Macrou cu legume la cuptor(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3365) Pestele se spala, se curata, se sareaza un pic si se lasa la scurs 30 min. Se asaza intr-o tava si se condimenteaza.(poate fi lasat intreg sau se poate portiona) Ceapa se taie rondele iar celelalte legume cubulete si se pun la calit intr-o cratita cu ulei. Bulionul se dilueaza cu vin si se adauga peste legume si se mai lasa sa fiarba un pic. Legumele si sosul se adauga peste peste si se pune la cuptor pt. cca 25 min. Se serveste cald cu patrunjel verde si suc de lamaie.
Pastravi 'albastri' vienezi(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1361) Se pun la fiert 2 litri de apa în care se pune ceapa, foaia de dafin, patrunjelul si telina, sarea si piperul si 3 linguri de otet. Separat, în alt vas, se pune la fiert 0,5 litri de apa si 0,5 litri de otet. Lichidul clocotit se toarna peste pastravii curatati în prealabil si spalati bine, asezati pe un platou mai adânc. Pastravii vor deveni albastri. Apoi, asa "albastri", se pun la fiert în apa cu legume si condimente si se lasa sa clocoteasca încet înca 7-10 minute. Pastravii sunt fierti cand ochii se albesc si dau sa le iasa din cap. Acesta e momentul cand se scot si se aseaza pe un platou. Se toarna peste ei unt topit în care se poate adauga si hrean ras foarte fin sau bucatele de sardele afumate. Se garnisesc cu rondele de lamâie.
Pastravi cu citrice(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1311) In burta pestelui se pun 2 felii de lamaie si una de portocala, cu coaja, deasupra un cubulet de unt (cu margarina nu are aceeasi savoare), deasupra din 2 felii de portocala si una de lamaie, al doilea cub de unt. Se impacheteaza in alufolie, capetele se ridica in sus si se rasucesc. In final arata ca o barcuta. Se da la cuptor cca 30 minute.
Chiftele din peste cu sos de rosii(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2696) Se curata pestele de oase si se da prin masina de tocat, impreuna cu ceapa. Se adauga o felie de paine inmuiata si stoarsa, mararul si patrunjelul tocate marunt, ouale, sare si piper dupa gust. Din compozitia obtinuta se formeaza chiftele, se dau prin faina si se prajesc in ulei incins. Se pregateste un sos din doua linguri de ulei, sucul de rosii si vinul alb, care se toarna peste chiftele si se lasa sa fiarba cateva minute. Se poate folosi orice fel de peste.
Saiedieh ( Peste cu orez)(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1413) Ceapa se caleste in ulei pina se inroseste si se adauga 4 cani de apa, se lasa sa dea un clocot se strecoara zeama de ceapa si se pune iar la foc, se pune orezul inmuiat in prealabil, sare, si piper dulce. Cind incepe sa clocoteasca se da focul f. incet si se acopera cu un capac, (de preferabil, oala teflon). Cind orezul nu mai are apa de loc se inchide focul si se pune peste orez pestele desfacut de oase. Dupa preferinta se prajesc migdale decojite, fistic, seminte de pin, nuci, si se adauga peste orez, pt.ca ii dau un gust foarte bun. Se poate face si un sos din Tahineh (este susan). Pentru cine vrea sa faca sosul de Tahineh: Se bat doi catei de usturoi se adauga tahine cam vreo 3 linguri si se amesteca cu zeama de lamiie si apa pina devine ca o smintina de groasa. Se serveste peste orez.
Crap la cuptor(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1691) Se curata crapul, se spala, se scurge bine si se sareaza pe deasupra si inauntru, apoi se lasa sa stea cca 15 minute. Ceapa, taiata in felii foarte subtiri, se pune intr-o tava impreuna cu uleiul, pasta de rosii, vinul, sarea, piperul, foaia de dafin si usturoiul. Deasupra se pune pestele intreg, uns cu ulei. Se introduce tava la cuptor. Din cind in cind se stropeste pestele cu zeama din tava. Dupa cca o ora crapul este gata.
Rulouri de varza creata cu pastrav(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1422) Fierbeti orezul in apa cu sare. Desprindeti 4 foi mari de varza, pe care le fierbeti 4-6 minute in apa cu sare. Lasati-le sa se scurga. Sarati si piperati fileuri de pastrav. Puneti cate 2 fileuri pe o foaie de varza, rulati si fixati cu scobitori. Ceapa se curata si se taie cubulete, apoi se caleste in unt incins. Se toarna vermutul. Se pun in acest amestec rulourile si se fierb acoperit 5 minute. Se intorc si se mai fierb inca 5 minute. Se oparesc rosiile, se curata de coaja si de seminte, se taie cubulete si se adauga peste orez. Se scot rulourile din zeama in care au fiert si se pastreaza la cald. Smantana se amesteca in aceasta zeama si se condimenteaza dupa gust. Se toaca patrunjelul si se adauga peste sosul de smantana.
Cod cu sos de mustar(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1901) Zarzavatul pentru supa se curate, se spala si se taie cubulete. Ceapa se curate si se taie in Ľ. Se pun la fiert 250 ml apa, supa de peste, vinul, zarzavatul, ceapa, foile de dafin, boabele de piper si o lingurita de sare. Se adauga pestele, se fierbe putin si apoi se lasa la odihnit 20 de minute. Strecurati ˝ din lichid printr-o sita. Prajiti faina in unt incins si stingeti-o cu supa de peste. Lasati sa fiarba 2-3 minute. Amestecati mustarul cu smantana si condimentati dupa gust cu sare si piper. Curatati codul de piele si oase si portionati-l. Scoateti legumele din zeama in care au fiert. Se aseaza pe farfurii pestele si legumele, se toarna deasupra sosul de mustar si se presara cu rondelele de ceapa verde.
Musaca de legume cu peste(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1979) Opariti rosiile, curatati-le de coaja si taiati-le felii. Curatati legumele. Taiati ceapa rondele, dovleceii felii, iar anasonul, cubulete. Taiati in ˝ buchetele de broccoli. Fierbeti-le pe toate 8 minute in supa fierbinte, apoi pastrati la cald. Taiati marunt fileurile de peste, fierbeti-le 6 minute in supa si apoi scoateti-le pe o farfurile. Incingeti cuptorul. Taiati barnza felii. Ungeti cu grasime o forma termorezistenta, pe care o umpleti apoi cu legume si peste. Condimentati si presarati cu usturoi pisat, apoi puneti deasupra feliile de branza. Lasati la cuptor pana se topeste branza. Ornati cu patrunjel tocat.
Crap umplut cu ciuperci si orez(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3122) Crapul se curata si se spala. Ciupercile taiate felii se inabusa in ulei, peste care se adauga orezul, ceapa taiata marunt, sarea, piperul, cimbrul si verdeata. Cu aceasta compozitie se umple pestele, se coase pe burta si se pune intr-o tava cu ulei. Se adauga sucul de rosii, vinul, usturoiul si rosiile taiate pe ˝. Se baga la cuptor 35 de minute si se serveste cald, cu felii de lamaie.