Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (39)

Cine-l vede pe copil cum creste?
Nimeni! Numai cei ce vin din alta parte spun:
"Vai, ce-a mai crescut!"
Dar, nici mama, nici tata nu l-au vazut cum creste.
El a devenit in timp. Si in fiecare clipa a fost ceea ce urma sa fie.

Doamne, cel care ai zis oamenilor:" Cresteti si va inmultiti si stapaniti pamantul"
binecuvantand nasterea de prunci, arata mila ta si acestui copil ce se afla inca in
pantecele mamei sale,si ajuta-l sa se nasca la vremea de Tine randuita.
Da-i lui Doamne crestere fireasca, sanatate si putere.
Parinte Ceresc, care porti de grija pasarilor cerului si
infrumusetezi crinii tarinii, poarta de grija si acestui copil
care n-a vazut inca lumina soarelui. Nu ne parasi pe noi robii Tai
si ocroteste cu harul Tau pe pruncul acesta al nostru si
binecuvanteaza nasterea lui dupa multimea milostivirii Tale. Amin.
Capitole:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38
Povestea mea... Povestea noastra...
Candva, in 2010 vom fi mamici fericite un grup de 121

Va fi o zi in luna Aprilie, anul Domnului 2010
- un

Va fi o zi in luna Mai, anul Domnului 2010
- un

dr. Magdalena Dorobantu, Spit. Panait Sarbu

Va fi o zi in luna Iunie, anul Domnului 2010
- un

dr. Alexandru Ciulcu, Spit. Cantacuzino

dr. Ion Ionut, Spit. Panait Sarbu

Va fi o zi inluna Iulie, anul Domnului 2010 - un

Asteptam si alte

User comun:mai_iun_2010
Adresa de mail comuna: mai_iun_2010@yahoo.com
user comun ptr poze pe www.webshots.com: mai_iun_2010

cami30

Link-uri utile:
www.desprecopii.com/info.asp?id=17" target="_blank">Conceperea unui copil sanatos (cu multumiri ptr DC)

www.obfocus.com/questions/qanda7.htm" target="_blank">Valori hCG
Calculator de ovulatie
www.desprecopii.com/info.asp?id=848" target="_blank">Calculul datei de nastere a

www.in-gender.com/cs/forums/t/94345.aspx" target="_blank">Comparatie: bebelusi si fructe...
www.visembryo.com/baby/1.html" target="_blank">Fiecare saptamana de la fertilizare la nastere (cu multumiri ptr oana)

Despre fertilitate (cu multumiri ptr doula)

Feminitate (cu multumiri ptr doula)

