Cele mai citite bloguri
Nr. Blogul lui
1. olguta12
2. Elise
3. AT_Piticilor
4. andruskandu
5. notquiteso
6. mamitzica
7. mama42
8. Luciala
9. sofia_misicu
10. craciunitza
Cele mai citite mesaje de blog
Nr. Mesaj Blogul lui Vizionari
1. Atelierul Piticilor - Lucrari AT_Piticilor 117211
2. Jurnalul unei romance "americanizate"- si nu numai olguta12 53985
3. Bilantz olguta12 47957
4. J D E monica70 38193
5. A murit Laura! craciunitza 29027
6. Un nou inceput...(2) danangie 27427
7. scrisoare catre mama Picasso 22145
8. Curiozitate! Ana68 21488
9. Povestea lui bebe 2 continua buburuza2013 20119
10. Moartea lui Metaforel olguta12 20053

post an entry in your weblog   Jurnalul lui olguta12  Ultimile 50 de mesaje     Vizualizare ca mesaj normal (pentru editare)
Necunoscut
olguta12
Rusine
Acest mesaj a fost trimis de olguta12 pe data de 10/08/2008 la 05:45 .:. 6500  vizionari .. Exista 16 raspunsuri la acest anunt
Acum vreo 20 de ani- sa tot fi avut vreo 18- locuiam in California. De 2 ani era seceta, nu daduse pic de ploaie, totul era galben si uscat. Inclusiv economia.
Calduri insuportabile, de nici apa in piscina nu rezista mai mult de 2-3 zile.
Am plecat la cumparaturi cu sora-mea. Amandoua in facultate, lucram pe post de chelneritze, faceam bani cu sacul- sau cel putin cu punga de plastic, de-un leu.
In fatza unui KMART (pe vremea aia magazin ceva mai select decat e acum) o tanti la vreo 30 de ani, cu un copil de vreo 7-8 luni in bratze, si alti 2- o fetita de vreo 5 ani si un baietzel de vreo 3 ani, langa ea.
Cu o mana tinea bebeul pe un shold, cu cealalta tinea o bucata de carton pe care scria cu litere mari, frumoase si citete "WILL WORK FOR FOOD! CLEAN HOUSE, GARAGE, CUT GRASS, DO LAUNDRY"
Cu toate ca era o arshitza cruda, cam 45 grade la umbra (doar eram in deshert!), stiu sigur ca nu de la caldura mi s-a facut rau.
Eu si sorela imbracate la tzol festiv, aranjate, titirite, ne gandeam pe ce am mai putea arunca banii. Ca deh, easy come..easy go...
Ea calma, mandra, dar ii puteai citi disperarea si deznadejderea pe chip. Copiii tacuti, stateau langa ea stingheri, cu capul in pamant. Am auzit-o spunandu-i fetitei de 5 ani- "keep your head up honey- chin up- you've got nothing to be ashamed of!"...tine-ti capul sus- barba sus- nu ai nici un motiv sa-ti fie rusine"... dar mi s-a facut mie rusine.. de mine insumi...
Am intrat in magazin, si am lasat-o pe sora-mea vorbind singura; m-am repezit la "sectia" de alimente.
Imi tremurau mainile si picioarele, si nu stiam pe ce sa pun mana mai intai. Sandwichuri, cola, lapte, chips, dulciuri, paine, branza, oua, lapte...parca daduse strechea in mine.
Nu m-am gandit nici macar cum ar putea duce atitea alimente, pina acasa.
Ma tot rugam sa nu plece pina ajung sa ies din magazin. Am platit, am inshfacat pungile, si am iesit pe usa mai mult in pas alergator.
Bine inteles ca tot acolo era. Oamenii intrau si ieseau, nimeni nu se sinchisea sa se opreasca, sa ii ajute macar cu un dolar.
M-am dus spre ei sageata, fara sa zic nimic; stiam ca daca ma mai apuc sa si spun ceva, ma fac naibii de ras, si bufnesc si in plans.
I-am pus cumparaturile langa picioare, mi-am inghitzit nodul din gat- ala care era cat un pepene- si n-am reusit decat sa miorlai ca o pisica castrata" I'm sorry... I hope this helps a little"....
Nu stiu pt ce i-am cerut iertare. Poate pt ignorantza mea- si a multor altora- pt rautatea si nepasarea noastra a tuturor- pt neputintza care ma ineca... Mi-a zambit senin, si calma mi-a raspuns "thank you for everything- but it's not your fault"... "multumesc pt tot- dar nu e vina ta".
Am vrut sa-i spun ca se inseala amarnic, dar ma lasase vocea de tot. Am incercat sa-i dau 20 de dolari, dar la fel de senina m-a refuzat. M-a intrebat daca poate sa vina sa-mi faca curatenie in casa, sa-mi spele masina; poate am ceva cu care ma poate ajuta. Am dat din cap, si am mai reusit un amarit de "I'm sorry, no"... m-am intors si am plecat glontz spre masina.
Nu stiu cum am reusit sa deschid portiera..m-am trantit ca un bolovan pe bancheta din spate, si m-am pus pe-un plans de zile mari, cu sughitzuri. Tremuram toata, plangeam in hohote, de nici macar cheile din mana nu le mai vedeam.
Sora-mea s-a asezat incet pe bancheta langa mine, si a ramas acolo pina a trecut furtuna din mine. Mult mai tarziu am realizat ca plangea si ea...dar ca o dama fina ce e , in tacere..fara tremurici si muci- asa cum ma prezentam eu.
Sint multi ani de-atunci...dar nu e zi de la Dumnezeu in care sa nu ma gandesc la ea ... si sa nu-mi fie rusine de mine...


