Nazdravani de oct-nov-dec 2003 (83)

Catia -Gabriel-11 septembrie
Twety - Timeea Alessia - 28 septembrie
Stan Mihaela - Raul Gabriel[blue/] - 1 octombrie
Adameasca - Luca Stefan - 2 octombrie
Theiuta - Nicolas Alexandru - 3 octombrie
Lori_k - Alin Cristian - 3 octombrie
Mi-ela - Dustin - 6 octombrie
andreacc - Sebastian - 7 octombrie
Fleur - Rose Alexandra - 8 octombrie
TaniaM - Eva-Elena - 11 octombrie
Davidutza - David - 11 octombrie
Ninutza13 - Andreea-Erica - 13 octombrie
Madutzu - Lukas - 14 octombrie
Liliana Csaki - David - 17 octombrie
Marioan - Andrei - 17 octombrie
Lorelai182003 - Adrian Antonio - 20 octombrie
www.babiesonline.com/babies/s/stefanita" target="_blank">MJord - Stefan - 21 octombrie (parola: oxygen)
www.stoc-studio.ro/tudor" target="_blank">gabitzica - Tudor - 22 octombrie
Sandrap - Sandra - 23 octombrie
Ancuta - Martijn Nico - 24 octombrie
Sympa - Andrea - 25 octombrie
georgy75 - Andreea - 25 octombrie
Monicuta - Anna Cristina - 25 octombrie
Carmen77 - Matei Gabriel - 27 0ctombrie
Boeru - Radu - 27 octombrie
Allya - Alexander Constantine - 28 octombrie
Daiana 30 - Aris Alexander - 28 octombrie
Aligali - Andrei Cezar - 28 octombrie
Tutzi - Iasmina - 28 octombrie
Ana68 - Luana - 28 octombrie
Moka - Vlad Stefan - 29 octombrie
Lena - Freya - 31 octombrie
Bubu - Brian Akio - 31 octombrie
Claus - Viviana Alexandra - 1 noiembrie
Crisu - Mihai Alexandru - 5 noiembrie 2003
Julia23 - Julia Ana-Maria - 6 noiembrie
SimonaBB - Eugen Octav - 7 noiembrie
Willa - Iulia Maria - 7 noiembrie
Dialori - Diana - 9 noiembrie
www.vectornoise.com/Alex/index.html" target="_blank">Anca Tanasica - Alexandra Ioana - 10 noiembrie
Buburuza - Luana Carla - 11 noiembrie
adriana_mihnea - Mihnea Stefan - 11 noiembrie
Ciuf - Luca - 11 noiembrie
Laura Takacs - Alexander Stephan - 14 noiembrie
Vikinga - Aldo Daniel - 15 noiembrie
Pagurschimag - Fabian Stefan - 17 noiembrie
Mitzi - Luca - 20 noiembrie
Ghizela - Luca - 20 noiembrie
Mnicol - Letitia Elena - 21 noiembrie
Ver@ - Vlad-George - 21 noiembrie
Alinkav - Alexandru Andrei- 22 noiembrie
Zeeva - Maia Nicole - 23 noiembrie
Larular - Andra - 24 noiembrie
Izzy - Yael Clara - 24 noiembrie
Nanna - Indra - 24 noiembrie
Mariana - Irina Ana Maria - 29 noiembrie
www.geocities.com/bebe_matei" target="_blank">Danateo - Matei - 4 decembrie
Mihaela Imai - Sara - 5 decembrie
Adriana - Olguta - 6 decembrie
Umflatzel - Andrei - 6 decembrie
Carmena - Stefan Cristian - 9 decembrie
Mara03 - Tudor - 9 decembrie
Claudia_28 - Alexandra - 10 decembrie
Elenalove - Alvaro Daniel - 10 decembrie
Ven - Markus Andreas - 10 decembrie
Tinatache - Patrick - 10 decembrie
nicoki - Maria-Cristina - 10 decembrie
Vilma - Tudor - 11 decembrie update 2006
Dpintilie - Andrei - 12 decembrie
Mayumi - Yamato - 13 decembrie
Paula2003 - Alexandra
SimonaR - Codrin - 14 decembrie
Claujro - Matei 15 decembrie
GinaM - Rebecca Emanuella - 18 decembrie
Chaton - Cosmin - 21 decembrie
Calinescu Lucia - Maria-Lucia - 21 decembrie
Super mami - Isabel - 23 decembrie
Coryydo - Bogdan - 27 decembrie
Onutza - Sean Raphael - 29 decembrie
Uki - Maria - 31 decembrie
Ellie - Samuel - 9 ianuarie
*****************************************************************************************
(8)(9)(10)(11)(12)
(6)(7)(8)(9)(10)(11)
(11)(12)(13)(15)(17)(19)(20)(21)(22)(23)(24)(25)(27)(28)(29)(30)(31)(32)(33)(34)(35)(36)(37)(38)(39)(40)
(41)(42)(43)(44)(62)(72)(73)(74)(75)(76)(77)(80)(82)
M-am gandit sa deschid episod nou, poate asa va mai vine cheful de vorba
Venera 31 sapt. , mama lui Markus
Bebe Mathias, te asteptam!
Markus e mare!
Raspunsuri

