MURATURI-castraveti, conopida, gogonele, gogosari
Raspunsuri - Pagina 2
osna spune:
initial postata de marianar
dovlecei in suc de rosii
Alegeti dovlecei mici (in floare), spalati-i, taiati-le coditele si puneti-i pt. 2-3 minute intr-un vas cu apa care clocoteste. Scoateti-i cu o spumiera si asezati-i in borcane. Turnati deasupra suc de rosii, inchideti borcanele cu capace sau legati cu celofan si fierbeti-le in 2 zile consecutiv cate 10-15 min.
Marianar spune:
PEPENI MURATI
Se aleg pepeni mici fara pete si neloviti. Taiati felii mari de telina, ardei kapia, morcovi, frunze de visin. Pepenii se asaza in borcane alternand ingredientele respective. Se adauga felii de hrean si foi de dafin. Peste se toarna saramura(1 lingura de sare la 1l de apa)fierbinte, se preseaza cu 2 scandurele. Se leaga cu celofan. Cand muraturile incep sa fermenteze, vanturati-le sufland puternic printr-un furtun. Operatia se repeta la 4-5 zile timp de 5 saptamani.
adita spune:
Salata de gogosari
2.5 kg gogosari, 250 gr otet, 250gr ulei, 250 gr zahar, sare dupa gust, 500 gr suc de rosii.
Se fierb uleiul cu otetul,cu zaharul, sarea si sucul de rosii.Dupa ce au dat in clocot se pun gogosarii taiati feliute si se mai fierb 15 minute. Se pun in borcane si se mai fierb in cratita cu apa cam jumatate de ora
Doamne ajuta cui saruta si sporeste cui iubeste
http://community.webshots.com/user/adrianacalin
Marianar spune:
initial postat de otau
GOGOSARI IN OTET
Am o reteta de gogosari super buna! Am facut ravagii cu ea la serviciu.
10 kg gogosari
1 Kg zahar
1 litru otet de 9 grade
0,400 gr sare grunjoasa (atentie sa nu fie cumva iodata ca se inmoaie gogosarii)
Se spala gogosarii, se curata, se taie in felii, mai groase sau mai subtiri, dupa preferinta. Se pun intr-un vas mai mare si se adauga otetul, zaharul si sarea. Se acopera cu un prosop si se lasa la macerat 48 de ore. Eu ii las pe balcon pentru ca e mai racoare.
Dupa cele 48 de ore se pregatsc borcanele( de preferinta de 400g sau 800g) astfel: se spala, se stereg si se pune in fiecare borcan: cateva boabe de piper, cateva boabe de mustar,o frunza de telina, o foaie mai mica de dafin si o rondea de hrean. Se pun gogosarii, se toarna zeama (veti vedea ca lasa multa zeama)si deasupra se mai pune o rondea de hream. Se leaga cu celofan sau se pune capac si se pun in camara.
Sunt supeeeeer!
Incercati si nu veti regreta!
Marianar spune:
initial postat de otau
MURATURI PENTRU IARNA
Sa-ti spun eu cum pun muraturile de iarna.
Iau un butoi mare de 60 litri. In el pun 3 sau 4 pepeni (mai potriviti ca marime), gogonele, castraveti, ardei capia morcov, telina, conopida (rupta in buchetele potrivite ca marime), sfecla rosie (2 bucati curatate de coaja si taiate in sferturi), cativa ardei iuti, usturoi, marar uscat, boabe de piper. Se umple cu apa rece si se adauga sare grunjoasa 1 lingura la litru de apa. Se sufla cu un furtun din cand in cand. Ies splendide.
ATENTIE! Nu se pune deloc varza, ca se strica gustul muraturilor.
Daca te intereseaza si alte retete spune-mi ca stiu o gramada !!!
Aurora
Ortansa spune:
Vinete murate in ulei(reteta libaneza)
-vinete albe f. mici(cam cat un dovlecel)-nu stiu daca gasiti si in Romania
-nuci
-ardei iute rosu
-usturoi
-sare
-ulei
Vinetele se spala,se curata de codite,se cresteaza longitudinal si se freaca bine cu sare.Se lasa sa se scurga pana a doua zi intr-o sita de plastic.
Se oparesc in apa fiarta,se scurg si se racesc.
Se umplu cu cate o lingurita din urmatoarea compozitie:nuci ,ardei iute,usturoi(+sare)-toate tocate f. marunt cu cutitul.Se aseaza in borcane si se preseaza usor cu mana.Se acopera cu ulei de floarea soarelui. In 3- 4 zile sunt bune de consumat.Delicioase si picante.
Ortansa-deX mamica
madelaine spune:
Sint superbe ! Anul asta am primit cadou un borcan de Makdous.Mor dupa ele.
Bine ca ai postat reteta, merita incercata.
Madelaine si cei trei muschetari
Marianar spune:
initial postat de Corina dora Visinoiu
Gogonele ca la mama acasa
Am venit de curind din Ro si mi-am cumparat gogonele la incredibilul pret de 5000 lei kg.
Iata, pentru amatori, cum se pun la murat (dupa reteta mamei):
Se iau gogonelele, se spala bine. Pe urma se pregateste borcanul, in prealabil spalat si uscat: se pun pe fundul borcanului crengute de cimbru, marar, hrean taiat fisii mai groase si citeva boabe de piper. Pe urma, se incepe cladirea gogonelelor in borcan. Intre timp, se pune apa la fiert, cu sare; la un borcan de cinci litri, se pune cite o ingura de sare la litrul de apa.
Deasupra gogonelelor din borcan se pun din nou crengute de cimbru, marar, hrean si boabe de piper.
Se lasa apa fiarta la racit, iar dupa ce s-a racit bine se toarne peste gogonele.
se leaga borcanul si se lasa la murat. Pofta buna!
Lauraa spune:
Fetelor, daca nu mananc cat de curand castraveti murati ca acasa nu stiu ce mi se intampla. De doua luni ma gandesc la UN CASTRAVETE MACAR dar acru nu dulce ca in comert aici. Acru asa ca acasa. Va rog indrumati-ma ca mor. Care dintre retetele de aici as putea sa o fac si sa iasa cat mai repede ca nu stiu cat mai rezist? Zice-ti-mi doar numele celei care a postat-o si o fac. Un borcan, un castravete,nu mai mult, ca nu mai pot pur si simplu. Mi-am cumparat de la turci dar nu seamana deloc cu ce am mancat acasa. Am cumparat si varza murata doar-doar se aseamana si imi ia pofta de castraveti dar nu si nu! Help!!!
Laura www.desprecopii.com/forum/gravida.gif" border="0"> (16 saptamani)
Marianar spune:
Pe prima pagina "castraveti in saramura" reteta postata de mine in 18.09.2003. Trebuie tinuti la caldura si in 4-5 zile sunt murati.