-350 ml vin rosu -350 ml suc de carne (obtinut anterior prin fierberea carnii de vita) -2 linguri de ulei de masline -50 g unt -250 g salote (sau ceapa alba mica), curatate si taiate in jumatate -3 cm de radacina de ghimbir -4 bucati de muschi de vita fragede -2 frunze de cimbru -1 lingurita de cardamom macinat
Mod de preparare:
Pregatiri anterioare
Puneti intr-o tigaie - pe foc - vinul rosu si sucul de carne pana fierbe si scade pana la o treime.
In alta tigaie pe foc, topiti untul si adaugati salotele, punand apoi capacul, si lasand la foc mic aproximativ 15-20 de minute, intorcandu-le din cand in cand, ca sa nu se arda.
Adaugati sare si piper. Apoi scoateti salotele din acea tigaie. Taiati ghimbirul in felii subtiri.
Pregatirea finala
Incalziti cuptorul la 100 grade.
Intr-o tigaie, puneti untul la inchis si apoi frigeti bucatile de vita - 3 minute doar, intorcand pe cealalta parte la 1.5 minute. Asezati apoi bucatile de carne in tava cuptorului, pe hartia de cuptur si mai lasati la rumenit vreme de 8-10 minute, pana carnea devine roz.
In tigaia unde a fost prajit initial carnea, puneti ghimbirul, cimbrul maruntit si cardamonul si lasati sa se prajeasca in acel sos pentru 1-2 minute. Apoi adaugati sosul initial de vin rosu si suc de carne si mai lasati pe foc mare inca 3 minute.
Asezati apoi bucatile de friptura de vita pe cate o farfurie, adaugati salotele si stropiti cu cimbru si piper, adaugand roial, sucul de vin.
Mod de servire:
Puteti servi cu rizotto sau un puree de carotofi cu unt.