1 piept de curcan dezosat, 1 ficat de curcan, 2 felii de paine fara coaja, 50 ml lapte, 1 ou, 1 catel de usturoi, patrunjel verde tocat, 50g unt, sare, piper.
Mod de preparare:
Pentru aceasta reteta este indicat pieptul de curcan ingrasat, care este fraged. Se intinde bucata de carne pe un fund de lemn si se bate astfel incat sa se subtieze. Se da ficatul prin masina de tocat, apoi se adauga usturoiul pisat, feliile de paine inmuiate in lapte si stoarse, oul, verdeata tocata, sare si piper si se amesteca. Se unge pieptul de curcan cu aceasta pasta, pe toata suprafata, apoi se ruleaza. Ca sa nu se desfaca in timpul coacerii, se leaga ruloul cu ata. Se unge cu unt, se pune intr-o tava unsa cu unt, se toarna 75 ml apa si se introduce la cuptor, la foc moderat. In timpul coacerii, se intoarce ruloul de mai multe ori.