Bucatarie Internationala: Retete diverse ( 8 retete )
Tocana pakistaneza(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3358) Carnea se marineaza vreo ora intr-un sos facut din iaurt, suc de lamaie si fruct de papaya verde (papaya verde contine papaim, un fragezitor de carne). Daca nu gasiti papaya, puteti folosi meat tenderizer (fragezitor de carne) acre contine acest papaim). Carnea de vaca, frageda, se taie felii lungi de 5 cm, late de 3cm si se lasa la fiert in oala sub presiune o ora sau pana sunt aproape gata. Apoi se adauga vreo 20 de shallot (ceapa mica cu gust special), ardei rosu si galben taiat julien si cartofi galbeni (yukon). Dupa 20 de minute se pot adauga condimentele care sunt un amestec de : semintze de chimion, mustar, turmeric, ienupar (poti cumpara direct curry) si ardei rosu pisat. Se lasa pana cand carnea se desface usurel in fasii cand o atingi cu furculita.
Mancare caraibiana(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1757) In uleiul incins se calesc ceapa si usturoiul taiate fin pana cand capata o culoare deschisa, apoi se adauga curry, se amesteca si se stinge cu apa. Carnea se taie bucatele si se pune intr-o oala (yena) impreuna cu piperul boabe si dafinul iar pe deasupra se toarna sosul curry. Se da la cuptor timp de 2 ore la 150°. La sfarsit se adauga restul ingredientelor si se mai lasa inca o ora.
Rasol Lionez(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1299) Se taie ceapa marunt si se pune intr-o cratita impreuna cu cele 4 linguri de unt. Cand ceapa a inceput sa se rumeneasca se adauga rasolul, se pune sare si piper si se lasa 10 minute la foc domol.
Carne de vita cu curry, gratinata in stil sud-african(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2001) Cuptorul se incalzeste la 350 F, timp de 15 minute. Intr-o tigaie, se prajesc nucile la foc mediu, amestecand des, timp de 3-5 minute, pana cand sunt usor prajite. Intr-o tigaie mare se incalzeste uleiul la foc mediu, se caleste ceapa tocata marunt, pana devine aurie, cca 5 minute. Se adauga carnea tocata, se amesteca o data sau de doua ori, pana cand e bine prajita, timp de 6-8 minute. Se adauga sare, piper, curry, gemul de fructe si sucul de lamaie. Se lasa pe foc timp de 5-10 minute, apoi se adauga nucile. Amestecul se transfera intr-o caserola de ceramica sau un vas special pentru gratinat si se pastreaza la cald pana se prepara toppingul. Amestecul de mustar se prepara astfel: intr-un bol, se amesteca ouale cu laptele de cocos. Se adauga sarea, sosul de soia, praful de boia, chili si piperul. Se adauga mustarul si se amesteca bine, apoi se toarna deasupra carnii. Frunzele de dafin se aranjeaza peste carne. Se pune la cuptor pentru jumatate de ora, pana se face o crusta aurie. Se lasa sa se raceasca timp de 5 minute.
Pui cu piper negru (mancare indiana)(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2532) 1. se curata si se taie puiul in 8 bucati. Se bate iaurtul si se amesteca cu piperul, jumatate din usturoi, sucul de lamaie si sare dupa gust. Se amesteca bine si se pune carnea - se lasa la marinat cel putin 30 min. 2. incingeti uleiul intr-o cratita mai mare si caliti ceapa pana se rumeneste usor. Adaugati usturoiul ramas si caliti pana devine ceapa brun aurie. Puneti rosiile si lasati pe foc amestecind mereu, pana se separa grasimea pe marginile cratitei. 3. adaugati bucatile de carne si marinata si lasati sa fiarba 4-5 min, amestecind mereu. Puneti 250 ml apa si lasati sa fiarba pana da in clocot. Se lasa pe urma la fiert la foc mocnit, amestecind din cand in cand, pana se fragezeste puiul. Potriviti de gust si presarati Garam Masala
Garnitura - Orez in stil indian(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2729) - se incinge uleiul intr-o cratita cu fundul mai gros, se adauga chimenul si cand incepe sa sfaraie (exact!) se pune si orezul, bine spalat si scurs si se amesteca. Adaugati sarea,, imediat apa - astfel incat orezul sa fie perfect acoperit (mai adaugati apa daca e necesar). Cand incepe apa sa fiarba, dati focul la mic si lasati sa fiarba in continuare 5-7 min. Atentie sa nu se evapore apa complet. Cand orezul e aproape gata, se pun boabele de mazare si se acopera, se mai lasa la fiert 2 min. si se opreste aragazul. Se lasa orezul acoperit mai departe pt. ca aburii sa patrunda mazarea. Se presara cu coriandru proaspat!
Amestec iaurtul cu sarea si usturoiul si sucul de lamaie si uleiul si corianderul taiat fin taiat si cu gingerul dat fin pe razatoarea mica. La sfarsit adaug masala sau tandoori pudra (care-i de culoarea rosie). Se amesteca si apoi adaug pui (pulpele) si las totul la macerat peste noapte.
A doua zi, pregatesc barbeque-ul (gratarul) si trantesc pui pe gratar.(se scot bineinteles din iaurtul din care a stat peste noapte.)
nuga cu macademia(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2030) pune nucile intr-o tava si da-le la cuptor-sa se mentina calde (dupa gust se pot rumeni); bate albusurile de ou pana incepe sa faca spuma; fierbe mierea. cand spumeaza o torni peste albusul de ou si il bati pana face o spuma alba ce sta pe tel pune zaharul,glucoza sau siropul, si apa la fiert. cand atinge 146 grade, se toarna peste pasta gorasa de miere si albus preparata anterior. se amesteca pana se face spuma iar. se toarna compozitia in cratita in care a fiert zaharul si spuma-crema alba se mai fierbe pentru inca 10 minute, amestecandu-se constant, ca gustul de miere sa se diminue. se ia de pe foc , se adauga repede macademia, se amesteca in compozitie si se toarna totul pe o foaie de napolitana. se intinde compozitia uniform si se acopera deasupra cu o alta foaie de napolitana. se pune pe un fund de tocat si se da la rece. se taie felii in functie de inspiratie (patrate, romburi, dreptunghiuri). ATENTIE: cand fierbeti zaharul, sa aveti grija sa spalati cu o periuta peretii cratitei in care zaharul fierbe ca sa nu fie nici o particula de zahar, altfel, se va cristaliza tot siropul, in loc sa se obtina siropul acela inchegat); -cand se intoarce compozitia pe foc la urma, sa se amestece la foc mediu, sapid, ca zaharul sa nu se caramelizeze pe fundul cratitei. altfel nuga iese galbuie.