|
Cele mai citite mesaje de blog
|
|
|
|
![Necunoscut](membriphoto/necunoscut.jpg) An@
| Povestea lu' Mazariche Acest mesaj a fost trimis de
An@
pe data de 22/05/2008 la 09:24
.:. 2365 vizionari
.. Exista 12 raspunsuri la acest anunt
|
![](icon_mi_1.gif) |
Mazarichea mea, Ana-Bomboana (sau Anushka-Galushka) face 1 an. 1 an déjà?????? Cand a trecut?? Ma uit la ea ce a crescut, cum I s-a blonzit parul, ce vorbareata , energica, vesela, plina de personalitate si rasfat este! Cum intelege din ce in ce mai mult din ce-I spun sau ii arat…si ma simt fericita, implinita si … coplesita de responsabilitatea pe care o am de a “scoate” din ea un om bun, independent, cu incredere in fortele proprii, …. UN OM!
Totul a inceput in sept 2006, cand cu o luna inainte de nunta ne-am dus in Ardeal sa impartim invitatii la rude. Vizitele astea ne-au “obosit” asa rau ca am hotarat sa ne luam o mica vacanta de 2 zile si sa mergem la Sovata . Stiam ca sunt in plina perioada fertila asa ca ….Ne-am simtit bine! Imi aduc aminte ca ultimul gand inainte de a adormi in seara aia a fost: “Daca Dumnezeu vrea, totul e cu putinta”. Desi era prima luna de incercari si nu a fost nevoie decat de o “runda” (cum aveam sa aflu mai tarziu), eu eram ff stresata ca nu voi ramane gravida usor. Ne-am intors acasa si ne-am reluat programul, serviciul,…alergatura pt nunta. Dar tot ce am facut luna aia, a fost insotit de gandul:” dar daca sunt gravida?”. Adica, mi-am cump 2 costume cu pantalon si m-am gandit:” Daca sunt gravida, nici nu apuc sa le port mult, ca apoi nu-mi mai vin.” (ff adevarat. Si acum le am in sifonier, aproape noi). Si altele... Si tot asa am dus-o pana cu 2 zile inainte de CM, cand... “m-a insemnat”! Dar nu, nu poate fi adevarat.! Ar fi prea frumos…ar fi cel mai frumos cadou de ziua mea, care era in mai putin de 1 luna! A doua zi, pe la 9 seara cand am ajuns acasa, am intrat in singura farmacie care mai era deschisa si am cerut un test Clear blue, barza, sure check, … Nu aveau decat un no name (ceva cu german..) de 60.000 lei. L-am luat, convinsa ca oricum e prea devreme sa iasa pozitiv (mai erau 2 zile pana la CM) si nici nu auzisem de testul asta. Am ajuns acasa, G s-a apucat de spalat vase si eu m-am dus in baie sa “stric” testul, ca oricum era no name si ieftin. Mare paguba! DAR…Surpriza! Instant au aparut cele 2 liniute, la fel de pronuntate! Am stat cred vreo 10 min in baie holbandu-ma la test. Nu-mi venea sa cred!!!!! Imi doream enorm un copil…….dar mi-era frica! Habar nu am de ce. Ma duc la bucatarie la G si il intreb:”Cate liniute vezi?”. “Cate trebuie sa vad?”, ma intreaba. “Tu zii cate vezi si pe urma iti zic interpretarea”. “Doua”. “Sunt gravida, deci. De maine trebuie sa mananc sanatos: lactate ,fructe, ... Nu avem iaurturi in casa!! ”. (Am incercat ulterior de multe ori sa-mi aduc aminte ce a zis G, ce fata a facut cand i-am spus, …nu-mi aduc aminte! Stiu ca ne-am imbratisat … dar in rest e vid!). A doua zi am luat un test mai scump, clear blue , pe care tot seara l-am facut, ca doar seara ajungeam acasa. A iesit si ala +. In zilele urmatoare am mai facut vreo 2-3. Apoi am fost la dr, care mi-a spus ca dupa cate ii povestesc, 99% sunt, dar acum e prea devreme sa se vada ceva. Sa vin dupa ce fac 6 sapt. M-am dus la 6 spat si 2 zile, cand mi-a facut eco transvaginala si am auzit cel mai minunat sunet pe care il auzisem vreodata pana atunci: tropotul acela de calut – cu asta mi se parea ca seamana bataile inimii. A fost singura data in 9 luni cand G nu a putut fi cu mine, era in strainatate (pe urma nu a mai lipsit niciodata si de fiecare data l-a stresat pe dr sa-I dea poza sau mai tarziu inregistrare pe CD cu activitatea copilului, la care ne uitam acasa cu tot neamul, incercand sa ne dam seama ce parte din corp vedem si cu cine seamana copilul). Deci i-am dat mesaj ca l-am vazut pe mazariche (asa i-a ramas numele toata sarcina), ca i-am auzit inima, DNP e 31 mai, …
N-am avut greturi mai deloc, nu rau, nu lesin, nu somnolenta,…. Din lipsa de simptome concludente, am facut in primele 3 luni vreo 5 eco... Pana a pus dr piciorul in prag si mi- a zis ca de acum ne vedem 1 data pe luna! Pe la 21 sapt am aflat ca “se pare” ca este fetita!! URA!!!! ![](bis.gif) (G ar fi vrut baiat, dar asta e! ).
