Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

  Mageritsa Scoate reteta la imprimanta
Reteta: Mageritsa 
Numar portii: 5 
Ingrediente: - 1 Kilogram maruntaie de miel ( inima, plamanii, ficatul, rinichii ), intestine - optional
-ceapa verde tocata (4-5 legaturi)
-o legatura mare marar
-1/4 ceasca orez
-sucul a 2 lamai
-2-3 oua
-1/4 cana ulei masline
-sare ,piper
Mod de preparare: Este o supa de miel pe care grecii o mananca in noaptea de Inviere.
Se fierb maruntaiele in apa si se scoate spuma (aprox o ora). Se caleste ceapa verde in uleiul de masline si se adauga mararul. Se da oala de pe foc, se scot organele sa se raceasca dupa care se taie in bucati mici (max 1cm).Se strecoara apa in care au fiert maruntaiele .Mararul, ceapa,sarea, piperul, organele taiate marunt se pun in zeama strecurata si se lasa la fiert. Cand este aproape gata se adauga orezul.
Intre timp se prepara avgolemono.Se bat ouale si se adauga zeama de lamaie incet-incet.Cand orezul din supa este fiert, luati 2-3 polonice de zeama si adaugati-le incet in castronul in care ati pregatit „avgolemono” si amestecati .Se rastoarna continutul castronului in oala cu supa. Se adauga marar proaspat taiat marunt.
 
Mod de servire: Calda, se adauga lamaie dupa gust. 
Timp de preparare (minute): 120 min 
Grad de dificultate (1-10): 5 
Se prepara la cuptor sau pe foc (da/nu): Yes 
Tara origine: Grecia 
Specialitate: n/a 
Evaluata cu: n/a  
Autor/sursa: n/a 
Link pe forum: Initiaza o discutie pe forum legata de aceasta reteta!
Contributie: catalina2307 
Vizualizari: 1296 
Comentarii: Comentarii 0 | Evalueaza reteta
Inapoi la inceput   Inapoi la inceput Nu exista inca o imagine pentruaceasta reteta.
Poti sa propui chiar tu una.

Ai gatit reteta asta? Fa-i o poza si arata-ne si noua!
Adauga reteta | Cartea de bucate - Start ]

 
 Mai multe din aceasta categorie

» Omleta greceasca
» Supa de peste
» Skordalia
» Porc cu telina si sos de ou cu lamaie
» Supa de peste
» Tourlou
» Ghemista
» Clatite cu dovlecei
» Porc cu praz
» Miel cu iaurt
» Youvarlakia(perisoare in supa)
» Porc cu coriandru
» Ciorba linte
» Makaronia Pastitsio
» Mageritsa
» Salata greceasca

Inapoi la inceput   Inapoi la inceput