1 betisor de vanilie si cateva picaturi de extract de vanilie 4 galbenusuri 1/2 ceasca (100g) zahar 200 ml lapte 255 ml smantana (de preferinat mai grasa) putin zahar extra (pentru caramelizare)
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 150°C 1. Bateti galbenusurile cu zaharul 2. Se amesteca in oua interiorul betisorului de vanilie (semintele) si extrasul de vanilie 3. Adaugati laptele si amestecati pana la omogenizare 4. Adaugati smantana treptat in timp ce amestecati 5. Se imparte compozitia in forme rotunde (specifice cremei brulee) si se lasa la cuptor timp de 30 minute 6. Dupa acest interval de timp se lasa la racit, iar apoi se baga la frigider pentru 30 de minute 7. Presarati putin zahar peste crema brulee si lasati-le in cuptorul incins pana acesta se caramelizeaza 8. Crema Brulee se serveste calda sau rece
Voila!
Variatii:
Daca doriti ceva mai aromat puteti adauga in compozitie si 1 lingura lichior de portocale, Apa de flori de portocal sau Apa de trandafir. Dar, amintiti-va ca aceasta reteta este una clasica; crema brulee este cea mai buna atunci cand aroma este subtila si delicata.
Sfaturi: Contrar gandirii populare, crema Brulee nu trebuie pusa in cuptor in bain-marie (intr-o tava cu apa), ci direct pe gratar.
Daca nu aveti timp pentru refrigerare, nu este nici o problema; dupa primele 30 de minute la cuptor presarati zaharul pentru caramelizare si bagati-le din nou in cuptor cateva minute.