Am avut o sarcina relativ usoara, cu dureri de burta de la inceput pana la sf, asa ca nu aveam voie nici un fel de efort (nici macar geanta nu o mai caram) cu un oarece risc de tensiune, care nu s-a adeverit, dar mi-am cumparat tensiometru si ma cantaream in fiecare zi (trebuia sa fiu atenta sa nu iau brusc in greutate…semn de preeclamsie). Nu am luat decat 13 kg. Nu am avut pofte excentrice. Sau am avut? In ultimii 4-5 ani nu mai calcasem pe ma McD, dar in sarcina abea imi impuneam sa nu mananc decat o data pe luna (si nu mai des!!) ceva de acolo. Si kiwi! Inainte nu suportam kiwi, mi se facea gura punga (ca si acum cand scriu), dar in sarcina mancam 2 pe zi si mi se pareau f buni. De cand am nascut n-am mai mancat nici macar 1!!
Si uite asa trec lunile una dupa alta si vine luna mai! Devin din ce in ce mai nerabdatoare sa-mi vad fetita, trec peste superstitii si cumpar lucruri, patut, …, imi fac bagajul de spital, ma duc in vizita pe la Elias (ca eu la controale am mers numai la o clinica privata), nu mi se pare asa groaznic spitalul. E nu-stiu-ce formula 1, strazi inchise, bucurestiul blocat, greva taximetristilor, tin picioarele incrucisate si ma rog sa nu nasc zilele alea (nu ca in rest Buc ar fi mai liber ziua), ma rog sa nu nasc in creierii noptilor, ca am inteles ca e problema cu anestezistii in Elias noaptea. Deci, io cand nasc??? Ar fi bine sa ma apuce pe la 4-6 dimineata. Hm? Da, e rezonabil .
Pe 18 mai fac ultima eco, copilul mic, ca de obicei (da’ ce, noi suntem mari?), vreo 2800 g estimativ, dr. ma tot pregateste de 9 luni ca io mignona, bazinul ingust, ..poate tre’ cezariana. Io: “ da’ poate nu trebuie! Ca vreau natural cu epidurala! ”. Ma asigura ca a ramas tot fata (dar vom stii 100% la nastere), in ciuda vecinelor si vanzatoarelor din piata care imi zic ca: “Maica, baiat faci!” ( am o burta tuguiata). Ce sa le explic ca eco zice ca e fata…si io vreau o Ana…
Pe 19 mai dr. e de garda la Elias, mergem sa “facem cunostiinta” cu moasa, am nimerit-o pe moasa Mariana, ff draguta (dupa ce am dat malaiul), ma pune la monitorizare cu niste centuri pe burta. Dr zice ca daca sapt viitoare nu nasc, pana martea urmatoare cel tarziu imi declanseaza nasterea. Nuuuuuuu, nu vreau declansare, ca am citit io ca e mai dureros !! Deci sambata, duminica si luni am avut program de plimbat intensiv, in pas alert, prin parc, dat ocol parc, lac, vreo 2-3 ore. Din ce 9 luni statusem cuminte sa nu accentuez contractiile, acu’ recuperam: dadeam cu aspiratorul, dadeam cu mopul ,…doar, doar.