Ana68 spune:
LA MULTI ANI lui Claus!
Ce mai faceti mamicute?
Aseara am avut o discutie...existentiala...cu Luana...M-a intrebat de mama mea si i-am spus ca mama mea a murit de mult,ca a trecut intr-o alta lume...Sta Luana,se gandeste si raspunde sacadat:"Vaaaaaiiiiii....saracuta...deeee...mama taaaaa!A mureat,saraca!"....Eu ma gandeam ca zice "saracuta de tine,mami,ca mama ta a murit",dar ea o caia pe mama mea....In fine,ne dam noi in discutii si explicatii...ii spun ca si eu am sa mor candva ,o data...la care Luana ma intreaba "cand vrei sa mori?" si i-am raspuns ca atunci cand o sa aiba ea copii,ca asa mi-am propus sa raman pe aici pana atunci...Nu stiu ce a amuzat-o sau cat a inteles...insa radea...Pe urma mi-a zis ca "da...ce sa faci?Oamenii mai muresc uneori,da' tata n-o sa mureasca...".O intreb :"tata nu moare?"."Nuuuuuu...." zice ea."Dar eu o sa mor?"."Pai da,sigur ca da,tu o sa moresti...ca si mama ta...dar poate mai tarziu..."...
Voi aveti astfel de discutii cu micutii?
Pupici si o zi excelenta!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana

ciuf spune:
Salutare,
Ana, urarile noastre le-am facut la subiectul dedicat Luanei. Dar spunem si aici LA MULTI ANI cu cat mai multe bucurii si copilarie faina de tot. Am vazut si pozele. S-a distrat fain de tot la gradi. Eu regret ca aici nu se face la fel. Adica pot sa aduc tort de ziua copilului, dar nu cred ca fac ei un mare tam-tam din asta. Sa il serbeze, sa ii cante HP.
Fetelor, eu zilele astea sunt ocupata ca am vreo 3 examene. Sper sa revin in forta dupa./
Aseara am fost la cersit bombonele prin cartier si la Mall.
Va pup
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea

vikinga spune:
LA MULTI ANI FREYA!!!!Freya, iubirea de 4 ani a lui Aldo:) Lena sa-ti traiasca fetita si sa-ti aduca numai bucurii!Guten abend fetelor:)Am vazut pozele frumoasei Luana, Ana sa-ti traiasca fetita! Mi-a placut cum arata gradinita si parea o atmosfera super. Are si gradina afara? Ii scoate pe undeva? Ca de ar fi si asta, chiar ca esti tare norocoasa.Aici la gradi am voie sa duc tort, duc si baloane multe, daca vreau si chestii de pus pe cap pt copii, stiti voi din alea pt party. Li se cinta la multi ani, danseaza un pic, papa tortulet, fac poze. Aici se obisnuieste la party de copii acasa, ca la urma cind copilasii pleaca sa le dai la fiecare o punguta cu ceva dulciuri si eventual o jucarica mica, sa nu fie tristi ca pleaca acasa fara cadouri, cind sarbatoritul face parada cu cele noi. Asa ca la gradi, pe cei care i-a tinut buzunarul au facut pt fiecare din cei 40 de copii pungute cu un ou kinder si alte dulciuri. Noi o sa facem party si acasa cu 10 copii, si la gradi o sa duc un tort, baloane, coifuri, mai vad eu.Cadourile sunt deja comandate, unul o sa faca senzatie, tre sa vi-l arat pe net de-l gasesc. Acum intreb si eu ce jocuri se fac la petrecerile astea de copii. ca daca o sa am 10 tre sa-i organizez cumva, de fapt 10 baieti, o fetita si cu Aldo or sa fie 12! Ma gindeam la descoperirea unei comori, chestii pirateresti, vad eu.
Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Ana68 spune:
'Neata mamicute...
Ciuf,multumesc de urari si de aprecieri!Probabil ca acolo la voi se considera ca se face aniversarea acasa,sa nu mai fie deranj la gradi...si atunci fara tam-tam-ul de care ziceai gusta copilasii tort si gata...pacat!Bafta la examene!Si sanatate maxima!
Vikinga,multumesc de urari si aprecieri!Sa fie sanatosi si micutii tai si sa va aduca numai bucurii!Ce interesant e la voi cu sarbatoarea de aniversare...cam multa cheltuiala,vorba ta...insa o data in an...un mic efort financiar si copilul e fericit!Zic si eu.
Da,gradinita Luanei e foarte mare.Sala de clasa a Luanei este cea mai mare din toata gradinita,din toate punctele de vedere.Dezavantajul este ca iarna se incalzeste mai greu in clasa si e clasa cea mai...friguroasa,ca sa zic asa.Friguroasa insemnand ca pe Luana o imbrac cu maieu sau tricou si deasupra un rolling sau o maletuta si atat...deci nu ceva de speriat,ca in alte clase poti sta lejer in tricou.In plus sala de clasa a Luanei comunica printr-o usa mare care se pliaza cu sala urmatoare de curs si in timpul serbarilor sau cand vine teatrul de papusi in gradinita,usile acelea se rabateaza,ca sa zic asa si in clasa Luanei se pun scaunelele,iar in cealalta sala este,cum s-ar zice,scena.Intre cele doua sali de clasa se pune,aditional,pentru aspect,deh!,si o perdea care sa fie cortina.E frumos!Jur-imprejurul gradinitei este o curte foarte mare,unde ori de cate ori este soare si placut afara copiii sunt dusi la joaca,indiferent ca e vara sau iarna.Este adapost acolo si nu-i curent de aer.In curtea asta mare au leagane,topogan,balansoar,groapa de nisip(asta cu nisipul ma termina psihic,ca as putea deschide fabrica de mortar cu nisipul pe care il aduce Luana acasa in papuci),bancute sa stea,au tot acolo un fel de veranda unde se pot "adaposti",ca sa spun asa,unde sunt puse masute si bancute si,sti cum se joaca copiii si isi fac casuta lor,sau de-a mama si de-a tata...zic ca e casuta lor acolo.Au si o casuta d-aia de plastic,maricica...cu asta se joaca in 90% din cazuri fetitele,e disputa mare pe casuta...In plus tot in curte au pomi si multi dintre ei sunt meri si nuci si in perioada septembrie(cand incepe gradi...)si octombrie e cea mai mare bucurie pentru ei sa adune nucile si merele cazute,in plus doamnele "coboara" la mintisoarele lor si pe cei mari ii mai lasa sa urce in pomi sau chiar ele,cu un bat mare,scutura crengile si copiii sunt in delir de fericire si se inghesuie sa adune fructele,care aduna mai multe...Din cate stiu eu,iarna,daca e zapada(ca in ultimii 2 ani in Timisoara nu a fost zapada) ii scoate in curte la bulgareala sau fac concurs de oameni de zapada.De la bucatarie ii alimenteaza cu morcovi si cratiti,cu cartofi pentru ochi....e tare frumos!Cred ca Luana va regreta cand va termina gradinita...din cate o vad eu asa si cum ne tot povesteste,ii place tare mult acolo...dimineata ii e greau sa se scoale,insa abia asteapta sa ajunga la gradi,iar cand merg sa o iau acasa...se cam lasa cu circ si rugaminti,din partea mea,evident,ca nu vrea acasa...
Si cele doua doamne educatoare sunt de nota 100....sunt foarte apropiate de pustani.Cand nu au lectii si ca sa nu se plictiseasca,mai ales in vacante,dau drumul la muzica si danseaza cu totii in clasa,cot la cot cu doamnele...E mai mereu distractie in clasa lor si toti copiii sunt topiti dupa ele.Si se si completeaza una pe alta,mai ales ca una are 30 de ani de experienta ca educatoare,iar cealalta(cea din poze),cum e mai tanara,are doar vreo 4 ani de experienta ca educatoare.Insa iubeste copiii foarte mult.Se pun in mintea lor,iti dai seama si imi povesteau uneori,cand una,cand cealalta,cum se distreaza la clasa si mai ales le impresioneaza si le si amuza felul in care gandesc copiii si perlutele verbale pe care le scot...E frumos!
Intrebai ce joculete sa le faci copiilor...pai stiu si eu?Ei sunt curiosi la varsta asta si asa cum scriai o joaca de a descoperi ceva,de a-si imagina ca-s cineva,niste personaje care le plac...cred ca-i o idee buna.Nu cred ca ar avea rabdare sa stea sa faca puzzle sau sa urmareasca desene animate.Ar mai fi jocul ala in care daca ai un numar de 10 copii,sa zicem,pui 9 scaune si pui muzica si cand opresti muzica fiecare se repede sa ocupe scaun si cine ramane fara,iese din joc....sau daca iti amintesti(nu stiu daca exista la voi jocul asta sau cum se numeste) jocul ala "Printre munti si printre vai",cand se face un cerc,in cerc intra un copil care se invarte de-a sirul cercului,iar cei de pe margine canta "Printre munti si printre vai trece o caruta/Si din toate fetele tu esti mai draguta" si atunci cel din mijloc alege un copil din cerc si incep amandoi sa se invarta in interiorul cercului cantand "asta-mi place,asta iau,asta tie nu ti-o dau".Si tot asa,trece o masina,trece o bicicleta....si se rimeaza cu tot felul de rime,la masina rimeaza cu "si din toate fetele tu esti cea mai fina" sau la bicicleta "si din toate fetele tu esti mai cocheta"....se poate inlocui chestia cu fetele,cumva,daca zici ca-s baieti...Cam asta.Mult succes!Si sa fiti sanatosi!
Zic si eu La Multi Ani!Freya...si o zi de sarbatoare minunata!
Ei,mamicute,va doresc o zi cat mai buna si un weekend super!

