Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

Torturi: Torturi diplomat si Tiramisu ( 16 retete )

Tiramisu (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 4698)
Crema:
Galbenusurile se freaca spuma cu 4 linguri de zahar si doua cutii de mascarpone.
Albusurile se bat spuma cu 4 linguri de zahar si se amesteca cu compozitia de mai sus.
Piscoturile se inmoaie in cafea esspreso, fara zahar, si cu cateva linguri de amareto.
Intr-un vas de yena, mai inalt, se aseaza un starat de piscoturi, unul de crema, piscoturi si crema, se presara cu cacao si se da la rece.

Tiramisu (2) (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 3401)
Se face o cafea din 3 cani de apa si cele 6 lingurite de cafea si se lasa sa se raceasca.
Galbenusurile se freaca cu zaharul, pana aproape ca se topeste zaharul (cca 10-15 minute cu mixerul). Se adauga supercrema Mascarpone sau smantana si se amesteca cu mixerul pana devine consistenta ca frisca. Se introduce la frigider.
Se bat albusurile spuma dupa care se adauga praful de frisca (fara sa se dizolve în lapte) si se mai bate cu mixerul pana se încorporeaza praful de frisca în spuma.
Se amesteca cele doua compozitii (cel cu albusurile si cel cu galbenusurile) si compozitia se introduce în congelator.
Se adauga esenta de rom în cafeaua racita. Se înmoaie scurt piscoturile în cafea, unul cate unul. Se tine o secunda piscotul în cafea, caci altfel se înmoaie prea tare. Se foloseste o tava de 4-5 cm înaltime, în care sa încapa aproximativ jumatate din cantitatea de piscoturi asezate unul langa altul (tava de friptura e perfecta). Se aseaza un strat de piscoturi în tava. Se întinde jumatate din crema preparata, dupa care se aseaza iar un strat de piscoturi si deasupra se întinde restul de crema.
Se presara cacao deasupra cu ajutorul unei strecuratoare de ceai;
Se tine o zi la frigider, ca sa se patrunda piscoturile.
Tort diplomat (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 4349)
Se tapeteaza o forma de tort cu folie de alimente. Se aseaza piscoturile de sampanie pe fundul si pe marginile formei (pe margini in picioare), se stropesc cu sirop(sa nu se inmoaie).
Se inmoaie gelatina in lapte. Se amesteca ouale intregi cu lapte si zahar. Se adauga gelatina desfacuta bine si se fierbe la foc mic amestecandu-se continuu pana se ingroasa.
Se lasa la temperat. Intre timp se bate frisca (300 gr). Dupa ce s-a temperat se amesteca cu fructele taiate, esenta si frisca batuta.
Se toarna in forma de tort tapetata cu piscoturi de sampanie si se da la rece. Dupa ce s-a racit se rastoarna pe un platou, se imbraca in frisca(celelalte 300 gr). Cu ajutorul unui pos cu spritz, se decoreaza cu fructe.
Obs.
Gelatina se poate pune la muiat in lapte cat sa o acopere, de cu seara.
Tort diplomat (2) (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2871)
Se amestecä ouäle, zahärul si laptele într-un cäzänel sau într-un lighean smältuit si se pun pe foc amestecându-se pânä dau usor în fiert. Se daugä gelatina care a fost înmuitatä mai întâi în apä rece si dizolvatä cu 2-3 linguri de lapte cäldut. Apoi, dupä ce a fiert 1-2 min, se ia compozitia de pe foc si se adaugä cacaua cernutä, iar dupä ce s-a mai räcit se aduagä romul, zahärul vanilat, o parte din fructele confiate si la urmä jumätatea de friscä bätutä, amestecându-se lejer.
Între timp, se unge cu unt (foarte putin) o formä rotundä, în care se aseazä mai intâi piscoturi täiate orizontal si stropite cu sirop, apoi se aseazä piscoturi în picioare , lipindu-se pe peretii interiori si pe fundul formei, peste care se toarnä compozitia de sarlotä si deasupra se aranjeazä restul de piscoturi însiropate, dupä care se bagä la frigider. În momentul servirii se scoate totul din formä, se orneazä cu restul de friscä bätutä si se garniseste cu fructe confiate (în spetä coaja de portocalä).
Tiramisu (3) (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2380)
Se bat albusurile spuma cu toata cantitatea de zahar, apoi se adauga treptat mascarpone amestecand usor, la sfarsit se pun si galbenusurile.
Intr-o tava mai inalta se pun piscoturile si se stropesc cu cafea rece (in care nu puneti zahar, iese prea dulce) apoi peste se pune jumatatea din crema obtinuta, apoi iar un rand de biscuiti, se stropesc si apoi restul de crema. Deasupra se pudreaza cu cacao.
Tiramisu (4) (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2100)
Se face o cafea din 3 cani de apa si cele 6 lingurite de cafea si se lasa sa se raceasca. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se topeste zaharul (cca 10-15 minute cu mixerul). Se adauga supercrema Mascarpone sau smantana si se amesteca cu mixerul pana devine consistenta ca frisca. Se introduce la frigider. Se bat albusurile spuma, dupa care se adauga praful de frisca (fara sa se dizolve in lapte) si se mai bate cu mixerul pana acesta se incorporeaza in spuma. Se amesteca cele doua compozitii (cel cu albusurile si cel cu galbenusurile) si se introduce amestecul in congelator. Se adauga esenta de rom in cafeaua racita. Se inmoaie repede piscoturile in cafea, unul cite unul. Se tine o secunda piscotul in cafea, caci altfel se inmoaie prea tare. Se foloseste o tava de 4-5 cm inaltime, in care sa incapa aproximativ jumatate din cantitatea de piscotur,i asezate unul langa altul (tava de friptura e perfecta). Se asaza un strat de piscoturi in tava. Se intinde jumatate din crema preparata, dupa care se asaza iar un strat de piscoturi si deasupra se intinde restul de crema. Se presara cacao deasupra cu ajutorul unei strecuratoare de ceai.
Tiramisu (5) (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2028)
CREMA:
Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si nu se mai simte zaharul, apoi se adauga crema mascarpone si lingurita de ness si se amesteca foarte bine pana nu se mai cunosc" bobitele" de ness .

