Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (47)

Cine-l vede pe copil cum creste?
Nimeni! Numai cei ce vin din alta parte spun:
"Vai, ce-a mai crescut!"
Dar, nici mama, nici tata nu l-au vazut cum creste.
El a devenit in timp. Si in fiecare clipa a fost ceea ce urma sa fie.

Doamne, cel care ai zis oamenilor:" Cresteti si va inmultiti si stapaniti pamantul"
binecuvantand nasterea de prunci, arata mila ta si acestui copil ce se afla inca in
pantecele mamei sale,si ajuta-l sa se nasca la vremea de Tine randuita.
Da-i lui Doamne crestere fireasca, sanatate si putere.
Parinte Ceresc, care porti de grija pasarilor cerului si
infrumusetezi crinii tarinii, poarta de grija si acestui copil
care n-a vazut inca lumina soarelui. Nu ne parasi pe noi robii Tai
si ocroteste cu harul Tau pe pruncul acesta al nostru si
binecuvanteaza nasterea lui dupa multimea milostivirii Tale. Amin.
PROGRAMARI NASTERI:

Capitole:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46
Povestea mea... Povestea noastra...
Candva, in 2010 vom fi mamici fericite un grup de 122

Va fi o zi in luna Aprilie, anul Domnului 2010
- un

Va fi o zi in luna Mai, anul Domnului 2010
- un

dr. Magdalena Dorobantu, Spit. Panait Sarbu

Va fi o zi in luna Iunie, anul Domnului 2010
- un

dr. Alexandru Ciulcu, Spit. Cantacuzino

dr. Ion Ionut, Spit. Panait Sarbu

Va fi o zi inluna Iulie, anul Domnului 2010 - un

Asteptam si alte

User comun:mai_iun_2010
Adresa de mail comuna: mai_iun_2010@yahoo.com
user comun ptr poze pe www.webshots.com: mai_iun_2010

cami30

Link-uri utile:
www.desprecopii.com/info.asp?id=17" target="_blank">Conceperea unui copil sanatos (cu multumiri ptr DC)

www.obfocus.com/questions/qanda7.htm" target="_blank">Valori hCG
Calculator de ovulatie
www.desprecopii.com/info.asp?id=848" target="_blank">Calculul datei de nastere a

www.in-gender.com/cs/forums/t/94345.aspx" target="_blank">Comparatie: bebelusi si fructe...
www.visembryo.com/baby/1.html" target="_blank">Fiecare saptamana de la fertilizare la nastere (cu multumiri ptr oana)

Despre fertilitate (cu multumiri ptr doula)

Feminitate (cu multumiri ptr doula)

Masaj pt evitarea epiziotomiei
www.americanpregnancy.org/pregnancyhealth/fishmercury.htm" target="_blank">Mercurul din peste
www.betabase.info/" target="_blank">Evidenta valorilor beta pt sarcini cu un bebe, gemeni, tripleti etc
Ghid virtual pentru viitorii tatici
www.desprecopii.com/info.asp?id=135" target="_blank"> Sarcina pe saptamani (Odiseea sarcinii in 40 de saptamani)
www.sarcina-nasterea.ro/" target="_blank"> Sarcina si nasterea
www.desprecopii.com/info.asp?id=6" target="_blank"> Nasterea si sanatatea post-natala a mamei
www.ehd.org/" target="_blank">Poze, ecografii si explicatii medicale
Alaptatul corect
Drepturile gravidelor si proaspetelor mamici
www.babymed.com/Tools/Ultrasound/second_trimester/Default.aspx" target="_blank"> Masuratori echo. trimestrul II
www.babymed.com/Tools/Ultrasound/third_trimester/" target="_blank"> Masuratori echo. trimestrul III
www.contractionmaster.com/" target="_blank"> Cronometru contractii
Filmulete interesante:
www.youtube.com/watch?v=kNIkpXPhmlc" target="_blank">In pantec 1; www.youtube.com/watch?v=eH7zjTft2FU" target="_blank">In pantec 2; www.youtube.com/watch?v=cY1vsuf2RJI" target="_blank">In pantec 3; www.youtube.com/watch?v=_4vl7D0ZcZQ" target="_blank">In pantec 4; www.youtube.com/watch?v=Y5M9opdkmkw" target="_blank">In pantec 5;
www.youtube.com/watch?v=qZT0bATQjxw" target="_blank">In pantec 6; www.youtube.com/watch?v=iRDssooo_4A" target="_blank">In pantec 7; www.youtube.com/watch?v=rwywzWNHNe0" target="_blank">In pantec 8; www.youtube.com/watch?v=C_XpwKhObTU" target="_blank">In pantec 9; www.youtube.com/watch?v=fNTxvzZ-YWA" target="_blank">In pantec 10
Corespondentul sapt. de sarcina in luni:
luna 1= 01-05 sapt...........luna 4= 14-18 sapt...........luna 7= 28-31 sapt.
luna 2= 06-09 sapt...........luna 5= 19-22 sapt...........luna 8= 32-36 sapt.
luna 3= 10-13 sapt...........luna 6= 23-27 sapt...........luna 9= 37-40 sapt.
Cum se citeste o ecografie:
LMP - ultima menstruatie
LMP-GA - varsta gestationala conform ultimei menstruatii
LMP-EDC - data probabila a nasterii conform ultimei menstruatii
BPD - diametru biparietal (de la o tampla la cealalta)
CRL - lungimea fatului de la crestetul capului la coccis (fundulet)
FL - lungimea femurului
AC - circumferinta abdomenului
HC - circumferinta capului
HC/AC - raportul dintre circumferinta capului si circumferinta abdominala

