Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (33)

Cine-l vede pe copil cum creste?
Nimeni! Numai cei ce vin din alta parte spun:
"Vai, ce-a mai crescut!"
Dar, nici mama, nici tata nu l-au vazut cum creste.
El a devenit in timp. Si in fiecare clipa a fost ceea ce urma sa fie.

Doamne, cel care ai zis oamenilor:" Cresteti si va inmultiti si stapaniti pamantul"
binecuvantand nasterea de prunci, arata mila ta si acestui copil ce se afla inca in
pantecele mamei sale,si ajuta-l sa se nasca la vremea de Tine randuita.
Da-i lui Doamne crestere fireasca, sanatate si putere.
Parinte Ceresc, care porti de grija pasarilor cerului si
infrumusetezi crinii tarinii, poarta de grija si acestui copil
care n-a vazut inca lumina soarelui. Nu ne parasi pe noi robii Tai
si ocroteste cu harul Tau pe pruncul acesta al nostru si
binecuvanteaza nasterea lui dupa multimea milostivirii Tale. Amin.
Capitole:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32
Povestea mea... Povestea noastra...
Candva, in 2010 vom fi mamici fericite un grup de 114

Va fi o zi in luna Aprilie, anul Domnului 2010
- un

Va fi o zi in luna Mai, anul Domnului 2010
- un

dr. Magdalena Dorobantu, Spit. Panait Sarbu

Va fi o zi in luna Iunie, anul Domnului 2010
- un

dr. Alexandru Ciulcu, Spit. Cantacuzino

dr. Ion Ionut, Spit. Panait Sarbu

Va fi o zi inluna Iulie, anul Domnului 2010 - un

Asteptam si alte

User comun:mai_iun_2010
Adresa de mail comuna: mai_iun_2010@yahoo.com
user comun ptr poze pe www.webshots.com: mai_iun_2010

cami30

Link-uri utile:
www.desprecopii.com/info.asp?id=17" target="_blank">Conceperea unui copil sanatos (cu multumiri ptr DC)

www.obfocus.com/questions/qanda7.htm" target="_blank">Valori hCG
Calculator de ovulatie
www.desprecopii.com/info.asp?id=848" target="_blank">Calculul datei de nastere a

www.in-gender.com/cs/forums/t/94345.aspx" target="_blank">Comparatie: bebelusi si fructe...
www.visembryo.com/baby/1.html" target="_blank">Fiecare saptamana de la fertilizare la nastere (cu multumiri ptr oana)

Despre fertilitate (cu multumiri ptr doula)

Feminitate (cu multumiri ptr doula)

Masaj pt evitarea epiziotomiei
www.americanpregnancy.org/pregnancyhealth/fishmercury.htm" target="_blank">Mercurul din peste
www.betabase.info/" target="_blank">Evidenta valorilor beta pt sarcini cu un bebe, gemeni, tripleti etc
Ghid virtual pentru viitorii tatici
www.desprecopii.com/info.asp?id=135" target="_blank"> Sarcina pe saptamani (Odiseea sarcinii in 40 de saptamani)
www.sarcina-nasterea.ro/" target="_blank"> Sarcina si nasterea
www.desprecopii.com/info.asp?id=6" target="_blank"> Nasterea si sanatatea post-natala a mamei
www.ehd.org/" target="_blank">Poze, ecografii si explicatii medicale
Alaptatul corect
Drepturile gravidelor si proaspetelor mamici
www.babymed.com/Tools/Ultrasound/second_trimester/Default.aspx" target="_blank"> Masuratori echo. trimestrul II
www.babymed.com/Tools/Ultrasound/third_trimester/" target="_blank"> Masuratori echo. trimestrul III
www.contractionmaster.com/" target="_blank"> Cronometru contractii
Filmulete interesante:
www.youtube.com/watch?v=kNIkpXPhmlc" target="_blank">In pantec 1; www.youtube.com/watch?v=eH7zjTft2FU" target="_blank">In pantec 2; www.youtube.com/watch?v=cY1vsuf2RJI" target="_blank">In pantec 3; www.youtube.com/watch?v=_4vl7D0ZcZQ" target="_blank">In pantec 4; www.youtube.com/watch?v=Y5M9opdkmkw" target="_blank">In pantec 5;
www.youtube.com/watch?v=qZT0bATQjxw" target="_blank">In pantec 6; www.youtube.com/watch?v=iRDssooo_4A" target="_blank">In pantec 7; www.youtube.com/watch?v=rwywzWNHNe0" target="_blank">In pantec 8; www.youtube.com/watch?v=C_XpwKhObTU" target="_blank">In pantec 9; www.youtube.com/watch?v=fNTxvzZ-YWA" target="_blank">In pantec 10
Corespondentul sapt. de sarcina in luni:
luna 1= 01-05 sapt...........luna 4= 14-18 sapt...........luna 7= 28-31 sapt.
luna 2= 06-09 sapt...........luna 5= 19-22 sapt...........luna 8= 32-36 sapt.
luna 3= 10-13 sapt...........luna 6= 23-27 sapt...........luna 9= 37-40 sapt.
Cum se citeste o ecografie:
LMP - ultima menstruatie
LMP-GA - varsta gestationala conform ultimei menstruatii
LMP-EDC - data probabila a nasterii conform ultimei menstruatii
BPD - diametru biparietal (de la o tampla la cealalta)
CRL - lungimea fatului de la crestetul capului la coccis (fundulet)
FL - lungimea femurului
AC - circumferinta abdomenului
HC - circumferinta capului
HC/AC - raportul dintre circumferinta capului si circumferinta abdominala

