Cele mai citite bloguri
Nr. Blogul lui
1. olguta12
2. Elise
3. AT_Piticilor
4. andruskandu
5. notquiteso
6. mamitzica
7. mama42
8. Luciala
9. sofia_misicu
10. craciunitza
Cele mai citite mesaje de blog
Nr. Mesaj Blogul lui Vizionari
1. Atelierul Piticilor - Lucrari AT_Piticilor 117295
2. Jurnalul unei romance "americanizate"- si nu numai olguta12 54152
3. Bilantz olguta12 48110
4. J D E monica70 38358
5. A murit Laura! craciunitza 29130
6. Un nou inceput...(2) danangie 27523
7. scrisoare catre mama Picasso 22216
8. Curiozitate! Ana68 21569
9. Povestea lui bebe 2 continua buburuza2013 20178
10. Moartea lui Metaforel olguta12 20145

post an entry in your weblog   Jurnalul lui olguta12  Ultimile 50 de mesaje     Vizualizare ca mesaj normal (pentru editare)
Necunoscut
olguta12
Ucenic in ale Capitalismului
Acest mesaj a fost trimis de olguta12 pe data de 21/03/2009 la 06:57 .:. 7211  vizionari .. Exista 36 raspunsuri la acest anunt
Capitalism, Socialism. Comunism. tata Lenin, tata Marx... Nea Ceasca... Fratele Mao Zedong. Unchieshul Kennedy... Americanii. Rusii. Chinezii.
Tata spune ca toti sint o apa si-un pamant. Mereu a spus asta- "si capitalistii sint doar niste comunisti bine imbracati".Eu, fiind vesnica adepta a capitalismului, n-am fost de acord. In capitalism te poti realiza, doar pasiunea pt reusita sa o ai. Lupta si dorintza de munca.
Peste vreo 2 luni fara 4 zile se implinesc 27 de ani de cand am plecat din Romania. O viata de om. O viata in care ar fi trebuit sa am sofer la scara, elicopter pe acoperis, si yacht "parcat" pe malul lacului Erie. Ah... si bine inteles, vreo 15 kg mai putin pe basanaul meu, care pare a fi singurul lucru din viata mea care se "dezvolta" in fiecare zi, din ce in ce mai mult (basanaul, nu contul din banca).
Parintii mereu au crezut ca voi deveni avocat- preferabil procuror, deoarece am o "melitza" cum putine s-au mai vazut in emisfera de vest. Mama era SIGURA ca voi ajunge pe la Curtea Suprema. Bunica ma vedea vraci, sora-mea ma vedea profesor universitar.
Numai eu ma vedeam milionara.
Spre surprinderea tuturor-in special a mea!- am cam ratat-o in totalitate. Da, am lucrat pt o firma uriasa de avocatura- dar ca secretara, nu ca avocat- la Curtea Suprema am ajuns- ca turist. Prin spitale am cutreierat- in special in ultimul an- mai mult decat daca as fi terminat medicina si mi-as fi facut si stagiatura.
Pe la scoli "inalte"- toate cu cate 2-3 etaje- am facut popasuri de-a lungul anilor, dar niciodata n-am poposit indeajuns de mult incat sa-mi dea careva cu diploma peste ochi. Mereu am renuntat la scoala pt ca am gasit slujbe bune, unde eram platita extrem de bine. Mai intai managera de restaurant frantuzesc, apoi bouncer, bodyguard(si nu, nu stilul de "bodyguard" al lui Garcea, ci in adevaratul sens al cuvantului), detectiv "particuler", si multe alte joburi unde eram bine platita, dar unde nu realizam ca munceam cat 3 ca sa ma plateasca cat 1/2 de...barbat.
N-as putea spune ca-s o epava, o ratata, o neterminata. Dar ce as putea spune? Ca-s...branza buna in burduf de caine. Incep multe, termin putine. Sint delasatoare, cand incep sa o iau la deal, mai degraba imi bag picioarele in toate cele, si ma ascund in cochilia mea. Ma aprind repede si ma sting si mai vertiginos.
Nu de mult timp- sa tot fie vreo 2 luni chiar azi(!!!)- m-am trezit la realitate.
Pe 22 Ianuarie 2009, pt prima data in viata mea de "adult", am devenit somera. UNEMPLOYED. Multumita lui tata Bush si guvernului sau plin de oameni cu scaune la cap(pacat ca n-au primit cateva scaune IN cap), m-am trezit pe banca de "rezerve".
Dintr-o firma de arhitectura cu 106 angajati, am "scapat" pina la a 4 a tura de "exclusi". Adica... inaintea mea au mai concediat 56 de persoane, si alti cativa dupa mine, in aceeasi zi. In total, au mai ramas 46.
N-ar fi nimic faptul ca ne-au tratat ca pe niste ocnasi proaspat evadati de la Jilava. Nu. Eu- deh, ca romanu' care e pregatit pt orice eventualitate- imi luasem toate catrafusele din birou cu 4 zile inainte. Toata lumea imi spunea ca-s nebuna, ca pe mine n-or sa ma dea afara, ca alta ca mine nu mai gasesc ei. Cert e ca nici macar nu CAUTAU pe alta ca mine, deoarece n-aveau cu ce s-o plateasca.
Procedura este destul de... simpla. Primesti un telefon de la tanti de la Cadre, care-ti spune "te rog pofteste in biroul meu ACUM". Iti iei inima-n dinti (si chilotii-n mina, ca deja miros, deoarece la WC n-ai mai ajuns), si te duci ca un vierme, tirish grabish. Acolo te asteapta tanti cu un nene- calaul sa-i spunem- unul dintre cei 6 mari sefi ai companiei. Stai acolo 10 minute si te uiti la ei crucish, in timp ce ei iti explica cu lux de amanunte ca firma o duce rau de tot, si cu toate ca esti apreciat mai ceva decat Moise ajuns la Marea Rosie , tre sa-ti dea papucii pt ca esti prea...scump.
