Bravo SORANA!Hai ALINETTERO!Liliac mai-iun'10 (74)

Cine-l vede pe copil cum creste?
Nimeni! Numai cei ce vin din alta parte spun:
"Vai, ce-a mai crescut!"
Dar, nici mama, nici tata nu l-au vazut cum creste.
El a devenit in timp. Si in fiecare clipa a fost ceea ce urma sa fie.

D-zeu sa va dea sanatate, noroc si multa fericire !

Doamne, cel care ai zis oamenilor:" Cresteti si va inmultiti si stapaniti pamantul"
binecuvantand nasterea de prunci, arata mila ta si acestui copil ce se afla inca in
pantecele mamei sale,si ajuta-l sa se nasca la vremea de Tine randuita.
Da-i lui Doamne crestere fireasca, sanatate si putere.
Parinte Ceresc, care porti de grija pasarilor cerului si
infrumusetezi crinii tarinii, poarta de grija si acestui copil
care n-a vazut inca lumina soarelui. Nu ne parasi pe noi robii Tai
si ocroteste cu harul Tau pe pruncul acesta al nostru si
binecuvanteaza nasterea lui dupa multimea milostivirii Tale. Amin.
PROGRAMARI NASTERI APRILIE:

PROGRAMARI NASTERI MAI:

Povestea mea... Povestea noastra...
Candva, in 2010 vom fi mamici fericite un grup de 125

Va fi o zi in luna Aprilie, anul Domnului 2010
- un

Va fi o zi in luna Mai, anul Domnului 2010
- un

dr. Magdalena Dorobantu, Spit. Panait Sarbu

Va fi o zi in luna Iunie, anul Domnului 2010
- un

dr. Alexandru Ciulcu, Spit. Cantacuzino

dr. Ion Ionut, Spit. Panait Sarbu

Va fi o zi in luna Iulie,anul Domnului 2010 - un

Asteptam si alte

User comun:mai_iun_2010
Adresa de mail comuna: mai_iun_2010@yahoo.com
user comun ptr poze pe www.webshots.com: mai_iun_2010

cami30

www.desprecopii.com/info.asp?id=17" target="_blank">Conceperea unui copil sanatos (cu multumiri ptr DC)

www.obfocus.com/questions/qanda7.htm" target="_blank">Valori hCG
Calculator de ovulatie
www.desprecopii.com/info.asp?id=848" target="_blank">Calculul datei de nastere a

www.in-gender.com/cs/forums/t/94345.aspx" target="_blank">Comparatie: bebelusi si fructe...
www.visembryo.com/baby/1.html" target="_blank">Fiecare saptamana de la fertilizare la nastere (cu multumiri ptr oana)

Despre fertilitate (cu multumiri ptr doula)

Feminitate (cu multumiri ptr doula)

