Bravo SORANA, ALINETTERO! Liliac mai-iun'10 (75)

Cine-l vede pe copil cum creste?
Nimeni! Numai cei ce vin din alta parte spun:
"Vai, ce-a mai crescut!"
Dar, nici mama, nici tata nu l-au vazut cum creste.
El a devenit in timp. Si in fiecare clipa a fost ceea ce urma sa fie.

D-zeu sa va dea sanatate, noroc si multa fericire !

Doamne, cel care ai zis oamenilor:" Cresteti si va inmultiti si stapaniti pamantul"
binecuvantand nasterea de prunci, arata mila ta si acestui copil ce se afla inca in
pantecele mamei sale,si ajuta-l sa se nasca la vremea de Tine randuita.
Da-i lui Doamne crestere fireasca, sanatate si putere.
Parinte Ceresc, care porti de grija pasarilor cerului si
infrumusetezi crinii tarinii, poarta de grija si acestui copil
care n-a vazut inca lumina soarelui. Nu ne parasi pe noi robii Tai
si ocroteste cu harul Tau pe pruncul acesta al nostru si
binecuvanteaza nasterea lui dupa multimea milostivirii Tale. Amin.
PROGRAMARI NASTERI APRILIE:

PROGRAMARI NASTERI MAI:

Povestea mea... Povestea noastra...
Candva, in 2010 vom fi mamici fericite un grup de 125

Va fi o zi in luna Aprilie, anul Domnului 2010
- un

Va fi o zi in luna Mai, anul Domnului 2010
- un

dr. Magdalena Dorobantu, Spit. Panait Sarbu

Va fi o zi in luna Iunie, anul Domnului 2010
- un

dr. Alexandru Ciulcu, Spit. Cantacuzino

dr. Ion Ionut, Spit. Panait Sarbu

Va fi o zi in luna Iulie,anul Domnului 2010 - un

Asteptam si alte

User comun:mai_iun_2010
Adresa de mail comuna: mai_iun_2010@yahoo.com
user comun ptr poze pe www.webshots.com: mai_iun_2010

cami30

www.desprecopii.com/info.asp?id=17" target="_blank">Conceperea unui copil sanatos (cu multumiri ptr DC)

www.obfocus.com/questions/qanda7.htm" target="_blank">Valori hCG
Calculator de ovulatie
www.desprecopii.com/info.asp?id=848" target="_blank">Calculul datei de nastere a

www.in-gender.com/cs/forums/t/94345.aspx" target="_blank">Comparatie: bebelusi si fructe...
www.visembryo.com/baby/1.html" target="_blank">Fiecare saptamana de la fertilizare la nastere (cu multumiri ptr oana)

Despre fertilitate (cu multumiri ptr doula)

Feminitate (cu multumiri ptr doula)

Masaj pt evitarea epiziotomiei
www.americanpregnancy.org/pregnancyhealth/fishmercury.htm" target="_blank">Mercurul din peste
www.betabase.info/" target="_blank">Evidenta valorilor beta pt sarcini cu un bebe, gemeni, tripleti etc
Ghid virtual pentru viitorii tatici
www.desprecopii.com/info.asp?id=135" target="_blank"> Sarcina pe saptamani (Odiseea sarcinii in 40 de saptamani)
www.sarcina-nasterea.ro/" target="_blank"> Sarcina si nasterea
www.desprecopii.com/info.asp?id=6" target="_blank"> Nasterea si sanatatea post-natala a mamei
www.ehd.org/" target="_blank">Poze, ecografii si explicatii medicale
Alaptatul corect
Drepturile gravidelor si proaspetelor mamici
www.babymed.com/Tools/Ultrasound/second_trimester/Default.aspx" target="_blank">Masuratori echo. trimestrul II
www.babymed.com/Tools/Ultrasound/third_trimester/" target="_blank">Masuratori echo. trimestrul III
www.contractionmaster.com/" target="_blank">Cronometru contractii
Filmulete interesante:
www.youtube.com/watch?v=kNIkpXPhmlc" target="_blank">In pantec 1; www.youtube.com/watch?v=eH7zjTft2FU" target="_blank">In pantec 2; www.youtube.com/watch?v=cY1vsuf2RJI" target="_blank">In pantec 3; www.youtube.com/watch?v=_4vl7D0ZcZQ" target="_blank">In pantec 4; www.youtube.com/watch?v=Y5M9opdkmkw" target="_blank">In pantec 5;
www.youtube.com/watch?v=qZT0bATQjxw" target="_blank">In pantec 6; www.youtube.com/watch?v=iRDssooo_4A" target="_blank">In pantec 7; www.youtube.com/watch?v=rwywzWNHNe0" target="_blank">In pantec 8; www.youtube.com/watch?v=C_XpwKhObTU" target="_blank">In pantec 9; www.youtube.com/watch?v=fNTxvzZ-YWA" target="_blank">In pantec 10
Corespondentul sapt. de sarcina in luni:
luna 1= 01-05 sapt...........luna 4= 14-18 sapt...........luna 7= 28-31 sapt.
luna 2= 06-09 sapt...........luna 5= 19-22 sapt...........luna 8= 32-36 sapt.
luna 3= 10-13 sapt...........luna 6= 23-27 sapt...........luna 9= 37-40 sapt.
Cum se citeste o ecografie:
LMP - ultima menstruatie
LMP-GA - varsta gestationala conform ultimei menstruatii
LMP-EDC - data probabila a nasterii conform ultimei menstruatii
BPD - diametru biparietal (de la o tampla la cealalta)
CRL - lungimea fatului de la crestetul capului la coccis (fundulet)
FL - lungimea femurului
AC - circumferinta abdomenului
HC - circumferinta capului
HC/AC - raportul dintre circumferinta capului si circumferinta abdominala
Sarbatoritele lunii APRILIE
7 aprilie - andradap
11 aprilie - Alinutzaa
16 aprilie - Vivela
22 aprilie - Mommy_to_be
Raspunsuri

