-10 vinete -20 de catei de usturoi -5-6 morcovi -3-4 radacini de patrunjel -cāteva foi de dafin -1/2 l de ulei -2 linguri de zahar -otet -sare -frunze de telina si patrunjel
Mod de preparare:
Spalati vinetele si despicati-le pe lung fara sa le desfaceti complet. Puneti-le īn apa fierbinte si opariti-le 2-3 minute. Scoateti-le si puneti-le sub presa. Separat pisati usturoiul, dati morcovul si patrunjelul prin razatoare si caliti totul īn ulei. Puneti verdeata potriviti de sare si de piper. Cu aceasta compozitie umpleti vinetele, legati-le infasurat īn 2-3 locuri cu frunze de telina si asezati-le īn borcane mici. Umpleti cu o parte otet combinat cu 3 parti de apa, 2 linguri de zahar, 1 pahar de ulei, 1 ardei iute, ienibahar si sare dupa gust. Presati cu doua scandurele si legati cu celofan dublu.