Masaj pt evitarea epiziotomiei
www.americanpregnancy.org/pregnancyhealth/fishmercury.htm" target="_blank">Mercurul din peste
www.betabase.info/" target="_blank">Evidenta valorilor beta pt sarcini cu un bebe, gemeni, tripleti etc
Ghid virtual pentru viitorii tatici
www.desprecopii.com/info.asp?id=135" target="_blank"> Sarcina pe saptamani (Odiseea sarcinii in 40 de saptamani)
www.sarcina-nasterea.ro/" target="_blank"> Sarcina si nasterea
www.desprecopii.com/info.asp?id=6" target="_blank"> Nasterea si sanatatea post-natala a mamei
www.ehd.org/" target="_blank">Poze, ecografii si explicatii medicale
Alaptatul corect
Drepturile gravidelor si proaspetelor mamici
www.babymed.com/Tools/Ultrasound/second_trimester/Default.aspx" target="_blank">Masuratori echo. trimestrul II
www.babymed.com/Tools/Ultrasound/third_trimester/" target="_blank">Masuratori echo. trimestrul III
www.contractionmaster.com/" target="_blank">Cronometru contractii
Filmulete interesante:
www.youtube.com/watch?v=kNIkpXPhmlc" target="_blank">In pantec 1; www.youtube.com/watch?v=eH7zjTft2FU" target="_blank">In pantec 2; www.youtube.com/watch?v=cY1vsuf2RJI" target="_blank">In pantec 3; www.youtube.com/watch?v=_4vl7D0ZcZQ" target="_blank">In pantec 4; www.youtube.com/watch?v=Y5M9opdkmkw" target="_blank">In pantec 5;
www.youtube.com/watch?v=qZT0bATQjxw" target="_blank">In pantec 6; www.youtube.com/watch?v=iRDssooo_4A" target="_blank">In pantec 7; www.youtube.com/watch?v=rwywzWNHNe0" target="_blank">In pantec 8; www.youtube.com/watch?v=C_XpwKhObTU" target="_blank">In pantec 9; www.youtube.com/watch?v=fNTxvzZ-YWA" target="_blank">In pantec 10
Corespondentul sapt. de sarcina in luni:
luna 1= 01-05 sapt...........luna 4= 14-18 sapt...........luna 7= 28-31 sapt.
luna 2= 06-09 sapt...........luna 5= 19-22 sapt...........luna 8= 32-36 sapt.
luna 3= 10-13 sapt...........luna 6= 23-27 sapt...........luna 9= 37-40 sapt.
Cum se citeste o ecografie:
LMP - ultima menstruatie
LMP-GA - varsta gestationala conform ultimei menstruatii
LMP-EDC - data probabila a nasterii conform ultimei menstruatii
BPD - diametru biparietal (de la o tampla la cealalta)
CRL - lungimea fatului de la crestetul capului la coccis (fundulet)
FL - lungimea femurului
AC - circumferinta abdomenului
HC - circumferinta capului
HC/AC - raportul dintre circumferinta capului si circumferinta abdominala
Sarbatoritele lunii APRILIE
7 aprilie - andradap
11 aprilie - Alinutzaa
16 aprilie - Vivela
22 aprilie - Mommy_to_be
Raspunsuri

theophillina spune:
Sa avem un capitol plin numai de vesti bune, cu bebei si mamici in forma (cei nascuti deja), cu nasteri usoare pentru cele care urmeaza si cu bebei la caldurica pentru cele care mai au de asteptat.
Theodora 30+ Stelios
AMR 10 saptamani

Crissy_C spune:
Theo, multumim de capitol nou
Sa dea Dumnezeu sa fie plin de vesti bune!
Cristina, fericita 32+ cu
Patricia
AMR 7+

theophillina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Crissy_C Theo, multumim de capitol nou ![]() Sa dea Dumnezeu sa fie plin de vesti bune! Cristina, fericita ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |

Cris, daca vrei pune link-ul de care ziceai aici, ca ma intereseaza si pe mine, eu ies acum un pic cu soacra-mea sa vedem daca gasim liliac la casa de la tara si voi trece si pe la magazinul de unde vom cumpara toate cele, eu am ales deja o saltea, cred ca e cu cocos, insa nu sunt sigura, voi intreba acum, sa fiu sigura cu ce e (aici e 50 de euro pretul

Theodora 30+

AMR 10 saptamani

Crissy_C spune:
Dragelor, iata unde am gasit eu preturile cele mai mici la saltelele de cocos:
www. mykids. ro/camera-copilului-c1/saltele-patuturi-copii-s43.html
si
www. maredy. ro/Saltele/Saltele-120x60-cm/Saltea-nuca-de-cocos-sandwich-120x60-7cm.php
vedeti ca difera si restul umpluturii saltelei, si grosimea - sunt de 7, 9 si 12 cm vad.
PS sper ca nu ma cearta nimeni ca am pus linkuri, am voie?
Edit: am pus niste spatii la adresele de web, pt ca altfel nu ma lasa sa le trec, le stergeti voi
Cristina, fericita 32+ cu
Patricia
AMR 7+

