Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

  Supa de ceapa Scoate reteta la imprimanta
Reteta: Supa de ceapa 
Numar portii: 6 
Ingrediente: 675 gr ceapa
3 linguri ulei de masline
4 catei de usturoi (3 taiati marunt si unul doar decojit)
1 lingurita de zahar
2 linguri faina alba
125 ml vin alb sec
2 litri supa de legume
6 felii de paine frantuzeasca (bagheta)
300 gr branza rasa Gruyere
cateva frunze proaspete de cimbru pentru final
Mod de preparare: Taiati ceapa in felii subtiri, caliti-o in uleiul de masline timp de 10 minute (sau pana cand devin maronii), dupa care adaugati usturoiul maruntit, zaharul, cimbrul, si lasati amestecul la foc mic timp de 30 de minute, amestecand ocazional.

Dupa acest interval de timp presarati usor faina si amestecati 1-2 minute, dupa care turnati vinul si supa de legume treptat, lasand compozitia in ultimele 45 de minute sa fiarba la foc mic (daca in timpul fierberii se aduna spuma, este ideal sa o inlaturati). Între timp, incalziti bine grill-ul si prajiti feliile de paine pe ambele parti. Cu acel catel de usturoi ramas frecati usor painea prajita.

Turnati supa in 6 castronase rezistente la caldura, asezati deasupra painea prajita si presarati branza rasa. Castroanele se lasa timp de 2-3 minute in cuptorul incins, sau pana cand branza se topeste. Se garniseste cu cimbru si se serveste calda.

Informatii nutritionale:

Calorii.................443
Proteine..............20 gr
Carbohidrati........37 gr
Zahar...................8 gr
Grasimi...............24 gr
Grasimi saturate..11 gr

Variatii:

-daca va place, puteti adauga in supa inainte de o pune in cuptor 2 linguri de brandy
-este preferabil ca supa de legume sa fie deja preparata (sau o puteti cumpara)
 
Mod de servire: Turnati supa in 6 castronase rezistente la caldura, asezati deasupra painea prajita si presarati branza rasa. Castroanele se lasa timp de 2-3 minute in cuptorul incins, sau pana cand branza se topeste. Se garniseste cu cimbru si se serveste calda.

 
Timp de preparare (minute): 2 h 
Grad de dificultate (1-10): 3 
Se prepara la cuptor sau pe foc (da/nu): Yes 
Tara origine: n/a 
Specialitate: n/a 
Evaluata cu: n/a  
Autor/sursa: www.supereva.ro 
Link pe forum: Initiaza o discutie pe forum legata de aceasta reteta!
Contributie: Anda08 
Vizualizari: 1446 
Comentarii: Comentarii 0 | Evalueaza reteta
Inapoi la inceput   Inapoi la inceput Nu exista inca o imagine pentruaceasta reteta.
Poti sa propui chiar tu una.

Ai gatit reteta asta? Fa-i o poza si arata-ne si noua!
Adauga reteta | Cartea de bucate - Start ]

 
 Mai multe din aceasta categorie

» Friptura de vita cu salote si sos de vin
» Pui cu vin
» Crème Boulud
» Omleta de branza si salata de brocoli
» Supa de ceapa
» Creme Brulee
» Briose umplute in stil francez

Inapoi la inceput   Inapoi la inceput