-1/2 kg spaghete f.groase -1kg carne vita tocata -1 1/2 cana parmezan (dat prin razatoare) -1/2 cana vin alb -1 ceapa medie taiata marunt -1 lg mare bulion (de dizolva in putina apa) -1 punga bechamel -sare, piper
Mod de preparare:
Se fierb pastele in multa apa sarata pana sunt aproape gata.Se scot, se scurg si se amesteca cu 1/2 din cantitatea de parmezan. Se incinge putin unt si se caleste carnea cu ceapa , pana cand ceapa devine sticloasa.Se adauga vinul,bulionul, sarea ,piperul si se fierbe la foc mic pana scade. Se stinge focul si se adauga jumatate din parmezanul ramas. Se pregateste bechamelul. (se gaseste gata facut la Mega Image) Se ia o tava dreptunghiulara , se unge cu unt si se aseaza uniform 1/2 din cantitatea de spaghete , se adauga carnea (peste tot la acelasi nivel) si deasupra restul pastelor. Se acopera cu bechamel si se presara restul parmezanului. Se taie bucatele mici de unt si se presara deasupra. Se bag la cuptor , la foc mediu, pt. 30 min. Pofta buna !