n_a_n_a spune:
Marilena, Sorana, Cornelia, Alesicoo, Madutza, Ruxi, Veronica, Nati, Ana (pisi), Crissy, Mira va multumesc frumos pentru felicitarile legate de super vestile de la eco !
Madutza, sper sa fiti incantati si de carucior (sa ne spui si noua cum e ) si un weekend insorit va doresc, sa va bucurati de castel si gradini
!
Ruxi, ai dreptate, vad ca i-a mers tare bine cu macare de iepuri ! Cine stie, poate am inceput sa-i dezvolt un obicei sanatos, inca de pe acum
!
Ana (pisi), ai dreptate cu hipoglicemiile... Eu prima criza am facut imediat dupa ce am terminat cu testul de toleranta la glucoza, si de atunci o tin tot asa. Cu dieta am grija, ca n-am incotro !
Flory, daca faci tratament cu antibiotic pentru streptoc poti naste vaginal; preventiv, dupa nastere va fi tratat si bebe, parca asa stiam. Da un search pe net (google), ca gasesti o multime de informatii .
Iubirisca , stai linistita, ca poate e mult mai bine sa nasti cu medicul de garda! Ii dai plicul si gata! Cu siguranta o sa fie foarte atent. Si alea cateva zile de spitalizare vor trece foarte repede, o sa vezi!
Aly, poti calcula aici greutatea bebelusei, cu conditia sa ai cateva masuratori, pe care trebuie sa le gasesti in foaia primita de la eco. Cat despre frecventa controalelor, cred ca asta e politica acolo...
Mira , inca o data "la multi ani!" si multumim de tort! Felicitari pentru Mayuta sanatoasa si grasunica si pentru data nasterii
! Dar de ce iti face anestezie generala?! Mi se pare mai riscant, nu vezi imediat fetita, te intubeaza... Mie mi s-a spus ca in principiu mi se va face epi, sau combinata, cu cateter, care va fi pastrat post operator pentru medicatia antialgica.
Ruxi, si eu bagam mana in foc, eram sigura ca in poze e Simona alaturi de Ilincuta...
Roxy , va asteptam acasa! Ce ma bucur ca suge bine bebelina
!!!
Nana 36+ cu
iubirici dulce, Adelina Ioana
amr: -4sau mai putin
?!

n_a_n_a spune:
!!! Felicitari Murica !!!
!!! Bine ai venit Evelyne !!!
Nana 36+ cu
iubirici dulce, Adelina Ioana
amr: -4sau mai putin
?!

Iubirisca spune:
Fetelor, in sfarsit mi-am facut si eu curaj si am postat o poza cu burtic mea pe webshots.
Ma duc sa fac ceva de papa, ca-mi vine sotiorul acasica.
Iubirisca 33+ cu
papusica mica, Cristina Alexandra

pisi-pis spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Iubirisca Fetelor, in sfarsit mi-am facut si eu curaj si am postat o poza cu burtic mea pe webshots. Ma duc sa fac ceva de papa, ca-mi vine sotiorul acasica ![]() |
Iubirisca, ce frumoasa e burtica!

Onana spune:
Salutare!
Uff, sunt un pic trista ca liliacul nostru a fost vandalizat, e foarte aproape de gard si se intampla asta in fiecare an, dar de data asta au rupt craci intregi, parca n-a mai ramas mare lucru din el
.
Legat de saltea, eu am avut dintr-asta de cocos si am fost tare multumita, a folosit-o Matei 2 ani si arata impecabil, nici nu am luat alta pt Tudor.
Mira, felicitari pt bebelina maricica si sa fie 14 mai cu mult noroc!
Sorana, mami de Matei si 38 + cu
Tudor
AMR...2 zile

cris_09 spune:
Cristina multumesc frumos de link-uri.Sunt preturi mai bune,in Carrfour era la 169 lei
Am vazut la stiri ca o sa vina o prima transa de vaccinuri pentru a imuniza copilasii nascuti in februarie.Urmatoarea transa de vaccinuri in iunie.
poze