Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (53)"

Cine-l vede pe copil cum creste?
Nimeni! Numai cei ce vin din alta parte spun:
"Vai, ce-a mai crescut!"
Dar, nici mama, nici tata nu l-au vazut cum creste.
El a devenit in timp. Si in fiecare clipa a fost ceea ce urma sa fie.

Doamne, cel care ai zis oamenilor:" Cresteti si va inmultiti si stapaniti pamantul"
binecuvantand nasterea de prunci, arata mila ta si acestui copil ce se afla inca in
pantecele mamei sale,si ajuta-l sa se nasca la vremea de Tine randuita.
Da-i lui Doamne crestere fireasca, sanatate si putere.
Parinte Ceresc, care porti de grija pasarilor cerului si
infrumusetezi crinii tarinii, poarta de grija si acestui copil
care n-a vazut inca lumina soarelui. Nu ne parasi pe noi robii Tai
si ocroteste cu harul Tau pe pruncul acesta al nostru si
binecuvanteaza nasterea lui dupa multimea milostivirii Tale. Amin.
PROGRAMARI NASTERI APRILIE:

PROGRAMARI NASTERI MAI:

Capitole:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52
Povestea mea... Povestea noastra...
Candva, in 2010 vom fi mamici fericite un grup de 122

Va fi o zi in luna Aprilie, anul Domnului 2010
- un

Va fi o zi in luna Mai, anul Domnului 2010
- un

dr. Magdalena Dorobantu, Spit. Panait Sarbu

Va fi o zi in luna Iunie, anul Domnului 2010
- un

dr. Alexandru Ciulcu, Spit. Cantacuzino

dr. Ion Ionut, Spit. Panait Sarbu

Va fi o zi in luna Iulie,[teal]anul Domnului 2010
- un

Asteptam si alte

User comun:mai_iun_2010
Adresa de mail comuna: mai_iun_2010@yahoo.com
user comun ptr poze pe www.webshots.com: mai_iun_2010

cami30

Link-uri utile:
www.desprecopii.com/info.asp?id=17" target="_blank">Conceperea unui copil sanatos (cu multumiri ptr DC)

www.obfocus.com/questions/qanda7.htm" target="_blank">Valori hCG
Calculator de ovulatie
www.desprecopii.com/info.asp?id=848" target="_blank">Calculul datei de nastere a

www.in-gender.com/cs/forums/t/94345.aspx" target="_blank">Comparatie: bebelusi si fructe...
www.visembryo.com/baby/1.html" target="_blank">Fiecare saptamana de la fertilizare la nastere (cu multumiri ptr oana)

Despre fertilitate (cu multumiri ptr doula)

Feminitate (cu multumiri ptr doula)

Masaj pt evitarea epiziotomiei
www.americanpregnancy.org/pregnancyhealth/fishmercury.htm" target="_blank">Mercurul din peste
www.betabase.info/" target="_blank">Evidenta valorilor beta pt sarcini cu un bebe, gemeni, tripleti etc
Ghid virtual pentru viitorii tatici
www.desprecopii.com/info.asp?id=135" target="_blank"> Sarcina pe saptamani (Odiseea sarcinii in 40 de saptamani)
www.sarcina-nasterea.ro/" target="_blank"> Sarcina si nasterea
www.desprecopii.com/info.asp?id=6" target="_blank"> Nasterea si sanatatea post-natala a mamei
www.ehd.org/" target="_blank">Poze, ecografii si explicatii medicale
Alaptatul corect
Drepturile gravidelor si proaspetelor mamici
www.babymed.com/Tools/Ultrasound/second_trimester/Default.aspx" target="_blank">[b] Masuratori echo. trimestrul II
www.babymed.com/Tools/Ultrasound/third_trimester/" target="_blank">[b] Masuratori echo. trimestrul III
www.contractionmaster.com/" target="_blank">[b] Cronometru contractii
Filmulete interesante:
www.youtube.com/watch?v=kNIkpXPhmlc" target="_blank">In pantec 1; www.youtube.com/watch?v=eH7zjTft2FU" target="_blank">In pantec 2; www.youtube.com/watch?v=cY1vsuf2RJI" target="_blank">In pantec 3; www.youtube.com/watch?v=_4vl7D0ZcZQ" target="_blank">In pantec 4; www.youtube.com/watch?v=Y5M9opdkmkw" target="_blank">In pantec 5;
www.youtube.com/watch?v=qZT0bATQjxw" target="_blank">In pantec 6; www.youtube.com/watch?v=iRDssooo_4A" target="_blank">In pantec 7; www.youtube.com/watch?v=rwywzWNHNe0" target="_blank">In pantec 8; www.youtube.com/watch?v=C_XpwKhObTU" target="_blank">In pantec 9; www.youtube.com/watch?v=fNTxvzZ-YWA" target="_blank">In pantec 10
[b]Corespondentul sapt. de sarcina in luni:
luna 1= 01-05 sapt...........luna 4= 14-18 sapt...........luna 7= 28-31 sapt.
luna 2= 06-09 sapt...........luna 5= 19-22 sapt...........luna 8= 32-36 sapt.
luna 3= 10-13 sapt...........luna 6= 23-27 sapt...........luna 9= 37-40 sapt.
Cum se citeste o ecografie:
LMP - ultima menstruatie
LMP-GA - varsta gestationala conform ultimei menstruatii
LMP-EDC - data probabila a nasterii conform ultimei menstruatii
BPD - diametru biparietal (de la o tampla la cealalta)
CRL - lungimea fatului de la crestetul capului la coccis (fundulet)
FL - lungimea femurului
AC - circumferinta abdomenului
HC - circumferinta capului
HC/AC - raportul dintre circumferinta capului si circumferinta abdominala
Sarbatoritele lunii MARTIE
27 martie - theophillina
31 martie - Roxuta
Raspunsuri

r_ocsy spune:
Un nou capitol cu vreme mai buna si vesti de la foarte bune in sus in asteptarea florilor de liliac !

