Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

  Briose umplute in stil francez Scoate reteta la imprimanta
Reteta: Briose umplute in stil francez 
Numar portii: 4 
Ingrediente: Ingrediente briose:

225g faina, plus putin extra
un varf de sare
1 lingura de zahar brun pudra
1 plic drojdie (7g) drojdie uscate
3 oua batute
50g unt topit racit
ulei vegetal pentru uns
Ingrediente crema:

200ml lapte
100ml smantana grasa
1 lingurita de extract de vanilie
2 galbenusuri de ou
50g zahar brun pudra
2 linguri de faina
2 linguri faina de porumb (macinata foarte fin)
4 linguri smantana putin mai acrisoara
Ingrediente suplimentare:

1 ou batut
zahar pudra (2 linguri)
Mod de preparare: Combina faina, sarea, drojdia si zaharul pudra intr-un castron. Fa o gaura in centru si adauga ouale, untul topit si 1 lingura de apa calduta. Fie manual, fie cu un mixer, amesteca bine ingredientele pana devin un aluat moale. Apoi scoate aluatul pe o suprafata de lucru presarata cu faina si framanta-l bine cu mainile timp de 5 minute pana se omogenizeaza si este elastic, apoi aseaza-l intr-un vas uns cu ulei, acopera si lasa-l intr-un loc caldut timp de aproximativ 1 ora sau pana cand sa dubleaza in dimensiune.

Intre timp, prepara crema: incalzeste intr-o tigaie laptele, smantana grasa si vanilia (doar sa se incalzeasca bine sub punctul de fierbere). Intr-un castron bate bine galbenusurile de ou si zaharul, apoi incorporeaza faina alba si cea de porumb. Treptat, se toarna in amestecul de lapte incalzit, amestecand constant sa nu se faca cocoloase (daca iti este mai usor foloseste un mixer). Aseaza din nou tigaia pe foc si adu usor amestecul la fierbere, continuand sa amesteci pentru aproximativ 5 minute, pana se ingroasa si se omogenizeaza. Se transfera intr-un castron, se acopera cu o hartie de gatit si lasa sa se raceasca.

Se incalzeste cuptorul la 230C/210C. Unge o tava de copt cu putin ulei si intinde o foaie de gatit. Framanta aluatul din nou timp de cateva minute doar, si modeleaza-l in 8 chifle indiviuale (poti folosi forme de briose de 100ml) si aseaza-le in tava, dar putin distantate deoarece vor creste (cate incap). Tava cu chifle se pune intr-un loc cald timp de aproximativ 30 de minute, pana cand partea de sus se umfla, apoi le vei peria cu un amestec dintr-un ou batut si zahar brun pudra. Se lasa in cuptorul incins aproximativ 15 minute sau pana cand devin aurii, apoi se pun la racit pe un gratar de sarma, dupa care se taie usor pe jumatate, pe orizontala.

Dupa ce amestecul de umplutura s-a racit se incorporeaza smantana mai acrisoara. Cu aceasta crema se umplu briosele, se pudreaza cu zahar si se pot servi.

 
Mod de servire: Imediat dupa ce sunt gata 
Timp de preparare (minute): +15min 
Grad de dificultate (1-10): 3 
Se prepara la cuptor sau pe foc (da/nu): Yes 
Tara origine: n/a 
Specialitate: n/a 
Evaluata cu: n/a  
Autor/sursa: www.supereva.ro 
Link pe forum: Initiaza o discutie pe forum legata de aceasta reteta!
Contributie: Anda08 
Vizualizari: 1823 
Comentarii: Comentarii 0 | Evalueaza reteta
Inapoi la inceput   Inapoi la inceput
Ai gatit reteta asta? Fa-i o poza si arata-ne si noua!
Adauga reteta | Cartea de bucate - Start ]

 
 Mai multe din aceasta categorie

» Friptura de vita cu salote si sos de vin
» Pui cu vin
» Crème Boulud
» Omleta de branza si salata de brocoli
» Supa de ceapa
» Creme Brulee
» Briose umplute in stil francez

Inapoi la inceput   Inapoi la inceput