Pe 21 mai tin picioarle si mai strans, nu, nu azi, ca ar trebui s-a botez Elena si musai trebuie s-o cheme Ana si sa aiba doar 1 singur nume!!!!!
Asa ca seara de 21, de fericire ca nu am nascut, mananc un castron cu cirese si rad ca isterica, imaginandu-mi ca daca nasc a doua zi, aia cu clisma va avea de lucru!
Zbang! Ma trezesc cu un junghi in burta. Sau mi-a dat cupchilu un picior? Imi tin respiratia…am contractii? N-am. Ma doare ceva? Nu. Booon. ..deci nu nasc! …..hopa..Da ce mi se prelinge caldut pe picioare?? hm?.. s-a rupt apa???? Ii dau un ghiont lui G:”Scoal’, mi s-a rupt apa, adu repede un prosop, ca patez salteaua!!!” . Saracu’, a sarit buimac din pat, a dat un cap de sifonier, s-a intors cu prosopul..na, dar cum ma ridic acum?! (cine a avut vreodata burta , stie ca nu te poti ridica nici repede, nici fara sa te traga cineva de maini, iar cu picioarele apropiate nici o sansa. ). Fug (ma rog, fug e mult spus) la baie strigand: “Sterge in urma mea, ca se umfla parchetul!!![](radtare.gif) ”. M-asez pe wc si meditez: eram fericita! Nu imi provoaca nasterea ! Ma intalnesc cu Ana curand! Si totusi …mi-e cam frica: si acu’ ce fac? Incotro o iau? ce scrie in carti ca tre’ sa fac la faza asta? Cat e ceasul? Era vreo 4 dimineata, mi-a zis G. M-am linistit , deci nu e trafic, nu e nici noapte-noapte, deci dr vine sigur si imi aduce si anestezist. M-am mai linistit. De fericire, am facut un dus si mi-am sunat dr, care ma trimite la spital sa ma vada cineva, sa-l sune sa-I spune in ce stadiu sunt si vine si el. Asa ca ne impachetam si plecam. Incep sa am ceva contractii mai dureroase, dar suportabile. Desi de vreo 2 luni nu ma mai duceam la serv, mai lucram cate ceva de acasa. Si nu terminasem ceva, asa ca G s-a simtit dator sa ma intrebe:” Auzi, daca travaliul dureaza cateva ore, nu-ti iei astea cu tine? Ca poate le termini pana nasti… .”. Aha, iti arde de glume ? Daca nu te misti mai repede, ma mosesti aici! (toata sarcina l-am obligat sa se uite pe reality tv cum nasc alea si era pur si simplu ingrozit ca as putea naste acasa). Ne suim in masina, pune avariile si goneste ca nebunu’, desi nu era cazul, ca era liber, iar eu ma simteam bine. Trece pe rosu la toate semafoarele, tip la el, era sa ne loveasca un taxi , …ma rog, ajungem la spital. Pe la 5:30.
Ma verifica o rezidenta draguta, il suna pe dr, apoi vorbesc si eu cu dr si imi zice ca nu nasc pana la 11-12, la 7 vine sa ma vada…vorbeste sa-mi monteze epidurala. Ce emotii! Daca paralizez? Ma ia in primire moasa Mariana, ma recunoaste…dar din pacate iese din tura la 7 si ma lasa la Fulvia (parca citisem ca e rea), dar contribui.., zambesc frumos, un zambet plin de promisiuni …si se poarta frumos. Urmeaza clisma (mama lor de cirese..ce presimtire am avut). Toate paturile din salile de travaliu sunt pline ,asa ca raman in sala de nasteri. Se naste pe banda rulanta in salile vecine, aud numai tipete si “nu-mai-pot”-uri si “ma doare”. Infricosator!! Ba mai mult, aduce o tipa sa nasca in sala in care eu eram imobilizata la pat cu perfuzia si epidurala. Ma intorc cu spatele si imi bag degetele in urechi . Aia rad de mine si imi spus: “Lasa ca iti vine si tie randul” (ce-a fost asta? amenintare?) Aud ca a iesit copilul si ma intorc, dar nu iese placenta si dr baga mana, curge sange de parca taiase porcul. Fata aia tipa ingrozitor!!! Mie mi-e rauuuuu! Imi vine sa vomit! Sau sa lesin!
