750 g cartofi fierti deja, taiati in cubulete 8 linguri de ulei de masline 300 g broccoli, despicat in buchete micute 6 oua batute 100 ml lapte 100 g branza (tare) rasa 2 linguri suc de lamaie 1/2 manunchi de salata, taiata in bucati
Mod de preparare:
Start -> Super case -> Omleta de branza si salata de brocoli
Evalueaza Comenteaza Omleta de branza si salata de brocoli Evaluat de cititori:(37 voturi) Autor: STILITST SUPEREVA 22 Iulie 2006
Stil: Francez Pentru: 1 persoana Calorii pe portie: 680 KCal Proteine: 25 grame Grasimi: 47 grame Colhidrati: 40 grame
timp de preparare: 40 minute
Ingrediente:
750 g cartofi fierti deja, taiati in cubulete 8 linguri de ulei de masline 300 g broccoli, despicat in buchete micute 6 oua batute 100 ml lapte 100 g branza (tare) rasa 2 linguri suc de lamaie 1/2 manunchi de salata, taiata in bucati Pregatire:
Se pre-incalzeste cuptorul la 225 °C. Cuburile de cartofi se amesteca intr-un castron impreuna cu 3 linguri de ulei de masline, sare si piper. Se impart apoi pe hartia de cuptor (asezata pe o tava) si se lasa la cuptor circa 20 de minute pina se fac aurii. Din cind in cand se intorc pentru a nu se arde.
Bucatile de brocoli se clatesc sub un jet de apa si apoio se fierb rapid timp de 5 minute. Ouale se bat cu lapte, sare si piper.
Intr-o tigaie fierbinte se incing 2 linguri de ulei si se toarna ouale batute. Cu o spatula de lemn se intoarce si cind se intareste compozitia se presara branza data pe razatoare si se lasa sa se topeasca.
Se amesteca intr-o cana restul uleiului, sare si piper si sucul de lamaie pina se face un sos (desing). Se amesteca apoi brocoliul fiert cu salata maruntita si se toarna dresingul.
Mod de servire:
Omleta se taie in bucati si se serveste pe farfurii, impreuna cu cartofii si salata&brocoli.