Sarbatoritele lunii MARTIE

Raspunsuri

arturicii spune:
Un capitol plin de vesti minunate, mamici fericite si borcanul cu depresii cu capacul biiiine pus!
bebeilor, va rog stati cuminti in burtici pana dupa 37 de sapt!
p.s. eu am deschis capitolul nou
Ioana,Philip 6ani,
Yann 6ani,
Sabina 30+

r_ocsy spune:
Un capitol plin de vesti bune !
Mira : bine ai revenit, ne-a fost dor de tine ... intotdeauna scrii asa de frumos .
T_ioana : azi maine implinesc 28 de saptamani, nu pot sa ma plang de miscarile bebelinei mele, sunt destul de dese ,chiar daca uneori sunt foarte fine . Din cate am vazut la fetele care sunt la a doua sarcina, unele spun ca actualul bebe misca mai mult sau mai rar decat primul ... pana la urma cred ca depinde de temperamentul lor.
Sabina : de ce s-a scurtat colul , ai facut mai multa miscare in ultimul timp sau stresul de la servici ? Ai grija si spunele piticelor tale ca nu mai au asa mult de asteptat pana la nastere.
Anamariam79 : ce bine ca ti-ai satisfacut pofta cu clatitele ; nu stiu nici eu de ce avem tendinta spre dulce, eu incerc sa ma temperez consumand doar dimineata ... si reusesc cu conditia ca restul zilei sa nu mai vad dulce in fata ochilor
R_ocsy 27 +
Ana Sofia

aly_ spune:
HOP si eu am revenit dupa o absenta indelungata va trimit si eu martisoare virtuale si
Am cam avut de recuperat cu cititul .La noi noutati ar fi:cred, ca ne-am hotarat la nume ne place amandorura Larissa.La sfarsit de saptamana vrem sa ne apucam de zugravit camera bebelinei , sa cumparam patutul ,comoda si sa vedem ce mai gasim
Urmatoarea vizita la dr o avem pe 11; abia astept si sper de data asta sa-mi spuna si mie cat cantareste bebeluna mea.Am tot citit ca voua va spune la fiecare ecograf mie nu mi s-a spus deloc pana acum .20+

aly_ spune:
cris imi pare tare rau pentru necazul prietenei tale si sper ca Doamne-Doamne sa-i dea forta si putere sa depaseasca momentul si sa mearga mai departe.
Privitor la vise eu am avut unul extrem de ciudat:cica venise vremea sa nasc si merg la spital unde dr aduc un tractor in sala de nasteri si il parcheaza deasupra mea cica o noua tehnica si ma gandeam eu:bine bine dar un TRACTOR daca cumva cade pe mine Na ia ca sa vedeti ce ti-e si cu visele de gravide.
Carucior eu vreau Trio Tour 4 de la Chicco stati sa vad daca pot pune vreun link.24+
cu Larissa

aly_ spune:
http://www.amazon.de/60744-0597-Chicco-Trio-Tour-fuego/dp/B000VHG8G2
sper sa se vada.
Prietena mea il are pe albastru si l-am plimbat si sunt foarte multumita pt ca e usor manevrabil,i-a bine curbele si are super suspensii ,deci nu zguduie copilul.24+
cu Larissa