Durerile mele erau suportabile. De, epidurala ! Vorbesc continuu la telefon (cu G mai ales..care sta sa nasca mai rau ca mine). Descarc 2 telefoane. Din cand in cand baga capul un infirmier tanar , care in final ma intreaba: “Doamna ,mai dureaza?”. (Pai io de unde puii mei sa stiu daca mai dureaza ???). “Stiti, sotul…vrea sa stie….”. (Aaaa, deci sotul. Oare cati bani i-o fi bagat aluia in buzunar, ca sa vina asa des? ). Se face ora 12, dilatatie max, dr. ma tot intreaba daca simt vreo apasare...ceva? “N-am domn’ dr nici o apasare…” . Il cheama si pe Filipescu sa ma “studieze” (dr meu ii sugereaza ca ar trebui cezariana), F. urla: “sui-o pe masa si pune-o sa impinga!”. Mai vine si moasa si ma “incurajeaza”: ”Haideti doamna, ati venit prima si nasteti ultima!” (rusine mare, ce sa zic…). Dr. meu il cheama iar pe F, il vad pe F ca se dezbraca pana la brau si…intra asa in sala, fara halat, fara nimic. Cu peptu’ gol. Ce sa zic..arata bine ! (io cu “dansa” in sus, dilatata max si … la ce ma gandeam eu ). Dar cand a inceput sa urle la mine, sa-mi zica ca nu-l intereseaza ca nu mai pot (o pusese pe moasa sa ma apese pe burta si nu mai puteam respira), ca el trebuie sa scoate copilul…parca nu mi s-a mai parut asa sexi . Nu mai simteam nici o contractie, nimic. Cred ca mi-au bagat prea mult anestezic…Copilul nu cobora. F cere vacuum. Nu merge . Cere forcepsul. Mi se strange inima. Da Doamne sa nu pateasca nimic copilul!! Iese pana la urma..ii vad spatele alb si pielea incredibil de curata si alba si….mult par negru!! Io mereu mi-am imaginat ca bebele meu o sa fie chel sau ..cel mult blond ca noi. F. tipa dupa neonatoloaga, ca de ce intarzie…il aud cand zice de dubla circulara de cordon…apoi il preia neonato…isi da coate cu asistenta..ce se intampla? Ce are copilul meu? Ii pune masca de oxygen si..tipa !
O infasoara intr-o paturica roz si mi-o pune pe piept. Vad ca e putin zgariata la arcada si data cu ceva galben, probabil rivanol. Mi se spune ca de la forceps…as vrea sa pot zice si eu ca mai toate mamicile, ca momentul in care mi-am vazut copilul a fost cel mai fericit…dar nu pot: eu era moarta de ingrijorare pt ea, sa nu-I fi afectat ochiul, capul, sa nu o fi afectat circulara si ca nu a respirat din prima…Asta nu m-a impiedicat sa nu remarc ca era un copil incredibil de frumos : cu pielea alba, buze ff rosii, cu ochi senini, …parca nici nu era nou-nascut (sau cum imi imaginam eu nou-nascutii).
Apoi mi-au luat-o si dr meu a inceput brodarea, care a durat 2 ore jumate !! Intre timp a venit asistenta de la neo pe acolo si am intrebat de fetita: avea 2570 g, 51 cm (cu pat cu tot cred) si ..era la incubator, dar era bine , respira singura. Abea asteptam sa termine dr sa merg sa o vad.!! Dar pe urma au urmat cele 2 ore in care te masezi pe burta, apoi in salon si ..abea mai tarziu am fost la ea. Pentru mine cel mai minunat moment a fost cand am pus-o prima data la san…s-a mufat imediat, de parca facuse asta dintotdeauna. Am simtit ca in momentul ala s-a format o legatura intre noi pe care nimeni si nimic nu o va rupe vreodata!!!!!