Masaj pt evitarea epiziotomiei
www.americanpregnancy.org/pregnancyhealth/fishmercury.htm" target="_blank">Mercurul din peste
www.betabase.info/" target="_blank">Evidenta valorilor beta pt sarcini cu un bebe, gemeni, tripleti etc
Ghid virtual pentru viitorii tatici
www.desprecopii.com/info.asp?id=135" target="_blank"> Sarcina pe saptamani (Odiseea sarcinii in 40 de saptamani)
www.sarcina-nasterea.ro/" target="_blank"> Sarcina si nasterea
www.desprecopii.com/info.asp?id=6" target="_blank"> Nasterea si sanatatea post-natala a mamei
www.ehd.org/" target="_blank">Poze, ecografii si explicatii medicale
Alaptatul corect
Drepturile gravidelor si proaspetelor mamici
www.babymed.com/Tools/Ultrasound/second_trimester/Default.aspx" target="_blank"> Masuratori echo. trimestrul II
www.babymed.com/Tools/Ultrasound/third_trimester/" target="_blank"> Masuratori echo. trimestrul III
www.contractionmaster.com/" target="_blank"> Cronometru contractii
Filmulete interesante:
www.youtube.com/watch?v=kNIkpXPhmlc" target="_blank">In pantec 1; www.youtube.com/watch?v=eH7zjTft2FU" target="_blank">In pantec 2; www.youtube.com/watch?v=cY1vsuf2RJI" target="_blank">In pantec 3; www.youtube.com/watch?v=_4vl7D0ZcZQ" target="_blank">In pantec 4; www.youtube.com/watch?v=Y5M9opdkmkw" target="_blank">In pantec 5;
www.youtube.com/watch?v=qZT0bATQjxw" target="_blank">In pantec 6; www.youtube.com/watch?v=iRDssooo_4A" target="_blank">In pantec 7; www.youtube.com/watch?v=rwywzWNHNe0" target="_blank">In pantec 8; www.youtube.com/watch?v=C_XpwKhObTU" target="_blank">In pantec 9; www.youtube.com/watch?v=fNTxvzZ-YWA" target="_blank">In pantec 10
Corespondentul sapt. de sarcina in luni:
luna 1= 01-05 sapt...........luna 4= 14-18 sapt...........luna 7= 28-31 sapt.
luna 2= 06-09 sapt...........luna 5= 19-22 sapt...........luna 8= 32-36 sapt.
luna 3= 10-13 sapt...........luna 6= 23-27 sapt...........luna 9= 37-40 sapt.
Cum se citeste o ecografie:
LMP - ultima menstruatie
LMP-GA - varsta gestationala conform ultimei menstruatii
LMP-EDC - data probabila a nasterii conform ultimei menstruatii
BPD - diametru biparietal (de la o tampla la cealalta)
CRL - lungimea fatului de la crestetul capului la coccis (fundulet)
FL - lungimea femurului
AC - circumferinta abdomenului
HC - circumferinta capului
HC/AC - raportul dintre circumferinta capului si circumferinta abdominala

Sarbatoritele lunii FEBRUARIE

Raspunsuri

r_ocsy spune:
am reusit sa copiez de data asta bine listuta dar m-am impotmolit " again" la linkuri. Roxi modifici tu ... te rog ?
R_ocsy 24 +
Ana Sofia

r_ocsy spune:
Roxi ... multumesc, presupun ca tu ai facut ordine din nou dupa mine ! Cred ca trebuie sa ma las de meserie .
Sa avem parte de un capitol cat mai placut, plin de vesti bune cu burtici si bebei fericiti !
R_ocsy 24 +
Ana Sofia

rosanne spune:
Rocsy, eu cred ca te descurci bine....
Roxy 27+ cu
Diana
www.r.studio-x.ro/" target="_blank">Site-ul meu
www.studio-x.ro/" target="_blank"> Site-ul nostru

Reallaura spune:
R ocsy felicitari!! Esti de laudat ca te bagi, eu sunt varza cu calculatorul..
Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008 si
28+
Ilinca Sabina

r_ocsy spune:
Laurita , nici eu nu sunt cu mult mai breaza dar m-am gandit ca nu strica sa stiu ; momentan mai am cateva dificultati dar cu ajutorul lui Roxi sper sa trec peste .
R_ocsy 24 +
Ana Sofia