olguta12

"Fear less, hope more;
Whine less, breathe more;
Talk less, say more;
Hate less, love more;
And all good things are yours."

www.piczo.com/galushk?g=16686272&cr=5" target="_blank"> GALUSHCA IN ACTIUNE


POVESTEA DREI PISHCOT


Amintiri de alta data...

Trimite reactia ta
Next page
# /2  

marius
Moderator

Posted 10/08/08 @ 08:52 Visit marius's Homepage Reply with Quote
Da, este durere mare pe pamant.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa
Back to top

luxe
membru incepator

Posted 11/08/08 @ 11:57 Reply with Quote
Olguta,mereu ma faci sa plang !!!

www.flickr.com/photos/9734044@N08/" target="_blank">Jessica lui mami
Back to top

ralualexandrei
Closca sefa

Posted 11/08/08 @ 13:00 Visit ralualexandrei's Homepage Reply with Quote
pt gestul tau.O femeie demna,doamna in cauza,ce bine ar fi daca am sti cu totii sa ne pastram demnitatea in orice situatie.
Cam asa am reactionat si eu dupa o vizita la un azil.

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3
Back to top

LoraG76
The nutty squirrel

Posted 11/08/08 @ 13:16 Reply with Quote


Lora, mami de Iustina


Back to top

Happy_in_TO
I will survive!

Posted 11/08/08 @ 23:14 Reply with Quote
off...Olguta, cam asa mi s-a intimplat si mie, acum vreo doi ani, cu o femeie care la intrarea in supermarket m-aintrebat daca nu cumva am un dolar in plus. In graba, eram cu fetele mele si vroiam sa iau capsuni sa ii pun la rece sa avem ca gustare cind ne intorceam de la parcul de distractii... I-am dat o moneda de doi dolari, ca nu aveam de unul... Dupa ce am luat capsunii si am intrat in masina mi-am adus aminte de femeie si neincrederea din mine m-a facut sa stau sa vad daca mai cere cuiva bani... oooffff... si atunci o vad iesind cu o chifla si un carton mic de lapte si minca cu pofta... si mai ales atunci abia vazusen ca era foaarte pregnant, cam pe la opt luni, asa...
A trecut strada si a asteptat in fata statiei de autobuz. Am pornit si eu masina, am oprit-o apoi linga statie. Ea s-a uitat la mine mirata si un pic speriata... Am scos din portofel niste bani, m-am dus la ea si i-am cerut voie sa o imbratisez. I-am spus ca as dori sa primeasca banii de la mine, ca un cadou mic. Aveam lacrimi in ochi si eu...si ea... Ne-am imbratisat si i-am spus ca va fi ok... Nu am avut indrazneala sa ii invadez intimitatea intrebind-o unde merge, ce face, daca o pot duce cu masina... Eram doua straine care pentru o secunda am fost foarte aproape...
In drum spre casa, in masina, am plins in hohote!

Iti inteleg gestul si senzatia aia de rusine...
Back to top

olguta12
Voi invinge!

