Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

  Curcan la tava Scoate reteta la imprimanta
Reteta: Curcan la tava 
Numar portii: 0 
Ingrediente: 1 curcan de 4 kg, 50 g unt, 3-4 linguri rom, sare, piper

Mod de preparare: Pentru ca sa aiba carnea frageda, curcanul se tine o zi la rece. A doua zi, se condimenteaza si se lasa sa se patrunda cel putin o ora. Apoi se unge cu unt pe toata suprafata si se asaza intr-o tava unsa cu unt. Se adauga 2-3 linguri de apa si se introduce la cuptor. In timpul coacerii, se unge cu rom si cu sosul din tava. Dupa ce s-a rumenit frumos si furculita intra usor in carne, este gata. Se scoate, se desprind usor picioarele si aripile iar pieptul se taie felii subtiri.
Sfat suplimentar: Curcanul mai poate fi fript invelit in folie de aluminiu sau acoperit cu un servet inmuiat in ulei sau unt. Pentru a se rumeni frumos, hartia sau servetul se inlatura cu o jumatate de ora inainte de a fi gata.

 
Mod de servire: Se serveste cu diverse garnituri de cartofi si salata de varza rosie.
 
Timp de preparare (minute): ~ 3 ore 
Grad de dificultate (1-10): 2 
Se prepara la cuptor sau pe foc (da/nu): n/a 
Tara origine: Romania 
Specialitate: n/a 
Evaluata cu: n/a  
Autor/sursa: Leah 
Link pe forum: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=15545&whichpage=2 
Contributie: Marianar 
Vizualizari: 5323 
Comentarii: Comentarii 0 | Evalueaza reteta
Inapoi la inceput   Inapoi la inceput Nu exista inca o imagine pentruaceasta reteta.
Poti sa propui chiar tu una.

Ai gatit reteta asta? Fa-i o poza si arata-ne si noua!
Adauga reteta | Cartea de bucate - Start ]

 
 Mai multe din aceasta categorie

 Curcan umplut cu mere
 Curcan cu umplutura de orez
 Curcan umplut
 Rulou din piept de curcan
 Curcan la tava
 Rata cu castane
 Curcan cu sos de ciuperci
 Curcan cu umplutura de migdale
 Curcan umplut cu ciuperci
 Snitel indian de curcan

Inapoi la inceput   Inapoi la inceput