|
Am sa incep cu cateva "perlute" pe care le-a "produs" Ruty de-a lungul timpului.
Intr-o zi ma apuca un drag teribil de fiica-mea si o chem sa-i dau niste pupice. Ruty de la o distanta apreciabila : " nu mami, "cu fundul magic" intai ". Raman cu gura cascat , oare ce vrea. O intreb ce-a zis. " cu fundul magic, fara nu se poate " vine raspunsul. Incurcata , o intreb ce inseamna "cu fundul magic ". Ruty deja exasperata ( cu mainile in sold ) : " Ai si uitat ! Cu fundul magic e TE ROG ! In sfarsit m-am dumirit si eu care era legatura dintre pupice si fund
La masa de seara , buni ii da lui Ruty sa manance ciorba. De obicei ii place ciorba, dar copilul meu nu suporta sa manance de doua ori consecutiv acelasi lucru ( de cocoana mare ), si din acest motiv nu stie cum sa faca sa scape de ea. Asa ca vine la mine imbufnata si-mi zice : "Mami eu nu mananc ciorba. Are un gust dezgustator si e sesecrabila ( a se citi execrabila ).
Este ora 3:48 am , nu dorm pentru ca am avut ceva de lucru, din pacate am daramat ceva si am trezit-o pe Ruty. Se aude din patut : - Mami, cred ca m-am sculat. Mami, tu ai facut bum ? - Da iubita, n-am vrut sa te scol. - Mami tu nu stai atenta. Ma enervezi de mi se rupe inima.
pe Ruty o framanta o mare problema , vine si ma intreaba: Mami tu ma iubesti si cand dorm ?
Ruty ( 5 ani si 3 luni - dupa parerea ei , 3 ani si 5 luni - dupa parerea mea :) ) e inebunita dupa Coca Cola ( nu stiu cum si cand a bagat boticul intr-o sticla de Cola si i-a prins gustul ). Ea stie ca nu are voie sa bea, i s-a tot explicat ca e doar pentru oameni mari... Azi eram cu ochii in calculator si la un moment dat o surprind pe dom'soara ca se muncea din greu sa desfaca dopul la sticla de Cola. O intreb :"De cand bei tu Cola ? " Ruty foarte serioasa : " De ani de zile "
O intreb pe Ruty ( 3,5 ani ) in seara asta inainte de masa:" Ce mananci ? " Si ea imi raspunde ranjind : " Bataie ", dupa care adauga repede :"Glumeam , mami "
Ruty ( trei ani si 5 luni ), de cand cu alegerile . mare experta in politica, merge cu bunica la stomatolog. Cum in sala de asteptare lumea vorbea de fraudarea alegerilor, le explica ea cum stau lucrurile, ca doar a vazut la televizor : " Tanase e lau, fula. Cand era mic a fulat un ou si acum fula niste boi "
Azi s-a ars becul de la lustra din sufragerie ( de fapt din sufrageria bunicii ). Ruty, vorbeste cu tati la telefon: - Tati, am consumat toata lumina.Nu mai e nici un pic. Eu cu buni am fost luminate, dar acum nu mai suntem. Tati, te rog cumpara putina lumina
Ruty nu e cuminte, tot trage un scaun si catarandu-se pe el incearca sa aprinda lumina. Ii spun ca nu are voie pentru ca poate cadea. Eu vorbesc ea continua. La un moment dat imi pierd rabdarea si-o intreb : - Ruty , eu cu cine vorbesc ? La care ea senina : - singura , mami
Azi Ruty mi-a stepelit ceasul desteptator si s-a ascuns cu el sub masa. A tot mesterit ea fara ca eu sa dau importanta la ce face. Dupa un timp s-a infintat in bucatarie, imi arata ceasul, ( ceas care nu mai avea geam, limbile ii erau smulse, era desfacut si in spate, era efectiv facut pulbere ) si-mi spune : -Mami ceasul nu mai merge. Stii de ce ? Nu mai are baterie ! ( ceasornicar o fac )
O strig pe Ruty, o data , de doua ori, nimic. Ma duc la ea in camera, Ruty sta in fundulet pe jos . O intreb ce face. Raspunsul: - Lasa-ma , mami, ca ma gandesc. Mi-a venit o idee , dar am pierdut-o
Ruty azi, are probleme cu olita ( e constipata ). Vine foarte suparata la mie si-mi zice raspicat : " ma doare fundul si tu esti de vina, n-ai mai facut ciorba de 100 de ani. Numai supa si supa "
Ruty tot scormone prin biblioteca pana da de niste desene de anatomie. Vine fascinata la bucatarie ( unde mami si buni trebaluiesc ) tinand in mana un desen cu un creier. Ne intreaba ce e. Mami : - E creierul. Ce ai tu aici inauntru ( va imaginati ca-i aratam spre cap ) Ruty : - Aaa, e mintea Buni : - Da, e mintea. Oamenii destepti au aici multe cute. Iar cei mai putin destepti au putine cute pe creier. Ruty : -Aha. Cugeta Ruty, ce cugeta apoi intreaba : - Buni , dar cei care nu sunt ascultatori si fac rele cum au mintea
Toata lumea vorbeste de "crima din Primaverii" , deci si Ruty e la curent. Aseara : Ruty: Mami stii ce au facut politistii ? Mami: Ce au facut ? Ruty: N-au gasit nici un indiciu Mami: Ce este acela indiciu ? Ruty: Este ceva ce te ajuta sa prizi hotul Mami: Si unde se gasesc indiciile ? Ruty: In buzunar si uneori pe jos Mami: Tu daca gasesti un indiciu ce faci ? Ruty: In bag in buzunar, il duc acasa, il spal, il pun sa se usuce si pe urma il pup Mami: De ce il pupi ? Ruty: Pai daca l-am gasit e al meu , si daca e al meu trebuie sa-l pup si sa-i multumesc Lui Dumnezeu ca mi l-a dat
Ruty culege din parc flori pentru buni ( nu pot sa va spun cum se numesc florile ca ma jenez :)). Cand ajungem acasa i le ofera. Cat doarme copilul la pranz buni arunca florile. Se trezeste Ruty si observa disparitia florilor ca urmare a acestui incident se infiinteaza la buni in camera si ii spune foarte serioasa :" Buni astept o explicatie "
Alexxia
"Poti fi increzator in ziua de maine daca umbli astazi cu Dumnezeu!" Alexxia 16+ si Ruty 4,7 ani POZE : http://photos.yahoo.com/alexxia_oana_bunea
"Poti fi increzator in ziua de maine daca umbli astazi cu Dumnezeu!" Alexxia 16+ si Ruty 4,7 ani POZE : http://photos.yahoo.com/alexxia_oana_bunea
Trimite reactia ta
|