Sos pentru uns curcanul: 3 linguri ulei o lingurita boia de ardei foi de dafin patrunjel verde cimbru rozmarin (pt. decorat) sare, piper
Pentru umplutura: 200g orez cu bobul lung 100ml ulei 200g ceapa 70g pesmet 2 lingurite de oregano o lingurita de rozmarin coaja rasa de la o portocala sucul de la o lamaie 100g stafide tinute in vin 50g nuci tocate marunt 3 oua batute sare, piper
Mod de preparare:
Curcanul se curata, se spala si se scurge bine de apa. Orezul se fierbe in apa cu sare, apoi se scurge si se lasa la racit. Ceapa tocata fin se caleste in ulei incins pana devine aurie, peste se adauga orezul si restul ingredientelor. Se condimenteaza dupa gust si se amesteca foarte bine. Cu acest amestec se umple curcanul, se coase pe burta si se asaza intr-o tava pt. copt. Se stropeste cu ulei, sare, piper, se acopera cu o foaie de staniol si se pune la cuptor. Cu aprox. 30 min, inainte de a fi bine fript se da la o parte staniolul si se unge cu sosul preparat din ingredientele mentionate mai sus. Stropirea curcanului cu acest sos face ca pielea lui sa devina crocanta si gustoasa. La final, se presara patrunjel verde tocat fin. Friptura se taie mai usor si este mult mai suculenta, daca este lasata 30-40 min sa se odihneasca dupa ce a fost scoasa din cuptor.