Laura Takacs spune:
Salut gagici! Cred ca m-ati dat disparuta, dar eu v-am mai citit ocazional. Doar dispozitie de scris nu am avut, si nici timp, de fapt.
Ana iti urez si eu cu intarziere de mai multe saptamani "bun venit" si La multi ani Luanei, sa creasca mare si sa va bucure!
Peste o luna vine si cupilu' meu acasa, adica ma duc eu dupa el in tara. Abia astept, ca tare greu mi-e fara el. Webcam-ul nu tine locul imbratisarilor si pupicilor adevarati. Dupa ce ne intoarcem din Ro mergem la Disney in Florida pentru o saptamana. Copiii o sa fie foarte incantati. Ai mei l-au dat la gradi acolo, ii place de minune, dar cu colectivitatea vin si virusii, asa ca acuma boleste pt a treia oara in doua luni.
Weekend-ul asta am fost doar cu Calin, sotul e plecat pt cateva zile. Maaamaa ce ne potrivim la shopping si hoinarit. Am umblat pana cand nu ne-au mai tinut picioarele. Ne-am dus la restarant si ieri si azi, dar deja s-a saturat si m-a intrebat ce fac de mancare maine.

ciuf spune:
Hai, salut
Zmuah pentru fiecare.
Sunt in focuri ca am de invatat si chef ioc de invatat. Vi se pare cunoscut, nu?
Ai mei plecara de acasa sa ma lase sa invat, deh, sa fie liniste in casa sa se poata concentra "savanta" de mine.
Am fost cu copiii de Halloween. Eva a fost imbracata in costumul lui Luca de acum 2 anisori, si anume bobocel de ratusca (1), iar Luca dracusor. Costumul lui nu e asa de haios, dar l-am cumparat anul trecut pe ultima suta de m. cand se inchideau toate magazinele si nu mai era aproape nimic frumos de gasit. Anul asta cerea sa ii luam costum masina. Eh, anul viitor.
Ca de obicei cand ne planificam ceva bum, sotul are proiecte de facut. Am reusit sa il dezlipesc in seara aia pe la 7 din biroul lui. Ne-am costumat copiii si am plecat prin cartier cu gasca cartierului. Yuhuuu, imbulzeala mare. Care mai de care mai haios imbracat, cu zambete inocente pe fetisoarele lor, chic ca erau Spiderman, schelete, ... erau copii pana la urma. Imbracati pe gusturile lor.
Dupa ce am dat o tura scurta prin cartier am mers la Mall cu prietenii nostri unde a fost mai cald, copiii au cascat gura la "ai mari". Bombonele nu au adunat prea multe, ca nu asta ne-a fost scopul, ci mai degraba sa ne clatim ochii. Tot ce au adunat copiii i le-am dat mamei sa le duca in Romania la copiii de la bloc.
La anul trebuie sa imi screm mintea sa le iau alte costumase piticilor mei.
Ieri ne-am luat masina. Un minivan Honda Odissey (bord, ). Asta e masina sotului, ca eu nu sunt fan de minivanuri. Mie imi plac sport sedanurile (ha, sunt studenta, nicidecum mama de doi copii). Asa ca mie imi ramane masina mica, iar sotul o va folosi pe cea noua.
E utilata cu tot ce ne-am dorit, scaune din piele, incalzite electric (a fost un must pentru mine), DVD pentru pishcotzei, cu telecomanda, nah, suntem incantati de ea. Merge fain, se manevreaza extrem de usor, nici nu zici ca e ditamai haragaia (1, 2).Imi place mult, dar nu pentru sufletul meu.
Radeam, cu sotul. Ii ziceam ca am contribuit si eu la indeplinirea visului lui. Si anume i-am facut copii.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea

Ana68 spune:
Ciuf....uau ce explozie de culori in costumatii si ce multe personaje...tare frumos!Ratzuscuta voastra e atat de dulce si simpatica...iar dracusorul e super amuzant si dragalas...Am vizionat cu placere pozele!
Laura,multumesc de urare!...Hehehe...ce bine ca te potrivesti cu sotul tau la shopping,faina treaba!Sanatate la copil!
La noi nimic nou...luam totul de-a gata!Sa aveti o saptamana excelenta!

Laura Takacs spune:
.Ana, Calin e baiatul mai mare (are 12 ani). Ma potrivesc si cu sotul si cu cel mare la shopping. Pe al' mic trebuie sa-l "educam", ca nu pare genul sa aiba rabdare. M-am uitat azi la pozele Luanei, foarte draguta petrecerea de ziua ei. De fapt trebuie sa marturisesc ca m-am uitat si la pozele care le-ai facut cand ai dus americanii in tur asta vara (?). Mi-ai facut o pofta de drumetii.
Valeria, spor la invatat si sa stapaniti noua masina sanatosi. Lasa ca e buna cand ai copii, sa vezi cate incap in ea, si ce vrei si ce nu vrei .
Acuma incep io, Adameasca pe unde mai e?

vikinga spune:
Aaah Laura se potriveste la shoping cu baiatul cel mare, Calin, cu sotzu' nu cred ca au multe un asa noroc sa se lase purtat la shoping cu zimbetul pe buze. Laura drum bun in ro sa-ti aduci puiul cel mic si drag!Ciuf spor la invatat! Nici nu stiu cum sa te incurajez, dar cred ca sunt si avantaje cind studiezi la alta virsta decit 18 ani. Eu la virsta aia numa' la scoala nu ma gindeam, nici nu stiu cum am intrat cu bursa la o facultate:)) Cred ca acum la 30 de ani puterea de intelegere e mai mare, se potriveste stilului american de invatamint. La cel romanesc tre sa ai mintea tinara sa poti toci toata teoria aia inutila. Sau ma rog, asa cred.Nadjiei mele i-au dat 2 dintisori!! Vrea numai la mami, e foarte activa ziua, chit ca noaptea doarme bine, dar tot la noi in pat. In patut sta numai in picioare cu miinile agatate ca o maimutica, pune pasi, si are doar 7 luni
de aia i-am laut premergator, si e tare fericita in el. Nu o tin mult in el, dar oricum ajuta la cit vrea ea sa mearga, sa fie independenta. Aldo nu a avut, dar el a fost si mai lenos la din astea, el era print, trebuia sa i se faca sa i se aduca, sa fie carat pe brate:))O saptamina buna sa aveti
Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Laura Takacs spune:
Laura, pe mine sa fiu sincera ma cam irita ca vine "coada" dupa mine la shopping (sotzu'), ca mie imi place sa fiu solitara in momente din astea importante. Sa iau io ce-mi place fara sa-mi spuna cineva (nu spui cine) peste umar "aaa, culoarea aia nu merge" sau "ce? pe aia vrei sa ti-o iei?". Calin are alta tehnica "mama, nu e nimic din ce m-ar interesa pe mine, totusi?" Ce-l intereseaza pe el sunt, spre lauda lui cartile, si "chestii" de asamblat, cu care are o rabdare extraordinara. Cand mergem la librarie io ma asez in "fotel" si el se uita printre rafturi, compara preturi, etc. De obicei merge cu tema gata facuta, si-mi spune ca a vazut pe internet ca daca ia cartile nu stiu care individual costa mai mult decat daca le ia in set, cum se vand la librarie. Tiza, mai trimite niste poze cu cupii, sa iti vaz minunea mica si pe flacau.
Azi la amiaza am fost la indience sa-mi faca sprancenele cu atza. Va faceti careva? Vroiam sa stiu ce parere aveti. Din cate stiu eu numai ele fac threading-ul asta.