Si vom trai fericiti pana la adanci batraneti…![](icon_smile_big.gif)
mami de Ana (22 mai 2007)
Trimite reactia ta
|
|
|
Androix
Read my lips!!!
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
|
Posted 22/05/08 @ 09:48
|
La multi ani, sa va traiasca Mazarichea! M-a distrat povestea ta, mai ales faza cu "nu avem iaurt in casa" ca si eu tot la fel faceam ravagii la raionul de iaurt in carrefour si cand nu apucam sa dau gata atatea iaurturi le aruncam... |
![Back to top Back to top](icon_go_up.gif) |
|
An@
membru junior
![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif)
|
Posted 22/05/08 @ 09:52
|
oooo, da, faza cu aruncatul mi-e cunoscuta si mie .
Multumim pt urari!
mami de Ana (22 mai 2007) |
|
Alyna24
Mami de pitik mic
![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif)
|
Posted 22/05/08 @ 10:30
|
Sa va traiasca Bombonica-Frumusica!Sa fie sanatoasa si fericita! F frumoasa povestea voastra!Si tare mi-a placut cum ai povestit.![](icon_smile_wink.gif) Doamne......cand a trecut 1 an?Noi avem 1 an si 1 luna si parca a trecut totusi o vesnicie.Am franturi in minte....parca n-am trait eu acele momente, parca sunt de zeci de ani si...totusi.....are 1 an acum!![](pupic.gif)
PETRECEREA DE 1 ANISOR Alyna @ DAVID(22 Aprilie 2007)
PAPA BUN
|
|
Tethys
membru de baza
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
|
Posted 22/05/08 @ 10:43
|
"LA MULTI ANI!" 1 ANISOR!!!!
An@, felicitari pentru Galuscuta ta frumoasa si pentru povestea ta minunata! ![](floare1.gif)
"Singura lectie de morala care este potrivita pentru un copil, cea mai importanta lectie pentru fiecare moment al vietii lui, este aceasta: ''Nu rani niciodata pe nimeni.'' " - autor: Denis Breeze .
|
|
Graviduta
Mami de Mara vrabioara
|
Posted 22/05/08 @ 11:11
|
An, m-ai facut sa plang. De fericire, bineinteles. sa va traiasca mazarichea. De fapt, mie nu mi s-a parut mazariche. E o fetita foarte finuta.
Alina si Mara vrabioara (27 iunie 2007) |
|
An@
membru junior
|
Posted 22/05/08 @ 11:48
|
Alyna, Crina, Graviduta, va multumesc mult pt cuvintele frumoase si pt urari!Si ca v-ati facut timp sa ne cititi povestea .
|
rrstuning
nou venit
|
Posted 22/05/08 @ 13:00
|
“Sterge in urma mea, ca se umfla parchetul!!![](icon_smile.gif) ![](icon_smile.gif) Sa-ti traiasca Ana ,sa fie sanatoasa si norocoasa! Foarte frumos si emotionant ai povestit... |
|
Madi
Mami de Gogolina
|
Posted 22/05/08 @ 20:57
|
Mami de Ana tare frumos ai povestit! Sa va traisca, sa se faca mare si sanatoasa, ca frumoasa e, si sa ii dea Dumnezeu mult, mult noroc!
Madi si Ana Teodora (27 aprilie 2007)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5a0da9d9a5b58ded6a7a52" target="_blank">PENTRU ANA, LA 1 AN
Asa creste Ana
Maturitatea omului este de a reusi sa gaseasca seriozitatea cu care se juca cand era copil.
"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”
|
|
ckristina
membru junior
|
Posted 22/05/08 @ 23:07
|
vai cata emotie! sa te faci mare si frumoasa,micutza ana, sa ai noroc si sa aduci parintilor tai numai bucurii!
www.dropshots.com/ckristina" target="_blank">CRISTINA si BIANCA(05.06.2007)
www.helpsonia.com/" target="_blank">de la o inima mare la inimioara Soniei!
|
|
An@
membru junior
|
Posted 22/05/08 @ 23:19
|
Rrstuning, Madi, Ckristina , multumim mult, mult pt urari si pt cuvintele frumoase!
|
|
Mesaj nou
Raspunde la mesaj
|
|
|
|