-2 kg de ghebe spalate -400 ml de otet de 9 grade -40 g sare -20 g piper -usturoi dupa gust.
Mod de preparare:
Ghebele sunt ciuperci de toamna care se maturizeaza la inceputul lunii octombrie si creasc mai ales īn padurile de foioase. Fierbeti 3 litri de apa cu 200 ml de otet si cānd clocoteste adaugati ciupercile. Amestecati continuu cu o lingura de lemn si cānd lichidul incepe din nou sa fiarba, luati vasul la o parte si lasati-l acoperit 10 minute. Puneti apoi ciupercile īntr-un lighean cu apa rece si spalati-le foarte bine. Limpeziti-le īn 2-3 ape reci, apoi puneti-le īn alt vas cu putin usturoi. Separat fierbeti restul de 200 ml de otet cu 1/2 litru de apa, foi de dafin, sare si piper si cānd clocoteste turnati peste ciuperci. Lasati-le sa absoarba lichid si, peste o ora, puneti-le īn borcane si legati-le cu celofan.