Apoi te pun sa semnezi vreo 30 de hartii in 15 secunde (le-as fi putut da si dreptul de a ma vinde in sclavie, ca HABAR nu am ce-am semnat acolo!), iti dau un teanc de hartii in brate, cu numere de telefon pt ajutor de somaj, pt asigurare de viata(in caz de vrei sa te arunci in fata unui tren, macar sa ramana neamurile cu ceva gologani in banca), asigurare dentara (cui puii mei ii mai pasa de carii si proteze cand eu n-am un franc sa trec strada???), iti jura cu mana pe inima ca de indata ce fac alt milion te cheama inapoi,apoi dau mana cu tine tovaraseste- ahh, Ceasca, unde esti cand am nevoie de tine???-, te mai si imbratiseaza ca la Starea Civila,si te poftesc afara din birou, ca deh- n-au timp de pierdut, mai au vreo 5-6 fraieri de concediat, si asta doar inainte de pauza de pranz.
Un alt aghiotant te preia pe hol, te insfaca de brat, te duce la biroul tau, te lasa sa-ti iei geanta, paltonul si ceasca de cafea(cu cafea cu tot!- ca nu mai ai voie se deviezi de la "traseu"),daca ai ghinionul sa ai si vreo planta pe birou ti-o arunca-n dinti, iti multumeste si asta cordial, te conduce pina la lift, si acolo iti da un branci- la fel de cordial si prietenesc. Thanks for everything- have a nice life.
In cateva secunde dupa ce ai iesit pe usa, adresa ta de email devine inexistenta, numele tau dispare de pe lista angajatilor, iar "extensia" ta telefonica devine doar o amintire. Astia-s mai ceva decat Securitatea. Te pot face sa dispari in 60 de secunde.
Mai interesant este faptul ca "telefonul fara fir" functioneaza BRICI la noi. Cand eram in drum spre parcare, mobilul deja incepuse sa fluiere, sa tipe, sa faca urat. SMS-uri si mesaje de la colegi proaspat concediati, chiar si cei ce nu mai erau la firma din Iulie anul trecut. Mai distractiv a fost un SMS de la un coleg care deja plecase in California dupa ce a fost concediat. Cu toate ca la el era doar 7 dimineatza, ala a aflat inaintea sotului meu ca eram somera. Am stat in parcare, cu mobilul legat de gat si cu tigara in coltul gurii vreo trei sferturi de ceas... cu portiera deschisa, si cu ochii infipti in Audi alb si nou al lui Tanti de la Cadre. Sa recunosc ca m-am luptat cu mine insumi, am dus lupte de convingere...sa nu-i decupez carutza. Eram atit de tentata sa ii fac masina de tocat din Audi ala alb si chipes... pfoaaaaaaaaaaa. Ce a salvat-o? Camera de luat vederi de pe cladirea de vis-a-vis.Colegii ma sunau pe rand- unul deja o luase pe bere si whiskey, altul deja isi impacheta catrafusele sa se mute inapoi acasa, la parinti. Cei care aveau mai multa "vechime" in somaj, ma invitau la diferite baruri, la o bauta. Iar eu nu doream decat sa pun drujba pe carutza sefei. Deh, fiecare cu ce-l doare.
Intr-un bun sfarsit am plecat spre casa... chiar daca n-am ajuns acolo decat dupa vreo 3 ore de condus fara a avea vreo destinatie.
Ma gandeam la vorba aia veche din batrani- la omul sarac, nici boii nu trag. La mine trageau boii, ca-s boi marca Chevrolet, dar in rest nu mai tragea nimeni.
Am avut timp berechet in ultimile 2 luni sa ma obisnuiesc cu ideea si titlul de "SOMERA". M-am inscris "ONLINE" la baietii cu ajutorul de someri. Inca mai astept sa primesc primul "check"- adica sa ma plateasca macar pt o saptamana- ca ei imi datoreaza 8 pina acum. Dar cand sun, nu dau decat de un robot american, si unul spaniol. Si niciunul din ei nu ma intelege. "Birouri" de somaj- ca acum 20-25 de ani- nu mai exista. Nu mai e tipenie de om care sa-ti raspunda la intrebari LIVE. Te lupti cu telefoanele pina iti ies peri alb in cap si faci scurta la mina. Si notele de plata vin- si ala tot prin posta sau prin Internet...si tot cu robotii englezo-spanioli te "rezolvi" si acolo. Mai bine spus, te rezolva ei.
Sefa mea- care da, este chiar tanti de la Cadre- mi-a promis o scrisoare de referinta - Letter of Reference. Adica... un fel de scrisoare siropoasa pe care sa o prezinti atunci cand mergi sa aplici pt cate un post. Un fel de explicatie... "cu toate ca e proasta, e o proasta muncitoare...noi n-avem nevoie si nici loc pt ea- dar proasta noastra...luati-o voi... ca v-o dam cu draga inima, la pret redus". Atit m-a ridicat in slavi sefa in scrisoarea cu pricina, ca a crescut pipota in mine ca ficatul intr-o gasca betiva. Pacat ca erau doar vorbe goale. Un alt mod de a se asigura firma, de a-si acoperi basanaul, ca sa nu-i dai in judecata.

