HAI ROXY! BRAVO LAURA! Liliac de mai-iun 2010 (71)

Cine-l vede pe copil cum creste?
Nimeni! Numai cei ce vin din alta parte spun:
"Vai, ce-a mai crescut!"
Dar, nici mama, nici tata nu l-au vazut cum creste.
El a devenit in timp. Si in fiecare clipa a fost ceea ce urma sa fie.

D-zeu sa va dea sanatate, noroc si multa fericire !

Doamne, cel care ai zis oamenilor:" Cresteti si va inmultiti si stapaniti pamantul"
binecuvantand nasterea de prunci, arata mila ta si acestui copil ce se afla inca in
pantecele mamei sale,si ajuta-l sa se nasca la vremea de Tine randuita.
Da-i lui Doamne crestere fireasca, sanatate si putere.
Parinte Ceresc, care porti de grija pasarilor cerului si
infrumusetezi crinii tarinii, poarta de grija si acestui copil
care n-a vazut inca lumina soarelui. Nu ne parasi pe noi robii Tai
si ocroteste cu harul Tau pe pruncul acesta al nostru si
binecuvanteaza nasterea lui dupa multimea milostivirii Tale. Amin.
PROGRAMARI NASTERI APRILIE:

PROGRAMARI NASTERI MAI:

Povestea mea... Povestea noastra...
Candva, in 2010 vom fi mamici fericite un grup de 125

Va fi o zi in luna Aprilie, anul Domnului 2010
- un

Va fi o zi in luna Mai, anul Domnului 2010
- un

dr. Magdalena Dorobantu, Spit. Panait Sarbu

Va fi o zi in luna Iunie, anul Domnului 2010
- un

dr. Alexandru Ciulcu, Spit. Cantacuzino

dr. Ion Ionut, Spit. Panait Sarbu

Va fi o zi in luna Iulie,anul Domnului 2010 - un

Asteptam si alte

User comun:mai_iun_2010
Adresa de mail comuna: mai_iun_2010@yahoo.com
user comun ptr poze pe www.webshots.com: mai_iun_2010

cami30

www.desprecopii.com/info.asp?id=17" target="_blank">Conceperea unui copil sanatos (cu multumiri ptr DC)

www.obfocus.com/questions/qanda7.htm" target="_blank">Valori hCG
Calculator de ovulatie
www.desprecopii.com/info.asp?id=848" target="_blank">Calculul datei de nastere a

www.in-gender.com/cs/forums/t/94345.aspx" target="_blank">Comparatie: bebelusi si fructe...
www.visembryo.com/baby/1.html" target="_blank">Fiecare saptamana de la fertilizare la nastere (cu multumiri ptr oana)

Despre fertilitate (cu multumiri ptr doula)

Feminitate (cu multumiri ptr doula)

Masaj pt evitarea epiziotomiei
www.americanpregnancy.org/pregnancyhealth/fishmercury.htm" target="_blank">Mercurul din peste
www.betabase.info/" target="_blank">Evidenta valorilor beta pt sarcini cu un bebe, gemeni, tripleti etc
Ghid virtual pentru viitorii tatici
www.desprecopii.com/info.asp?id=135" target="_blank"> Sarcina pe saptamani (Odiseea sarcinii in 40 de saptamani)
www.sarcina-nasterea.ro/" target="_blank"> Sarcina si nasterea
www.desprecopii.com/info.asp?id=6" target="_blank"> Nasterea si sanatatea post-natala a mamei
www.ehd.org/" target="_blank">Poze, ecografii si explicatii medicale
Alaptatul corect
Drepturile gravidelor si proaspetelor mamici
www.babymed.com/Tools/Ultrasound/second_trimester/Default.aspx" target="_blank">Masuratori echo. trimestrul II
www.babymed.com/Tools/Ultrasound/third_trimester/" target="_blank">Masuratori echo. trimestrul III
www.contractionmaster.com/" target="_blank">Cronometru contractii
Filmulete interesante:
www.youtube.com/watch?v=kNIkpXPhmlc" target="_blank">In pantec 1; www.youtube.com/watch?v=eH7zjTft2FU" target="_blank">In pantec 2; www.youtube.com/watch?v=cY1vsuf2RJI" target="_blank">In pantec 3; www.youtube.com/watch?v=_4vl7D0ZcZQ" target="_blank">In pantec 4; www.youtube.com/watch?v=Y5M9opdkmkw" target="_blank">In pantec 5;
www.youtube.com/watch?v=qZT0bATQjxw" target="_blank">In pantec 6; www.youtube.com/watch?v=iRDssooo_4A" target="_blank">In pantec 7; www.youtube.com/watch?v=rwywzWNHNe0" target="_blank">In pantec 8; www.youtube.com/watch?v=C_XpwKhObTU" target="_blank">In pantec 9; www.youtube.com/watch?v=fNTxvzZ-YWA" target="_blank">In pantec 10
Corespondentul sapt. de sarcina in luni:
luna 1= 01-05 sapt...........luna 4= 14-18 sapt...........luna 7= 28-31 sapt.
luna 2= 06-09 sapt...........luna 5= 19-22 sapt...........luna 8= 32-36 sapt.
luna 3= 10-13 sapt...........luna 6= 23-27 sapt...........luna 9= 37-40 sapt.
Cum se citeste o ecografie:
LMP - ultima menstruatie
LMP-GA - varsta gestationala conform ultimei menstruatii
LMP-EDC - data probabila a nasterii conform ultimei menstruatii
BPD - diametru biparietal (de la o tampla la cealalta)
CRL - lungimea fatului de la crestetul capului la coccis (fundulet)
FL - lungimea femurului
AC - circumferinta abdomenului
HC - circumferinta capului
HC/AC - raportul dintre circumferinta capului si circumferinta abdominala
Sarbatoritele lunii APRILIE
7 aprilie - andradap
11 aprilie - Alinutzaa
16 aprilie - Vivela
22 aprilie - Mommy_to_be
Raspunsuri