Ioana5255 spune:
Neata si de la noi,
mama ce vreme oribila. I hate it. Eu aseara ca niciodata am adormit pe la 10, dup ace m-a sunat sora-mea ca a intrat in Bucuresti m-am linistit si am adormit la TV.
Nati eu cu Ale am tras-o rau cu febra de micuta, cand imi facea puseuri de nu mai stiam ce sa fac cu ea. La noi functionau f bine impachetarile si sosetele cu otet. O dezbraci de la brau in sus si o bagi intr-un prosop stors in apa bine bine si o tii asa pana se incalzeste prosopul, repeti operatiunea pana scade febra. Eu ii mai dadeam panadol si nurofen alternativ la 4 ore si cand se ingrosa gluma supozitor cu novocalmin. Au fost situatii cand nu am scapat nici de antibiotic. Acum reactioneaza f bine la panadol cu nurofen alternativ. Pentru imunizare ii poti da sirop Septilin de la Himalaya, e natural. Multa sanatate si aveti grija. Eu la raceala de sapt trecuta m-am dres cu tantum verde, propolis C, un-2 paracetamol, ceaiuri multe cu lamaie si miere, apa clocita de pe calorifer, ca nu puteam bea apa la temperatura camerei. Of sper sa treaca repede, si cu vremea asta.
Mary nu te mai stresa atat. Unii medici pleaca direct de la gradul 2, altii de la gradul 1. Daca nu scrie altceva, lichid in cantitate insuficienta, gradul 3 prematur sau nu stiu faze din astea te stresezi inutil. Si la mine tot gradul 2 e.
Tatyana ne rugam sa ajungi cu bine la termen. O sa fie bine. Trebuie. Esti mama eroina. Ai sa vezi ca bebelina va sta acolo la caldurica si va iesi exact cand va trebui. Ne gandim mereu la tine, asa vei trece mai usor peste toate. Doamne Doamne e sus si nu te lasa. Curaj mamico!
Laurita of nu te mai perpeli atat. Ia-le si tu din aproape in aproape. Se vor rezolva toate la timp.
Va doresc o duminica frumoasa, sper sa nu mai ninga atat. Astia ziceau ceva ca ar vrea sa inchida scolile maine.
Sabina 29+ cu gemenele Ekaterina si Iustina si mamica Alexandrei
AMR - 11 saptamani sau poate chiar mai putin.
Doamne Ajuta sa ajungem cu bine la capatul drumului si sa se nasca fetele sanatoase.

r_ocsy spune:
Sabina : cu riscul de a te supara , mie una imi place zapada, imi pare rau doar ca nu am avut parte de ea de Craciun . As minti daca as spune ca nu astept primavara cu aerul ei curat si caldut , mai ales ca simt lipsa plimbarilor ... doar ca am ales sa nu ma mai stresez cu vremea ... fie ea cum o vrea !
Sa va spun ce vis a avut sotiorul azi-noapte : ca avea amanta care venea sa ma ajute pe mine la treburile casei pentru ca stia ca am probleme cu sarcina si mai avea si grija de mine . I-am zis ca o amanta de genul asta poate as accepta si eu vreodata
R_ocsy 24 +
Ana Sofia

biajitaru spune:
Buna fetele
Ieri nu am reusit sa intru de loc nu de alta dar m-a apucat gatitul: una ciorba de fasole cu ciolan, friptura la tava, snitzele, lapte de pasare (la 11 noaptea si am constatat ca nu am tel si am batut la ea cu furculita de mi-a venit rau),tort de biscuiti si salata de fructe.
Azi am constatat ca a nins intr-o veselie si am iesit cu sotul la o plimbare care s-a transformat in datul zapezii din fata garajului (cam 100 m) si acu e lesinat rau a facut un dus fierbinte si s-a bagat in pat. Cred ca merge un gat de
R-ocsy tare visul sotului tau
Tatyana: toate cele bune. Sa te ajute D-zeu sa fie totul bine si multa sanatate in continuare tie si fetitei
Un weekend fain in continuare la toata lumea.
Pupic,
Bia21+
PS> Ca si muzica de relaxare eu am descoperit Raimond Lap pe youtoube.

cusa spune:
Bine v-am regasit la un nou capitol, sa fie numai cu vesti bune!
Tatyana ma bucur ca ai intrat sa ne mai dau vesti despre tine, Dne ajuta sa fiti bine tu si bebelusa si sa o nasti la termen fara probleme!
Vad ca e liniste pe aici, probabil toate sunteti la plimbare sau la masa ca e ora pranzului! Va doresc pofta buna si o duminica frumoasa!
Noi ne pregatim sa mergem la Avatar la 3D.
Cornelia
24+ cu
Emma