-160 de gogosari proaspeti -o legatura de patrunjel radacina -o legatura de morcovi -4 teline -4 buc. pastranac -2 buc. hrean -6 capatani de usturoi -conopida -castraveti nebrumati -gogonele -boabe de enibahar -piper boabe -foi de dafin -boabe de mustar -sare -zahar -conservant otet tare de vin, toate dupa gust.
Mod de preparare:
Se spala bine toate ingredientele si se lasa la scurs. Gogosarii se taie pe jumatate si li se scoate cotorul. Legumele se dau prin razatoare sau se taie rondele. Asezati gososarii in borcan asa incat sa incapa cat mai multi. Pe fundul borcanului puneti teasc de fruze de telina sau crengute mici de visin. Printre gogosari asezati legumele asa cum le-ati taiat. Intr-o oala suficient de mare puneti otetul indoit cu apa dupa gust, amestecat cu toate condimentele enumerate mai sus. Cand aceasta compozitie este bine fiarta si amestecata o turnati in borcan peste gogosari, care se vor opari in acest fel. Nu uitati ca inainte sa turnati compozitia sa puneti sub borcan lama unui cutit mai mare, asa incat sa nu se sparga borcanul. Umpleti borcanul cu aceasta compozitie, faceti un teasc cu grengute de visin si legati la gura cu celofan. A doua zi este bine sa va uitati la borcan in caz ca mai este nevoie sa puneti o cantitate oarecare si compozitia mentionata. Daca nu mai este nevoie, puneti borcanul in camara in loc uscat, rece si intunecos si deasupra lui puneti o patura.
SFAT de la mine:pentru a avea muraturile rozulii puneti in butoiul sau in borcanul cu legume, o varza rosie sau o sfecla rosie.Dau muraturilor un aspect f. delicios!!