200 gr. orez - preferabil Basmati 2 linguri ulei 1 lingurita seminte de chimen 100 gr. mazare proaspata sau congelata 500 ml apa 1/2 lingurita sare
Mod de preparare:
- se incinge uleiul intr-o cratita cu fundul mai gros, se adauga chimenul si cand incepe sa sfaraie (exact!) se pune si orezul, bine spalat si scurs si se amesteca. Adaugati sarea,, imediat apa - astfel incat orezul sa fie perfect acoperit (mai adaugati apa daca e necesar). Cand incepe apa sa fiarba, dati focul la mic si lasati sa fiarba in continuare 5-7 min. Atentie sa nu se evapore apa complet. Cand orezul e aproape gata, se pun boabele de mazare si se acopera, se mai lasa la fiert 2 min. si se opreste aragazul. Se lasa orezul acoperit mai departe pt. ca aburii sa patrunda mazarea. Se presara cu coriandru proaspat!