Carne de vita cu curry, gratinata in stil sud-african
Reteta:
Carne de vita cu curry, gratinata in stil sud-african
Numar portii:
0
Ingrediente:
2 linguri alune, migdale sau alte tipuri de nuci 1 ceapa mijlocie 1 lingura ulei 1 kg carne de vita, tocata 1 lingurita sare 1 - 2 lingurite praf de piper negru 1 lingura sos de curry sau 2 lingurite praf de curry 3 linguri gem de caise sau mango 30 ml suc de lamaie proaspat Amestec de mustar (dupa reteta de mai jos)
Ingrediente amestec de mustar 1/2 borcan de mustar 3 oua mari 330 ml lapte de cocos, din conserva 1 lingurita sare 10 ml (2 lingurite) sos de soia 1/2 lingurita praf de boia un varf de lingurita de praf de chili 3- lingurite praf de piper negru 2-3 frunze de dafin
Mod de preparare:
Cuptorul se incalzeste la 350 F, timp de 15 minute. Intr-o tigaie, se prajesc nucile la foc mediu, amestecand des, timp de 3-5 minute, pana cand sunt usor prajite. Intr-o tigaie mare se incalzeste uleiul la foc mediu, se caleste ceapa tocata marunt, pana devine aurie, cca 5 minute. Se adauga carnea tocata, se amesteca o data sau de doua ori, pana cand e bine prajita, timp de 6-8 minute. Se adauga sare, piper, curry, gemul de fructe si sucul de lamaie. Se lasa pe foc timp de 5-10 minute, apoi se adauga nucile. Amestecul se transfera intr-o caserola de ceramica sau un vas special pentru gratinat si se pastreaza la cald pana se prepara toppingul. Amestecul de mustar se prepara astfel: intr-un bol, se amesteca ouale cu laptele de cocos. Se adauga sarea, sosul de soia, praful de boia, chili si piperul. Se adauga mustarul si se amesteca bine, apoi se toarna deasupra carnii. Frunzele de dafin se aranjeaza peste carne. Se pune la cuptor pentru jumatate de ora, pana se face o crusta aurie. Se lasa sa se raceasca timp de 5 minute.