BLATUL:
Piscoturile se inmoaie unul cate unul foarte scurt pe o parte si alta in siropul de mai sus (absorb foarte repede lichidul si se sfarama foarte repede) si se aseaza unul langa altul. Se aseaza un strat de piscoturi unul de crema si tot asa pana se termina cu crema deasupra. Pe deasupra se presara cu putin ness. Se lasa la frigider o noapte.
Tort Diplomat (3) (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 3654)
Se freaca 6 galbenusuri cu 130 g zahar si o lingura de faina. Se adauga 300ml lapte, se pune pe foc si se amesteca pana devine ca o crema. Gelatina se pune in putina apa pentru a se dizolva apoi se adauga peste crema. Dupa ce se raceste se adauga frisca si facultativ albusurile batute spuma.
Se ia o cratita, se orneaza cu fructe taiate rondele, se toarna crema si se lasa cam 6-8 ore la frigider (trebuie sa se intareasca).
In loc de blat (piscoturi) eu pun crema amestecata cu ness (se freaca 1-2 lingurite de ness cu putin zahar, se amesteca cu crema si se toarna in cratita peste crema alba).
Inainte de a rasturna tortul pe platou se tine cratita in putina apa fierbinte.
Tort Diplomat (4) (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2549)
Se freaca 5 oua cu 300 g zahar, apoi se adauga 1/2 l lapte rece cu 5 pachetele de gelatina. Se pun la fiert pe foc mic si se mesteca mereu pentru a nu face cocoloase. Nu trebuie sa clocoteasca. Cand a devenit gros ca o smantana se pune la rece.

Se bate frisca cu 200 g zahar (1/2 l frisca) si se adauga arome dupa gust. Se amesteca cu prima compozitie cand este rece.

Se tapeteaza o cratita cu celofan pe fund, apoi se aseaza rondelele de fructe (ananas, banane, portocale, kiwi, etc.)
Se pune un strat de crema, apoi un rand de piscoturi, apoi alt strat de crema.
Se pune un capac si se da la frigider pana a 2-a zi.

Se orneaza cu frisca!
Tort Diplomat (5) (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2574)
Gelatina se pune la inmuiat cu zeama de la compot si se lasa de seara pina dimineata.
Gelatina inmuiata, galbenusurile si 100 g zahar se pun la foc mic pana se face o compozitie ca o ciulama.
Albusurile se bat spuma cu foarte putina sare, dupa care li se adauga restul de zahar
Separat se prepara frisca. Jumatate din ea se amesteca cu albusurile batute spuma si cu gelatina calduta.
Intr-o cratita de 3 kg pe fundul careia s-au aranjat fructele din compot taiate cubulete, se toarna compozitia de mai sus. Se lasa la frigider pana se intareste, apoi se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca ramasa si cu fructe.
Pagina urmatoare  
Pagina 1 din 2

Adauga reteta noua


Inapoi la inceput   Inapoi la inceput