De-atunci m-am mai linistit. Oricum, am destule sa ma tina ocupata. Galusca, babacii, Bombonelu. Mi-a murit motanul mult iubit, casa babacilor a fost pradata pt a doua oara in mai putin de 7 luni- motiv pt care am pierdut si chiriasii(chiriasa cu pricina era cea mai buna amica a mea de la munca, amica ce a fost si ea concediata in aceeasi zi cu mine, dar cu o ora mai devreme). Apoi a venit si un ger tip "Siberia", au inghetzat tevile in casa babacilor, apoi s-au spart. Dai cu 400de galoane de apa pe trei etaje, de aveam Niagara si in dormitoare, si in sufragerie, si in beci. Lupta-te cu compania de asigurare, ameninta-i ca le arunci coshmelia in aer daca nu vin sa iti dea despagubiri, samd.
Ce altceva? Tot neamul s-a imbolnavit- incepand cu Bombonelu si terminand cu tata, timp de trei saptamani am locuit toti in WC- ori pe el, ori cu el in brate, de am zis c-o mierlim toti inainte de sosirea primaverii.
Noi ca noi, dar economia e VARZA. Aia chiar ca e pe moarte. Guvernul arunca cu miliardele, soldatii mor cu miile, laptele costa cat nu face, iar tata Bush isi construieste o biblioteca care sa-i poarte numele. Mai bine si-ar cumpara un loc de veci care sa-i poarte numele... si oscioarele. El saracu' a reusit sa faca in 8 ani ce n-au reusit altii inaintea lui in peste 200 de ani- sa distruga o tara intreaga. Cu toate astea, nu-i doresc raul, nu-i doresc moartea. NU! Ma gandesc doar la ce spunea bunica: "lasa-l maica sa traiasca, ca nu traieste in locul nimanui. Lasa-l sa traiasca pina o ajunge de-un kg". Dar noi aici, in capitalism, nu masuram in kg si grame. Nu. Noi masuram in lbs- in pounds. Un pound are 453 grame. Eh, atunci sa ajunga de-un pound...macar sa aiba silueta.