Crissy_C spune:
Multumim de capitol nou, sa vina cu vesti bune si cu primavara mult asteptata!!!
Doamne, Murica, ce cretinopat ala, putea sa-i fractureze toate cele copilului, nici eu n-am putut sa ma uit la tot dar am dat la final sa vad daca nu-i cumva un trucaj, o papusa.... dar nu... oribil
Madutza, imi pare rau sa aud ca nu s-a rezolvat de la sine problemutza cu rinichiul, dar bine ca dr te-a asigurat ca nu e vreo interventie complicata... in cazul in care se ajunge la asa ceva. Mai, dar ce bebe maaaare ai la varsta asta a sarcinii, bravo!!!
Cristina, fericita 27+ cu
Patricia

bubu30 spune:
Doamne da un capitol nou numai cu rezultate bune la eco si bebei cuminti in burtici !
Ruxi 29 + cu

r_ocsy spune:
Madutza : imi pare rau ca nu s-a rezolvat de la sine problemuta la rinichi , dar poate data viitoare o sa aveti o surpriza placuta si sa dispara dilatatia ; ma bucur ca celelalte masuratori sunt ok .
Murica : dar ce tata idiot, pe cuvantul meu ca merita impuscat, mai ales pentru faza de la sfarsit ( nici eu nu m-am putut uita la tot filmuletul ci pe sarite ).
R_ocsy 30 +
Ana Sofia
AMR 9 saptamani !

Ioana5255 spune:
Salutare fetelor,
Veronicah sper sa fie bine pana la capat.
Anka tinem pumnii sa vii cu vesti bune.
Sorana felicitari pentru olita. Nici eu nu am stresat fata, am lasat-o in pace, abia la 3 ani a facut la olita, acum foloseste singura WC-ul, se duce singura, apoi se spala, nu mai am treaba cu ea. Noaptea nu face pe ea, mai avem mici accidente sa zic asa la cateva luni.
Laurita ce ganduri mari ai tu acolo sa pleci la Constanta.
Carla intereant dispozitivul ala, le-am vazut si eu pe aici, mi se par cam scumpe, am sa incerc sa le iau de pe siturile de afara.
Legat de termometru eu am luat Citizen, e din cel de ureche, a costat o gramada de bani, in 2006 400 de lei, dar a meritat fiecare banut. La cat am tras eu cu Ale cu febra, sa ii fi pus mereu termometru in fundulet era un cosmar. Asa cu asta imediat taca paca si arata ok temperatura. Cate nopti albe am facut cu febra mare peste 39 numai eu stiu.
Cos de gunoi special nu as cumpara nici eu. Mi se pare o prostie. Mai ales ca la scutecele Happy primesti si pungi, pampersii se arunca frumos in punguta la gunoi. Noi oricum ducem gunoiul zilnic si asa cum zicea cineva nu put asa de rau incat sa iti mute nasul.
Fetelor mie mi-a coborat mult burta. Ma uit la ea si imi dau seama dupa buric. Mi-a confirmat si sora-mea care nu ma mai vazuse de 2 saptamani, dar totodata a zis ca mi-a mai si crescut. Of mai avem atat de putin. Incep si eu ca Bubu, acum vreau, acum nu mai vreau. Aseara incepusem sa refac filmul cezarienei cu Ale si deja ma apucasera toate alea.
Lohii am avut si eu dar cam 2 saptamani. Cred ca au mai aspirat ei ceva pe acolo, ptr ca nu am avut cantitate asa de mare.
Crissy eu am primit tampoane din acelea in spital, sunt f practice si nu m-au lasat cu chiloti vreo 2 zile. O zi oricum am stat cu sonda. Enervant, dar asta e.
Sabina 34+ cu gemenele Ekaterina si Iustina si mamica Alexandrei
AMR - 5 saptamani
Doamne Ajuta sa ajungem cu bine la capatul drumului si sa se nasca fetele sanatoase.

Ioana5255 spune:
Carla eram datoare cu un raspuns. Ma feresc de Gynpiral ptr efectele adverse gen palpitatii, tremurat etc. As intra in panica f usor si nu imi trebuie un stres in plus, pfere sa ma ajut cu magica injectie, desi in ultima vreme nu prea isi mai face efectul.
AMR - 5 saptamani
Doamne Ajuta sa ajungem cu bine la capatul drumului si sa se nasca fetele sanatoase.

Ioana5255 spune:
Rocsy asa e, mai e un pic. Cred ca sub 5 saptamani.
AMR - 5 saptamani