veronicach spune:
Felicitari SORANA
bine ai venit TUDOR...sa iti dea Dumnezeu multa sanatate
Hai Alinettero! 36+
Matei ...

veronicach spune:
azi am sunat-o pe Carla..sunt bine miercuri sau vineri cel tarziu spera sa ajunga acasa
Ruxi nu stiu daca mai este nevoie de formula, Carla le da laptic muls caci momentan fetitele sunt comode si la san doar se joaca cu mamii, sau adorm
Carla m-a rugat sa iti transmit(desi eu sunt absolut sigura ca nu va fi cazul tau) ca daca bebeii au sub 2.500 gr sa ceri transferul la aceasta clinica din Grigorescu unde este cu totul o alta lume fata de spital
eu mi-am facut datoria dar sunt sigura ca nu va fi nevoie 36+
Matei ...

cris_09 spune:
Felicitari Sorana,mamica curajoasa!Refacere usoara,sa fii mereu asa senina si sa te bucuri de baieteii tai!
Bine ai venit bebe Tudor!Sa fii sanatos,norocos,necolicios si sa fii primul in tot ceea ce faci cum esti si in aceasta odisee!
PS:un capitol minunat cu bebei sanatosi in burtica sau in afara lor!
PPS:multumesc celei care a schimbat bebeii!
poze

r_ocsy spune:
Abia m-am trezit si cand verific telefonul ce vad , mesaj de la Sorana, fug repede la calculator sa anunt fetele ca deja aveam intarziere de 2 ore dar vad ca altcineva a anuntat !Felicitari Sorana !
Bine ai venit Tudor !

bubu30 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui veronicach azi am sunat-o pe Carla..sunt bine miercuri sau vineri cel tarziu spera sa ajunga acasa Ruxi nu stiu daca mai este nevoie de formula, Carla le da laptic muls caci momentan fetitele sunt comode si la san doar se joaca cu mamii, sau adorm ![]() Carla m-a rugat sa iti transmit(desi eu sunt absolut sigura ca nu va fi cazul tau) ca daca bebeii au sub 2.500 gr sa ceri transferul la aceasta clinica din Grigorescu unde este cu totul o alta lume fata de spital eu mi-am facut datoria dar sunt sigura ca nu va fi nevoie ![]() ![]() ![]() |
Merci mult Vero

As vrea si eu sa nu fie nevoie dar nu prea cred, pt. ca la gemeni e greu sa treaca de 2500g fiecare
Eu tare m-as bucura sa aiba macar 2000 g, dar nu indraznesc sa sper la 2500g
Acu o sapt aveau 2100 g si 2300 g, dar stim noi cum e cu eroarea de la eco, sa vedem luni daca au mai crescut
Ii multumesc si Carlei de sfat si cel mai probabil ca o sa o deranjez cu un telefon atunci la momentul respectiv sa imi spuna un pic mai in detaliu ce am de facut

Ruxi

AMR ... cine stie ?

r_ocsy spune:
Asadar, s-a nascut si primul baietel din odiseea noastra ... ce ma bucur ; inca o data felicitari Soranei !
Multumim de noul capitol Artu, sa avem vesti la fel de minunate ca cea primita astazi de la Sorana !
R_ocsy 35 +
Ana Sofia
AMR 4 saptamani ! Mai avem asa putin pana apare !

bubu30 spune:
S-avem un capitol plin de vesti ff bune, cu bebei programati si la termen, cu bebei neprogramati in burtici pana la termen si cu burtici si mamici sanatoase si fericite !!!
Ruxi 35 + cu
AMR ... cine stie ?

arturicii spune:
Hello!
Felicitari Sorana!
Bun Venit pe lume Tudor!
Cristina, cu placere
Rocsy, neata! Eu ma culc imediat...
Vero, multumim pentru vestile despre Carla!
Ruxi, eu nu cred sa te tina in spital daca nu au 2500gr, ptr ca dupa varsta nu mai sunt prematuri; uite, nici pe Sabina nu au tinut-o.
Ioana,
Philip, Yann, Sabina

cris_09 spune:
Fetele am tras cu ochiul la odiseea iepurasilor
si se pare ca nu mai sunt gravidute
Au nascut toate
Ne pot da stafeta oficial
poze

discordia spune:
Felicitari SORANA!
Bine ai venit pe lume bebe TUDOR!
Se pare ca primul baietel al odiseei este unul de nota 10! Sa dea Dumnezeu sa o tina tot asa si sa isi bucure parintii si fratiorul!
mamica de fetita si 36s+ cu
AMR 4 saptamani sau chiar mai putin