Ce am invatat din toata aventura asta?
Cu toate ca mi-am petrecut 12 ani din viata in Romania si 27 in America, cu toate ca stiu limba, cunosc legile, stilul de viata, toate "maruntisurile" vietii de aici, recunosc cu mina pe inima ca habar nu am ce-i ala capitalismul. Sint -intr-adevar- un ucenic.
Si in sfarsit ii dau dreptate lui tata- toti sint niste comunisti bine imbracati.



olguta12

"Fear less, hope more;
Whine less, breathe more;
Talk less, say more;
Hate less, love more;
And all good things are yours."

www.piczo.com/galushk?g=16686272&cr=5" target="_blank"> GALUSHCA IN ACTIUNE


POVESTEA DREI PISHCOT


Amintiri de alta data...

Trimite reactia ta
Next page
# /4  

conchita
Asoc. "Trimbulinzii"

Posted 21/03/09 @ 07:15 Visit conchita's Homepage Reply with Quote
super misto scris, Olguta. doar doua chestii: asta ni se trage de la Clinton, nu de la Bush, deci e pacat sa-i doresti moartea. a doua, de ce e capitalismul comunism? ca te-au concediat? welcome to the club, nu esti singura. si alora de la Unemployment trimite-le o scrisoare sau un email, succes garantat. era azi pe yahoo un filmulet cu un fost CEO parca, facea $750 de mii de dolari pe an si acum face delivery pizza cu $7.50 pe ora. isi pierde casa de jde milioane, yachtul, totul. si nu se da lovit in aripa, merge mai departe, ca are copii. si nici nu crede ca USA a devenit URSS doar pentru ca si-a pierdut banii. chiar asta e capitalismul, uite ca-i traim esenta esentelor...ia-o de la capat, Olguta, ca ai potential! poate ca sutul asta in fund e sansa ta sa faci intr-adevar ce vrei si ce-ti place cu adevarat, mai stii? ia-o ca pe-o sansa sa-ti indeplinesti visul si nu capitula (emoticon floare :-)).
Back to top

olguta12
Voi invinge!

Posted 21/03/09 @ 07:27 Visit olguta12's Homepage Reply with Quote
stai soro, ca nu m-am dat nici lovita in aripa, si nici batuta.
Cat despre tata CLINTON, da-mi voie sa-ti spun ca gresesti AMARNIC. Cand el a plecat din Casa Alba, America nu avea deficit. Aveau un SURPLUS de BUGET. Asa ca, sa-l lasam pe Clinton, ca el chiar nu are nici o vina.
Cat despre USA devenind USSR... nu-mi aduc aminte sa fi spus asta. Doar faptul ca cei care au posturi importante nu dau atentie celor "mici"...asta e cu totul altceva.

