Puneti intr-o tigaie - pe foc - vinul rosu si sucul de carne pana fierbe si scade pana la o treime.
In alta tigaie pe foc, topiti untul si adaugati salotele, punand apoi capacul, si lasand la foc mic aproximativ 15-20 de minute, intorcandu-le din cand in cand, ca sa nu se arda.
Adaugati sare si piper. Apoi scoateti salotele din acea tigaie. Taiati ghimbirul in felii subtiri.
Pregatirea finala
Incalziti cuptorul la 100 grade.
Intr-o tigaie, puneti untul la inchis si apoi frigeti bucatile de vita - 3 minute doar, intorcand pe cealalta parte la 1.5 minute. Asezati apoi bucatile de carne in tava cuptorului, pe hartia de cuptur si mai lasati la rumenit vreme de 8-10 minute, pana carnea devine roz.
In tigaia unde a fost prajit initial carnea, puneti ghimbirul, cimbrul maruntit si cardamonul si lasati sa se prajeasca in acel sos pentru 1-2 minute. Apoi adaugati sosul initial de vin rosu si suc de carne si mai lasati pe foc mare inca 3 minute.
Asezati apoi bucatile de friptura de vita pe cate o farfurie, adaugati salotele si stropiti cu cimbru si piper, adaugand roial, sucul de vin.
Ciupercile se spala si se taie in bucatele. Patrunjelul se taie marunt.
Intr-o tigaie se incinge uleiul si ceapa se prajeste pentru citeva minute pina devine putin aurie. Se adauga bucatile de pui si se amesteca totul in tigaie pentru inca citeva minute la foc mare. Se adauga o parte din ciupercile taiate si se prajeste in continuare totul inca 3 minute la foc moderat.
In final, cand puiul e facut bine adaugati paharul de vin si sosul alb. Presarati patrunjelul verde si serviti cu bucati proaspete de bagheta.
Crème Boulud(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1237) Amestecati bine galbenusurile de ou cu 250ml smantana, miezul de vanilie zaharul într-o cratita mica, apoi asezati-o la foc mic si invartiti cu o lingura de lemn pana se ingroasa ( 4-5 minute) .
Treceti amestecul printr-o sita cu ochiuri fine într-un castron, iar acesta la randul sau lasati-l intr-un vas umplut cu apa cu gheata, pana la racire.
Combinati budinca racita cu smantana ramasa, pasta de praline, coniacul si lichiorul de alune intr-un blender si amestecati bine.
Adaugati cuburi de gheata în patru pahare, iar peste acestea crema obtinuta din blender.
Evalueaza Comenteaza Omleta de branza si salata de brocoli Evaluat de cititori:(37 voturi) Autor: STILITST SUPEREVA 22 Iulie 2006
Stil: Francez Pentru: 1 persoana Calorii pe portie: 680 KCal Proteine: 25 grame Grasimi: 47 grame Colhidrati: 40 grame
timp de preparare: 40 minute
Ingrediente:
750 g cartofi fierti deja, taiati in cubulete 8 linguri de ulei de masline 300 g broccoli, despicat in buchete micute 6 oua batute 100 ml lapte 100 g branza (tare) rasa 2 linguri suc de lamaie 1/2 manunchi de salata, taiata in bucati Pregatire:
Se pre-incalzeste cuptorul la 225 °C. Cuburile de cartofi se amesteca intr-un castron impreuna cu 3 linguri de ulei de masline, sare si piper. Se impart apoi pe hartia de cuptor (asezata pe o tava) si se lasa la cuptor circa 20 de minute pina se fac aurii. Din cind in cand se intorc pentru a nu se arde.
Bucatile de brocoli se clatesc sub un jet de apa si apoio se fierb rapid timp de 5 minute. Ouale se bat cu lapte, sare si piper.
Intr-o tigaie fierbinte se incing 2 linguri de ulei si se toarna ouale batute. Cu o spatula de lemn se intoarce si cind se intareste compozitia se presara branza data pe razatoare si se lasa sa se topeasca.
Se amesteca intr-o cana restul uleiului, sare si piper si sucul de lamaie pina se face un sos (desing). Se amesteca apoi brocoliul fiert cu salata maruntita si se toarna dresingul.
Supa de ceapa(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1450) Taiati ceapa in felii subtiri, caliti-o in uleiul de masline timp de 10 minute (sau pana cand devin maronii), dupa care adaugati usturoiul maruntit, zaharul, cimbrul, si lasati amestecul la foc mic timp de 30 de minute, amestecand ocazional.
