1 curcan de 4 kg, 50 g unt, 3-4 linguri rom, sare, piper
Mod de preparare:
Pentru ca sa aiba carnea frageda, curcanul se tine o zi la rece. A doua zi, se condimenteaza si se lasa sa se patrunda cel putin o ora. Apoi se unge cu unt pe toata suprafata si se asaza intr-o tava unsa cu unt. Se adauga 2-3 linguri de apa si se introduce la cuptor. In timpul coacerii, se unge cu rom si cu sosul din tava. Dupa ce s-a rumenit frumos si furculita intra usor in carne, este gata. Se scoate, se desprind usor picioarele si aripile iar pieptul se taie felii subtiri. Sfat suplimentar: Curcanul mai poate fi fript invelit in folie de aluminiu sau acoperit cu un servet inmuiat in ulei sau unt. Pentru a se rumeni frumos, hartia sau servetul se inlatura cu o jumatate de ora inainte de a fi gata.
Mod de servire:
Se serveste cu diverse garnituri de cartofi si salata de varza rosie.