Posted 12/08/08 @ 00:28 Visit olguta12's Homepage Reply with Quote
Luxe, imi pare rau, intentia mea nu a fost sa te fac sa plangi, doar sa-mi usurez eu constintza oleaca… cu toate ca nu reusesc prea mult sau prea des.
Ce m-a naucit pur si simplu mai mereu a fost si ramane indiferentza si apatia oamenilor fata de cei mai putin “norocosi” sau avuti decat ei.
Atunci cand dam ochii cu un individ mai instarit, care e imbracat “ultimul racnet” si se da jos dintr-o “carutza” mai aratoasa, toata lumea il “vede”, toata lumea il admira, chiar si atunci cand o fac cu invidie.
In momentul cand ne cade privirea pe un individ mai ponosit, infometat, cu pingelele lipsa la opinci, si stomacu’-i lipit de shira spinarii…eh atunci preferam ca persoana in cauza sa devina invizibila. Sau cel putin pretindem. Putini dintre noi sint cei care nu pleaca privirea in pamant, sau care nu se fac ca isi cauta o batista sau un ruj prin buzunare sau prin posheta.
Si mai presus decat orice, TACEREA celor care sustin ca sint oameni “buni”, care se bat cu pumnu-n piept ca ar ajuta si o furnica…dar atunci cand vad pe cineva cu mana intinsa pe strada, se uita prin persoana care-i iese in cale ca prin zid. Sau cu dispretz si cu scarba. SAU… mai dureros, striga la ei- “GO GET A JOB, YO!” Da..du-te si gaseste-ti de munca. Ai dreq destepti sintem toti… si descurcareti, si marinimosi..si DOMNI.
Chiar si in viata personala, chiar si aici pe forum... mai putin se "avanta" lumea cand e vorba de un subiect mai putin "placut". Daca-i de gluma, de ras, de "caterinca"... eh, atunci toata lumea e prezenta. Cand se ingroasa gluma... interlocutorii dispar, si domina tacerea .
Americanii au o vorba- what goes around comes around. Sau cum spunea bunica- roata se intoarce…


olguta12

"Fear less, hope more;
Whine less, breathe more;
Talk less, say more;
Hate less, love more;
And all good things are yours."

www.piczo.com/galushk?g=16686272&cr=5" target="_blank"> GALUSHCA IN ACTIUNE


POVESTEA DREI PISHCOT


Amintiri de alta data...
Back to top

maru
Are we there yet?

Posted 12/08/08 @ 21:28 Reply with Quote
olgutza, de-ai sti cat mi-esti de draga

Doamne'ajuta!

POZE
POZE2

http://maru-incotro.blogspot.com/
Back to top

Morgano
noi 3

Posted 12/08/08 @ 23:13 Reply with Quote


Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)
Back to top

olguta12
Voi invinge!

Posted 13/08/08 @ 15:52 Visit olguta12's Homepage Reply with Quote
Maru,
Cat de mult?
Ai sa razi, dar doar aici pe DC mai primesc "declaratii". In afara de Galushca mea, nimeni nu-mi mai spune nimic...
Pesemne, in viata de toate zilele, fac parte din mobilier.
Dar nu ma plang. Va am pe voi.
Si ca sa ma repet pt 1000 a oara, si voi imi sinteti dragi. MULT MULT DE TOT. Sau cum imi place mie sa spun, NOT from the bottom of my heart, but from the bottom of my socks- cause it's deeper
Cand sint abatuta sau posomorita, cand am impulsul de a-mi lua copila si pisicile si de a fugi in lumea mare(preferabil cu Circul!), nu trebuie decat sa intru aici, si ma calmez imediat. Voi imi aduceti aminte de ce e important in viatza... si de ce nu e...





olguta12

"Fear less, hope more;
Whine less, breathe more;
Talk less, say more;
Hate less, love more;
And all good things are yours."

www.piczo.com/galushk?g=16686272&cr=5" target="_blank"> GALUSHCA IN ACTIUNE


POVESTEA DREI PISHCOT


Amintiri de alta data...
Back to top

adriana
1+1= 3

Posted 13/08/08 @ 23:17 (Edited 14/08/08 @ 17:12) Visit adriana's Homepage Reply with Quote
Mie imi place cum scrii, peste tot, deci si aici..
ce pot sa spun? ca e o durere veche care nu mai ai cum s-o speli.. Nu mai poti intoarce roata, de data asta, din pacate
Si mie mi s-a intamplat sa nu ajut atunci cand am avut ocazia, si mi-am dat pumni in cap dupa aia
oameni necajiti sunt peste tot..

Si pe ea, poate o ajuta o rugaciune acum, altfel nu vad cum poti sterge durerea din suflet..

Back to top
# /2  
 Mesaj nou   Raspunde la mesaj
Next page