|
Cele mai citite mesaje de blog
|
|
|
|
impreuna
| Craciunul Acest mesaj a fost trimis de
impreuna
pe data de 25/12/2005 la 11:16
.:. 2762 vizionari
.. Exista 3 raspunsuri la acest anunt
|
|
Azi e ziua de Craciun, dar pe mine ma apuca nostalgia dupa atmosfera Craciunului din anii care au trecut...
Parca s-a schimbat total semnificatia, oamenii nu mai stiu sa se bucure, totul se reduce la mos Craciun, brad, cadouri, mancare si bautura. Totul este parca un stress continuu, incepand de la cumparaturi unde este aglomeratie si oamenii se calca in picioare, pana la toate pregatirile pentru masa de Craciun, gatitul, curatenia, grija pentru ca musafirii sa se simta bine, ca totul sa fie perfect... apoi parca nu mai avem energia sa ne bucuram de toate astea.
Aseara pe strazi nici macar colindatori nu erau, nu mai regasesc atmosfera plina de bucurie cand oamenii isi aminteau de nasterea Mantuitorului, cand colindele "vesteau" acest lucru... Curiozitatea m-a impins sa vad ce ne ofera mass-media in ajunul Craciunului si am fost si mai dezamagita, la TV nu am gasit nici macar un post cu colinde, erau cateva concerte care daca nu erau decoratiile nu imi dadeam seama ca e de fapt concert de Craciun...
Daca sunt dezamagita acum, ma intreb oare cum va "arata" Craciunul peste cativa ani...
______________________________________________________ Impreuna = mami Flavia, tati Mircea si Sara "Daca astepti momentul potrivit, te intrec altii care nu-l asteapta"
Trimite reactia ta
|
|
|
|
impreuna
membru de baza
|
Posted 26/12/05 @ 12:00
(Edited 26/12/05 @ 12:01)
|
Ieri am avut o zi frumoasa si chiar am simtit ca e Craciun. Am fost la biserica, la colindat, la prieteni, la rude, pe deal sa privim orasul si ninsoarea...
Insa am ramas cu o oarecare dezamagire fata de felul cum este privit Craciunul: - niste prieteni care lucreaza la un post TV au realizat mai multe interviuri pe strada, intreband oamenii ce semnificate are Craciunul pentru ei, iar raspunsurile au fost ceva de genul: bautura, discoteca, orgii, mancare, mos craciun, cadouri, excursii...; o singura persoana (din 15), un batranel, a spus ca semnificatia Craciunului este Nasterea Mantuitorului; - un prieten medic, fiind de garda in noaptea de ajun a fost surprins de cate persoane au fost aduse la urgente pentru c au mancat si au baut peste masura, cei mai multi fiind tineri (2 dintre ei in coma alcolica); - au venit niste prieteni din SUA care ne-au spus ca acolo nu mai este voie sa se foloseasca expresia "merry Christmas" si "X-mas" sau alte variante... - Craciunul desi e considerata sarbatoare crestina, nu mai gasesti felicitari sau urari cu mesaje crestine, sa fie cu orice altceva (eventual cat mai multe "craciunite" mai mult sau mai putin imbracate); - sa nu mai vorbesc de mesajul colindelor, care a devenit unul pur comercial;
Ma gandesc la felul in care au reactionat oamenii atunci cand s-a nascut Hristos, cum l-au respins si chiar doreau sa Il omoare. Acelasi lucru face si societatea din ziua de azi (si culmea, "crestina"), incearca sa Il plaseze pe Dumnezeu in afara sarbatorii care ar trebui sa Ii fie inchinata...
______________________________________________________ Impreuna = mami Flavia, tati Mircea si Sara "Daca astepti momentul potrivit, te intrec altii care nu-l asteapta"
|
|
|
malla
Mami unui bebelus de plus
|
Posted 01/02/06 @ 14:04
|
sunt intru totul de acord!
adriana |
|
|