675 gr ceapa 3 linguri ulei de masline 4 catei de usturoi (3 taiati marunt si unul doar decojit) 1 lingurita de zahar 2 linguri faina alba 125 ml vin alb sec 2 litri supa de legume 6 felii de paine frantuzeasca (bagheta) 300 gr branza rasa Gruyere cateva frunze proaspete de cimbru pentru final
Mod de preparare:
Taiati ceapa in felii subtiri, caliti-o in uleiul de masline timp de 10 minute (sau pana cand devin maronii), dupa care adaugati usturoiul maruntit, zaharul, cimbrul, si lasati amestecul la foc mic timp de 30 de minute, amestecand ocazional.
Dupa acest interval de timp presarati usor faina si amestecati 1-2 minute, dupa care turnati vinul si supa de legume treptat, lasand compozitia in ultimele 45 de minute sa fiarba la foc mic (daca in timpul fierberii se aduna spuma, este ideal sa o inlaturati). Între timp, incalziti bine grill-ul si prajiti feliile de paine pe ambele parti. Cu acel catel de usturoi ramas frecati usor painea prajita.
Turnati supa in 6 castronase rezistente la caldura, asezati deasupra painea prajita si presarati branza rasa. Castroanele se lasa timp de 2-3 minute in cuptorul incins, sau pana cand branza se topeste. Se garniseste cu cimbru si se serveste calda.
Informatii nutritionale:
Calorii.................443 Proteine..............20 gr Carbohidrati........37 gr Zahar...................8 gr Grasimi...............24 gr Grasimi saturate..11 gr
Variatii:
-daca va place, puteti adauga in supa inainte de o pune in cuptor 2 linguri de brandy -este preferabil ca supa de legume sa fie deja preparata (sau o puteti cumpara)
Mod de servire:
Turnati supa in 6 castronase rezistente la caldura, asezati deasupra painea prajita si presarati branza rasa. Castroanele se lasa timp de 2-3 minute in cuptorul incins, sau pana cand branza se topeste. Se garniseste cu cimbru si se serveste calda.