Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

  Muraturi in saramura, la borcan Scoate reteta la imprimanta
Reteta: Muraturi in saramura, la borcan 
Numar portii: 0 
Ingrediente:
Mod de preparare: Se aleg muraturi proaspete, nelovite si nepatate. Pentru a mentine muraturile tari, se pune pe fundul vasului si printre randuri hrean, foi de vita si de visin. Pentru a da gust, se mai pune usturoi, diferite zarzavaturi si condimente ca: telina, marar, cimbru, etc.
Se aseaza muraturile fie in randuri alternative de zarzavaturi amestecate ca: patlagele verzi, ardei, gogonele, cvastraveti, pepenasi verzi, conopida, bucati de morcovi, pastarnac, patrunjel intre ele, fie numai castraveti, fie numai patlagele verzi.
Se aseaza deadsupra un strat de hrean, foi de visin, foi de vita, telina si marar. Cu cat se pune mai mult hrean, cu atat muraturile vor fi mai tari si mai durabile.
Dupa ce s-au asezat in borcan se toarna apa fierbinte impreuna cu sarea (30 de grame sare la 1 litru de apa). Se pune deasupra un teasc din doua scandurele si se leaga cu celofan. Se aseaza la soare, cu un servet ud deasupra. Se invarteste des borcanul si se schimba carpa de cate ori este nevoie, caci trebuie sa fie tot timpul uda. Din cauza fermentatiei celofanul poate plesni. In timpul fermentatiei saramura se tulbura, dar se va tine in continuare la soare timp de zece zile, dupa care se aseaza in camara, unde se limpezesc. Nu se desfac decat dupa o luna, socotind din ziua in care s-a asezat borcanul la camara.
 
Mod de servire:  
Timp de preparare (minute):  
Grad de dificultate (1-10): 0 
Se prepara la cuptor sau pe foc (da/nu): n/a 
Tara origine: Romania 
Specialitate: n/a 
Evaluata cu: n/a  
Autor/sursa: karlla 
Link pe forum: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=13975 
Contributie: Oana_B 
Vizualizari: 4628 
Comentarii: Comentarii 0 | Evalueaza reteta
Inapoi la inceput   Inapoi la inceput Nu exista inca o imagine pentruaceasta reteta.
Poti sa propui chiar tu una.

Ai gatit reteta asta? Fa-i o poza si arata-ne si noua!
Adauga reteta | Cartea de bucate - Start ]

 
 Mai multe din aceasta categorie

» Ardei umpluti cu varza
» Conopida cu morcovi
» Conopida in suc de rosii
» Castraveti in saramura
» Muraturi asortate
» Salata de gogonele (conservata)
» Gogonele
» Patlagele murate
» Conopida
» Gogosari umpluti (murati)
» Castraveti in saramura
» Varza acra in borcan
» Varza acra in butoi
» Muraturi in saramura, la borcan
» Varza acra, capatani intregi
» Alta reteta de muraturi
» Castraveti murati "beton"
» Pepeni murati
» Muraturi pentru iarna
» Gogonele ca la mama acasa

Inapoi la inceput   Inapoi la inceput