ancutzicab spune:
Multumim de capitol nou!HAI LAURITA!!!
Sa fie plin de vesti bune despre bebei cumintei in burtica sau despre floricelele de liliac care au inflorit deja, mamici calme si rabdatoare, fara probleme!
Anca 32+ cu Maya Sophia si mamina lui Luca

arturicii spune:
Un capitol minunat cu Floricele de Liliac sanatoase!LAURITA
!!!!
pfii, de cand asteptam sa scot si eu motatele!!!!
Ioana,
Philip, Yann, Sabina

bubu30 spune:
Sa avem un capitol plin de vesti bune si doar cu bebei la termen si programati !!!
Hai Laurita !
Ruxi 34 + cu
AMR ... cine stie ?

gabriela_s spune:
Hello,
v-ati pus pe facut galerie?
La mine s-au mai linistit contractiile,a venit si sotul acasa si poate si de aia,eram singura si cam panicata,acum si pulsul e mai normal.
In timpul contractiilor,fie ca sunt dureroase sau nu,simt presiune intre picioare,fix la locul faptei.Sunt destul de intense dar de scurta durata.Acum e bine,daca e tot asa maine stau acasa si marti ma duc la controlul la care ma programasem,la clinica.Mi-e asa sila de mers la spital,incerc sa evit cat pot...
artubaga si tu poze inainte /dupa,sa ne mai incurajezi aci cu scapatul rapid de burtacu trei copii nici nu ma mira!
miracare sunt conditiile sa devin partener/reprezentant la firma aia?E vreo comanda minima...scuze,dar pe site m-am pierdut in detalii foarte pompoaseOricum,nu m-ar deranja sa o primesc peste 6 saptamani,pt ca eu ma gandeam sa o folosesc dupa ce nasc,cand se retrage burtica
Azi am facut o lista cu ce imi trebuie la mine la spital,de data asta ma bazez pe experienta trecuta si nu listele de pe forum,ca difera de la maternitate la alta-spre exemplu nu mai iau vata si tifoane,ca n-am avut nevoie,mi-au dat de acolo comprese sterile(multe,am plecat si acasa cu un pachet).
Etapa urmatoare e partea de practica,deocamdata sunt la scris
Voi in ce etape mai sunteti?Mai dati si voi idei,ce mai e util de pus in bagaj (si nu e prin listele arhicunoscute).
Mi s-ar parea util un dispozitiv anti-soacre,ceva sa le faca sa tacamacar in primele zile dupa nastere,sa se mai abtina...pe mine ma terorizau ca infometez copilul,ca n-am lapte,ca nu sunt in stare sa alaptez si pana la urma am cedat si i-am dat formula.De data asta le fac vant,se supara,le trece
Mamica de poznase: Adriana Maria (11.01.2007) si
33+ cu nazdravana nr 2
Blog de mama si nu numai

arturicii spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gabriela_s artubaga si tu poze inainte /dupa,sa ne mai incurajezi aci cu scapatul rapid de burta ![]() Mamica de poznase: Adriana Maria ![]() ![]() ![]() Blog de mama si nu numai |
pai e cam asa am constatat eu dupa 2 sarcini; daca inainte de sarcina nu ai burta tot asa o sa fii si dupa; pare simplu, nu?

Cat despre cei 3 nazdravani ai nostri, nu e chiar asa; ca momentan nu am iesit din starea de gravida/ce/trebe/sa/stea/in/pat asa ca prea multa agitatie nu produc in casa.
Poze cu mine va mai pun de la botez, deci in iulie; pana atunci sper sa scap de kg in plus! De azi nu mai mananc dulciuri

Ioana,
Philip, Yann, Sabina

arturicii spune:
p.s. nu mai imi fac nici o poza pana nu vad eu pe cantar ca e ok!
Nu degeaba ma deprima astea de la superEva - ba modelele astea slabe rau (si machiate urat) ba tanti aia ce isi arata toate cele....
Ioana,
Philip, Yann, Sabina

arturicii spune:
..baietii se joaca pe Lego.com (au voie 1 data/sapt) si sunt teribili cum incearca sa citeasca de acolo (evident ca scrie in engleza nu in ro) si se 'corecteaza' unul pe altul; m-am prapadit de ras ce haiosi sunt amandoi (ei nu ma vad pe mine ca i-am lasat acolo unde e reteaua ok la net, adica in bucatarie)
...Sabina dormea si i-a ajuns soarele pe fata si a inceput sa zambeasca si sa tocaie din buze; acu ofteaza de zor insa nu s-a trezit; e o super dulce cum doarme asa frumos; iar a venit soarele si se incrunta
Ioana,
Philip, Yann, Sabina

maribell spune:
hola gagici ....am intrat sa vad ce se mai intampla....si ...
...sa inteleg ca scoatem motatele.....
HAI LAURITA !!!!!
MARIA SUPER FERICITA 34 CU ANDREEA ANTONIA
AMR:CAT O VREA DOMNISOARA SA MAI STEA LA CALDURICA...

arturicii spune:
www.gapo.ro/poze/ES1BBFTHMK130SU.jpg" target="_blank">pentru Laurita
pentru Burticile cu Flori de Liliac
pentru Mamicile de Flori de Liliac
Ioana,
Philip, Yann, Sabina

NicoletaB spune:
Neata' !
Un capitol plin de vesti bune!
LAURA- Nastere usoara, bebelina sanatoasa si mancacioasa si recuperare usoara!30+