andradap spune:
O primavara superba, care sa va aduca bebei sanatosi!!!
Fie ca floricelele noastre de liliac sa infloreasca frumos in aceste luni de primavara (si prima luna de vara -iunie)!
Sa ne aduca aceasta primavara primii bebei ai acestei odisei. Sa fie sanatosi si sa ne bucure mereu existentele.
Nu am avut timp sa scriu in ultima vreme, dar sper ca nu ne-ati uitat si ca ne iertati absenta - pe deplin motivata. Pregatesc o lucrare, pe care o voi prezenta in Viena - la un congres - si pe langa mari emotii am si de adunat materiale, etc...
In rest, noi suntem bine... crestem si pe dinauntru si pe dinafara Se vede din plin, pe toate partile. Peste 2 saptamani, facem ecografie din nou si vom stii mai bine si cat cantareste bebe.
Legat de semnatura, am o noutate sa v-o impartasesc. Ne-am razgandit asupra numelui. Il va chema Dominic. Daca poate cineva sa modifice in lista de la inceput, ii multumesc anticipat.
Fug acum ca sunt franta de oboseala si maine fac si garda unei prietene.
Va pup! Si inca o data:
O PRIMAVA SUPERBA, INCUNUNATA NUMAI cu BUCURIE sa avem cu toatele!!!
Mami de ANTONIO (12.05.2007) si
30+ www.pregnology.com/preggoticker2/777777/000000/My%20pregnancy/05/11/2010.png" target="_blank">
DOMINIC
Dumnezeu a vrut ca el sa existe

Madamar spune:
Citat: |
citat din mesajul lui aly_ cris imi pare tare rau pentru necazul prietenei tale si sper ca Doamne-Doamne sa-i dea forta si putere sa depaseasca momentul si sa mearga mai departe. Privitor la vise eu am avut unul extrem de ciudat:cica venise vremea sa nasc si merg la spital unde dr aduc un tractor in sala de nasteri si il parcheaza deasupra mea cica o noua tehnica si ma gandeam eu:bine bine dar un TRACTOR daca cumva cade pe mine Na ia ca sa vedeti ce ti-e si cu visele de gravide. Carucior eu vreau Trio Tour 4 de la Chicco stati sa vad daca pot pune vreun link. ![]() ![]() |
Am ris copios si la ideea a ce ai visat tu... si la ce a visat si biata Carla, cu pisica

va pupic!
Mary

evolutia lui bebe
„Mama este singura fiinta capabila sa-si imparta iubirea între cei zece copii ai ei si totusi sa i-o dea fiecaruia întreaga”

Madamar spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andradap O primavara superba, care sa va aduca bebei sanatosi!!! Fie ca floricelele noastre de liliac sa infloreasca frumos in aceste luni de primavara (si prima luna de vara -iunie)! Sa ne aduca aceasta primavara primii bebei ai acestei odisei. Sa fie sanatosi si sa ne bucure mereu existentele. Nu am avut timp sa scriu in ultima vreme, dar sper ca nu ne-ati uitat si ca ne iertati absenta - pe deplin motivata. Pregatesc o lucrare, pe care o voi prezenta in Viena - la un congres - si pe langa mari emotii am si de adunat materiale, etc... In rest, noi suntem bine... crestem si pe dinauntru si pe dinafara ![]() Legat de semnatura, am o noutate sa v-o impartasesc. Ne-am razgandit asupra numelui. Il va chema Dominic. Daca poate cineva sa modifice in lista de la inceput, ii multumesc anticipat. Fug acum ca sunt franta de oboseala si maine fac si garda unei prietene. Va pup! Si inca o data: O PRIMAVA SUPERBA, INCUNUNATA NUMAI cu BUCURIE sa avem cu toatele!!! Mami de ![]() ![]() ![]() Dumnezeu a vrut ca el sa existe |
Bine ca te vedem si aici si ca aflam ca esti bine Andrada!:)
Avem in comun Dominic-ul:) ... se afla si pe lista noastra, stiu ca inseamna "lord" .. dar parca ne dorim totusi un nume cu M (Mateo, Maximilian)... avem insa timp de decizie, si ... vorba cuiva: sa vedem ce i s-o potrivi mai bine lui bebe;) dupa ce vine pe lume!
Imi place Septimiu, Octavian, dar sper sa nu am motive sa apelez la aceste nume (7, 8 luni:D). Pooopici Andrada!~ Succes la congres si cu garda de miine! Asteptam sa ne spui cum e in pediatria, pe care acum o "gusti" bine;)!
Mary

evolutia lui bebe
„Mama este singura fiinta capabila sa-si imparta iubirea între cei zece copii ai ei si totusi sa i-o dea fiecaruia întreaga”