Sarbatoritele lunii IANUARIE
1 ianuarie - Cris_09
10 ianuarie - Reallaura
Raspunsuri

mai_iun_2010 spune:
Buna ziua burtici
pana am pregatit eu mesaj catre capitolul acesta...capitolul 32 a fost blocat
In fine sa avem un capitol numai cu vesti bune
P.S. sunt Roxy

cris_09 spune:
[b]Multumim de capitol nou Roxy!
Sa fie unul cu vesti minunate,si bebei in grafic![/b]
poze
Cristina cu Seby 25+

n_a_n_a spune:
Multumim frumos Roxy !
Sa fie un nou capitol cu o multime de vesti bune si burtici fericite !
Tocmai ma gandeam daca sa ma incumet sa deschid eu capitol nou... Sunt postate informatii la iepurasi si pufuleti despre cum se face, dar totusi m-am temut ca nu-mi iasa.
Nana 23+ cu
Iubirici

NicoletaB spune:
Un capitol plin de vesti bune va doresc!
Faza cu injectiile cred ca orice mamica ar face-o pt binele bebeului si a ei in cele din urma.
Chiar ma intreba sotul de urmatoarea injectie si eu zic: "Unu tine (carnea, o strangi ca atunci cand verifici celulita)si altu impinge!", la care el: "Adica tu ma ti si eu imping?"
Am ras cu lacrimi de el. Asa e el si e unu din motivele pt care-l iubesc.18+

bubu30 spune:
ola ola
am fost aseara la eco morfo fet si avem 575 g pt si 544 g pt
la 23 sapt
masuratorile au iesit bine cu o exceptie , la baietel bazinetul e usor dilatat la ambii rinichi (7 mm), am inteles ca de la 10 mm e problema
a mai patit cineva sau stiti cat e de nasol? am citit si eu pe net diverse pareri
inca o rugaminte (puteti rade de ce intreb aici dar ce sa fac daca sunt pe dinafara)
dupa ce intru pe webshots cu user si parola, cum fac mai departe sa vad poze doar cu fetele de aici,
eu am dat la search numele userului, dar sunt acolo poze doar cu o parte dintre voi, unele scrieti pe forum ca aveti poze puse si eu nu le-am vazut
multu
aaa, am uitat sa scriu ca morfofetala + 3D + 4D la dr. meu la cabinet = 180 lei
mi s-a parut f. OK fata de preturile ce le vehiculati prin Bucuresti 23+

n_a_n_a spune:
Nico
Bubu, felicitari!!! Da' ce bine cresc gemanutii tai! Fetita mea are dilatatia la rinichi, dar eu sunt poate ceva mai paranoica (desi a scazut cu un cm in 5 saptamani) pentru ca sotul meu s-a nascut cu aceiasi problema si sufera si in prezent de hidronefroza, desi s-a operat. Dar incerc sa ma mentin optimista. Tot ce poti face este sa insisti ca medicul sa fie atent la masurarea bazinetului la urmatoarele ecografii. Atentie si la circumferinta abdominala.
Nana 23+ cu
Iubirici

NicoletaB spune:
Bubu- felicitari pt rezultatele bune la eco!
Fetelor care nasteti la Medlife cum stim care din medicii care dau consultatii la ei sunt colaboratori sau nu? Cica nasterea cu un colaborator ar mai costa + 2000 Ron18+

mommy_to_be spune:
Bun gasit in capitol nou, care sa fie unul vesel si plin de vesti bune! Roxy, multumim mult
Bubu felicitari pentru bebei cu greutati atat de bune!!! Avand in vedere ca sunt doi, chiar au evoluat frumos impreuna. Tin pumnii sa se remedieze problemuta la rinichi. Doamne ajuta! Ai dat foarte putin pe eco!!! Eu pe 2D, la forfofetala de 22s am platit 300RON Da na.. ce sa facem? Asta e viata in Bucuresti.
Cat despre Webshots, dupa ce te loghezi, vezi ca este o bara de meniu in susul paginii. pui cursorul pe my shots (a doua optiunea de la stanga la dreapta) si o sa ti se deschida in jos o lista, unde tu trebuie sa faci click pe Albums. Sper ca am fost destul de clara
Fetelor, ma bag si eu la comanda aceea de perna pentru gravida. Spuneti-mi si mie cum procedam. Cu ozazia asta poate ne cunoastem si noi
Mira fericita 23+cu
Maya Alexandra
minunea mea

n_a_n_a spune:
Si la noi, daca nasti cu medic "din afara" te mai costa aprox 300 euro suplimentar. Cel mai simplu, cred, e sa intrebi la receptie (telefonic sau personal)...
Nana 23+ cu
Iubirici

tigruta spune:
Roxy multumim sa fie un capitol numai cu vesti bune..
Bubu felicitari pt bebeii grasuti..sa de-a domnul sa nu fie o problema la baietel
elena19+