During the administration of William Jefferson Clinton, the U.S. enjoyed more peace and economic well being than at any time in its history. He was the first Democratic president since Franklin D. Roosevelt to win a second term. He could point to the lowest unemployment rate in modern times, the lowest inflation in 30 years, the highest home ownership in the country's history, dropping crime rates in many places, and reduced welfare rolls. He proposed the first balanced budget in decades and achieved a budget surplus. As part of a plan to celebrate the millennium in 2000, Clinton called for a great national initiative to end racial discrimination.
Based on Congressional accounting rules, at the end of the Clinton presidency, a surplus of $559 billion was reported.


olguta12

"Fear less, hope more;
Whine less, breathe more;
Talk less, say more;
Hate less, love more;
And all good things are yours."

www.piczo.com/galushk?g=16686272&cr=5" target="_blank"> GALUSHCA IN ACTIUNE


POVESTEA DREI PISHCOT


Amintiri de alta data...
Back to top

conchita
Asoc. "Trimbulinzii"

Posted 21/03/09 @ 07:36 (Edited 21/03/09 @ 07:40) Visit conchita's Homepage Reply with Quote
Olguta, nu vreau sa-ti deturnez blogul spre politica. dar masurile lejere de acordare a creditelor pentru case, Clinton le-a initiat, cu Fanny Mae si Freddie Mac, e chestie super cunoscuta. ce-are Bush cu criza subprime? nimic. platim oalele sparte de Clinton pentru ca a vrut sa duca clasa proletara in paradis - abia aici sunt de acord cu asemanarea capitalism/comunism.

Economia pe timpul lui Clinton a fost efectul politicii interne a lui Reagan, alt fapt ultra-cunoscut. despre coruptia lui, iarasi nu mai discut. cat despre pace, ma faci sa rad: atacul desert fox, somalia, bombardarea iugoslaviei si amestecul armat in zona, kosovo, sau sa ne reamintim discursul sau in Congres care premerge razboiului din Iraq. necunoscatorii ar crede ca vorbeste Bush:

"Together we must also confront the new hazards of chemical and biological weapons, and the outlaw states, terrorists and organized criminals seeking to acquire them. Saddam Hussein has spent the better part of this decade, and much of his nation's wealth, not on providing for the Iraqi people, but on developing nuclear, chemical and biological weapons and the missiles to deliver them. The United Nations weapons inspectors have done a truly remarkable job, finding and destroying more of Iraq's arsenal than was destroyed during the entire gulf war. Now, Saddam Hussein wants to stop them from completing their mission. I know I speak for everyone in this chamber, Republicans and Democrats, when I say to Saddam Hussein, "You cannot defy the will of the world," and when I say to him, "You have used weapons of mass destruction before; we are determined to deny you the capacity to use them again"
Back to top

olguta12
Voi invinge!

Posted 21/03/09 @ 08:05 Visit olguta12's Homepage Reply with Quote
ai dreptate, Conchita. Politica nu-mi plateste billurile.
As putea adauga aici multe. AM putea adauga multe. Am un discurs de-al lui Tata Bush din 2002 in care ii ridica in slavi pe Fanny Mae si Freddie Mac, si spunea ca telul lui si ale acestor companii este ca FIECARE AMERICAN sa fie "a home owner". Despre asta putem discuta pina in 2019. subiecte de discutii pro si contra putem gasi fara sa cautam. Eu mi-am spus doar of-ul. Si din proprie experienta- ce-i drept, doar 27 de ani de "experienta", nu am mai trait astfel de "vremuri". Economia Americii- si situatia mondiala- nu sint la pamant din cauza lui Bill Clinton. Guvernul American si "conducatorii" nostri dotati, educati, si "luminati" la cerebel (deh, genii!) au investit toate resursele-atit financiare cat si economice- in ultimii 8 ani- intr-un razboi fara sens. In loc sa ai grija de ograda TA, te bagi in ograda vecinului. Daca tata Bush era atit de istetz, nu trebuia sa o ia pe urmele nimanui. Una este discursul, alta este fapta.
Din pacate, inca o data vad ca gresesc pt ca postez aici. Oh, well. live and learn. Cat traieste, omu' invata, nu?

olguta12

"Fear less, hope more;
Whine less, breathe more;
Talk less, say more;
Hate less, love more;
And all good things are yours."

www.piczo.com/galushk?g=16686272&cr=5" target="_blank"> GALUSHCA IN ACTIUNE


POVESTEA DREI PISHCOT


Amintiri de alta data...
Back to top

LoraG76
The nutty squirrel

Posted 21/03/09 @ 09:24 Reply with Quote
Va pup pe toti, in frunte cu Galushca! Eu totdeauna zic ca orice sfarsit e inceputul a ceva mai bun!

