-10 kg de gogosari -1 l otet de 9 grade -3 l de apa -4 aspirine (câte una de fiecare litru de lichid) -200 g de miere -200 g de zahar -câteva foi de dafin -frunze de telina -câte 10 g sare la fiecare litru de lichid (40g) -piper boabe
Mod de preparare:
Spalati gogosari si lasati-i sa se zvinte fara sa îi stergeti de apa. Puneti într-un vas mare la fiert otetul, apa, zaharul, sarea, aspirinele zdrobite, aromele si mierea si lasati sa dea în clocot pe foc potrivit. Gogosarii intregi sau taiati în felii opariti-i câteva minute în otetul fierbinte - pâna incep sa îsi schimbe usor culoarea. Pe masura ce îi opariti, puneti gogosarii în borcan, acoperiti si când cantitatea este la o treime din volumul borcanului, turnati lichidul în care au fost opariti gogosarii, astfel incat sa îi acopere lejer. Completati cu restul de gogosari opariti în acelasi mod, puneti lichid cât sa îi acopere si presati usor cu câteva felii de hrean. Legati cu celofan dublu si puneti borcanele în camara la loc aerisit.