-10 kg gogosari -1 Kg zahar -1 litru otet de 9 grade -0,400 gr sare grunjoasa (atentie sa nu fie cumva iodata ca se inmoaie gogosarii)
Mod de preparare:
Se spala gogosarii, se curata, se taie in felii, mai groase sau mai subtiri, dupa preferinta. Se pun intr-un vas mai mare si se adauga otetul, zaharul si sarea. Se acopera cu un prosop si se lasa la macerat 48 de ore. Eu ii las pe balcon pentru ca e mai racoare. Dupa cele 48 de ore se pregatsc borcanele( de preferinta de 400g sau 800g) astfel: se spala, se stereg si se pune in fiecare borcan: cateva boabe de piper, cateva boabe de mustar,o frunza de telina, o foaie mai mica de dafin si o rondea de hrean. Se pun gogosarii, se toarna zeama (veti vedea ca lasa multa zeama)si deasupra se mai pune o rondea de hream. Se leaga cu celofan sau se pune capac si se pun in camara.