Lora, mami de Iustina
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133766

(Niciodata sa nu spui niciodata!)


Back to top

kay
Happy - Happy , Joy - Joy

Posted 21/03/09 @ 09:52 Visit kay's Homepage Reply with Quote
Olguta, te imbratisam cu tot dragul din lume ! mare si fruntea sus !

************************************************************************************

oana de SOSONICA (6.06.2007)


asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an


S

www.helpsonia.com , povestea Soniei , www.inocenti.org -> sponsorizeaza un copil !

"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."
Back to top

ellej
Tornada in actiune !!!

Posted 21/03/09 @ 10:37 Reply with Quote
Eu in locul tau mi-as face o profesiune din scris (daca scrii si romane politiste promit ca te iau acasa :):)). Ai incercat?

Mare e gradina lui Dumnezeu si multe animale sunt in ea :)
Back to top

ralualexandrei
Closca sefa

Posted 21/03/09 @ 14:00 Visit ralualexandrei's Homepage Reply with Quote
Olgutzo cum era aia cu sabia?!Hai ca ai trecut tu prin lucruri si mai rele,fruntea sus pieptu-nainte si cum scrie la tine "voi invinge" sigur,ca doar nu s-o vazut drac mort si rata-necata!!!

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3
Back to top

ELIZA MIRON
membru incepator

Posted 21/03/09 @ 17:09 Reply with Quote
Ma bucur ca ai aparut din nou, dar imi pare rau de ce povestesti.Poate in perioada asta ai sa ai timp sa scrii mai mult, sa completezi "Jurnalul" si eu sa ma tin de promisiune si sa te public. N-am uitat! Si-mi mai pare rau tare de tot ca n-am reusit sa ne vedem, sunt sigura ca ne asemanam tare mult, da' poate nu-i timpul pierdut.
Back to top

olguta12
Voi invinge!

Posted 21/03/09 @ 17:41 Visit olguta12's Homepage Reply with Quote
Ellej- romane politiste, ai? Inca n-am incercat mama draga...dar mai stii? Acum cateva zile, ma intreba cineva despre ce-mi place sa scriu, care-i subiectul meu preferat... si i-am spus ca...mai tot ce-mi cloceste-n bibilica. Dar de mers, as merge cu 'mneata acasa-
Ralu- capul e sus mama, pieptul e inainte de la vreo 12 ani de cand am avut nevoie pt prima data de sutien, si nu ma las batuta, deoarece inca n-am invatat cum sa o fac. Este doar o simpla observatie si "relatare" a celor ce mi se intampla la ora actuala, nimic mai mult.
Kay- mozol discret si pt 'mneata si celor dragi
Lora, am o colega de servici- pardon! o FOSTA colega de servici- care mereu imi spune "when one door closes, another one opens"- cand o usa se inchide, alta se deschide- si are mare dreptate. Asa ca..vom trai si vom vedea si pt Iustina frumoasa
Eliza- nu te lasi cu una cu doua, surioara. Tu tot cu jurnalul. OK, am sa ma "perind" si pe-acolo. Stiu ca am neglijat subiectul cam multisor. Cat despre faptul ca nu ne-am vazut, si mie imi pare rau...dar speranta moare ultima, asa ca o sa ajungem noi sa ne vedem intr-o buna zi cu soare. Promit.

olguta12

"Fear less, hope more;
Whine less, breathe more;
Talk less, say more;
Hate less, love more;
And all good things are yours."

www.piczo.com/galushk?g=16686272&cr=5" target="_blank"> GALUSHCA IN ACTIUNE


POVESTEA DREI PISHCOT


Amintiri de alta data...
Back to top
# /4  
 Mesaj nou   Raspunde la mesaj
Next page