender; preferabila este ordinea: ulei si suc de lamaie, dovlecei si morcovi si apoi toate celelalte; in felul asta nu vom avea nevoie sa adaugam nici un strop de apa. Mixam pana se omogenizeaza si se face ca o crema si...gata!

http://2.bp.blogspot.com/_1knfgaHSFZk/S0Sh5De7okI/AAAAAAAAAUU/jmzlVuQBMlo/s1600-h/hummus.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Ariadna, alte idei sunt mancarurile de conopida,de varza, brocoli la aburi.
Merg si supe crema, dar nu sunt de post.

Eu imi fac si un fel de salata orientala cu naut din conserva si castravete, ardei murat si un fir de ulei de masline.

Pofta buna!!

Mergi la inceput