Dupa acest interval de timp presarati usor faina si amestecati 1-2 minute, dupa care turnati vinul si supa de legume treptat, lasand compozitia in ultimele 45 de minute sa fiarba la foc mic (daca in timpul fierberii se aduna spuma, este ideal sa o inlaturati). Între timp, incalziti bine grill-ul si prajiti feliile de paine pe ambele parti. Cu acel catel de usturoi ramas frecati usor painea prajita.
Turnati supa in 6 castronase rezistente la caldura, asezati deasupra painea prajita si presarati branza rasa. Castroanele se lasa timp de 2-3 minute in cuptorul incins, sau pana cand branza se topeste. Se garniseste cu cimbru si se serveste calda.
Informatii nutritionale:
Calorii.................443 Proteine..............20 gr Carbohidrati........37 gr Zahar...................8 gr Grasimi...............24 gr Grasimi saturate..11 gr
Variatii:
-daca va place, puteti adauga in supa inainte de o pune in cuptor 2 linguri de brandy -este preferabil ca supa de legume sa fie deja preparata (sau o puteti cumpara)
Creme Brulee(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3243) Preincalziti cuptorul la 150°C 1. Bateti galbenusurile cu zaharul 2. Se amesteca in oua interiorul betisorului de vanilie (semintele) si extrasul de vanilie 3. Adaugati laptele si amestecati pana la omogenizare 4. Adaugati smantana treptat in timp ce amestecati 5. Se imparte compozitia in forme rotunde (specifice cremei brulee) si se lasa la cuptor timp de 30 minute 6. Dupa acest interval de timp se lasa la racit, iar apoi se baga la frigider pentru 30 de minute 7. Presarati putin zahar peste crema brulee si lasati-le in cuptorul incins pana acesta se caramelizeaza 8. Crema Brulee se serveste calda sau rece
Voila!
Variatii:
Daca doriti ceva mai aromat puteti adauga in compozitie si 1 lingura lichior de portocale, Apa de flori de portocal sau Apa de trandafir. Dar, amintiti-va ca aceasta reteta este una clasica; crema brulee este cea mai buna atunci cand aroma este subtila si delicata.
Sfaturi: Contrar gandirii populare, crema Brulee nu trebuie pusa in cuptor in bain-marie (intr-o tava cu apa), ci direct pe gratar.
Daca nu aveti timp pentru refrigerare, nu este nici o problema; dupa primele 30 de minute la cuptor presarati zaharul pentru caramelizare si bagati-le din nou in cuptor cateva minute.
Va dorim Pofta Buna
Briose umplute in stil francez(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1823) Combina faina, sarea, drojdia si zaharul pudra intr-un castron. Fa o gaura in centru si adauga ouale, untul topit si 1 lingura de apa calduta. Fie manual, fie cu un mixer, amesteca bine ingredientele pana devin un aluat moale. Apoi scoate aluatul pe o suprafata de lucru presarata cu faina si framanta-l bine cu mainile timp de 5 minute pana se omogenizeaza si este elastic, apoi aseaza-l intr-un vas uns cu ulei, acopera si lasa-l intr-un loc caldut timp de aproximativ 1 ora sau pana cand sa dubleaza in dimensiune.
Intre timp, prepara crema: incalzeste intr-o tigaie laptele, smantana grasa si vanilia (doar sa se incalzeasca bine sub punctul de fierbere). Intr-un castron bate bine galbenusurile de ou si zaharul, apoi incorporeaza faina alba si cea de porumb. Treptat, se toarna in amestecul de lapte incalzit, amestecand constant sa nu se faca cocoloase (daca iti este mai usor foloseste un mixer). Aseaza din nou tigaia pe foc si adu usor amestecul la fierbere, continuand sa amesteci pentru aproximativ 5 minute, pana se ingroasa si se omogenizeaza. Se transfera intr-un castron, se acopera cu o hartie de gatit si lasa sa se raceasca.
Se incalzeste cuptorul la 230C/210C. Unge o tava de copt cu putin ulei si intinde o foaie de gatit. Framanta aluatul din nou timp de cateva minute doar, si modeleaza-l in 8 chifle indiviuale (poti folosi forme de briose de 100ml) si aseaza-le in tava, dar putin distantate deoarece vor creste (cate incap). Tava cu chifle se pune intr-un loc cald timp de aproximativ 30 de minute, pana cand partea de sus se umfla, apoi le vei peria cu un amestec dintr-un ou batut si zahar brun pudra. Se lasa in cuptorul incins aproximativ 15 minute sau pana cand devin aurii, apoi se pun la racit pe un gratar de sarma, dupa care se taie usor pe jumatate, pe orizontala.
Dupa ce amestecul de umplutura s-a racit se incorporeaza smantana mai acrisoara. Cu aceasta crema se umplu briosele, se pudreaza cu zahar si se pot servi.