400 g nuci prajite, 400 g zahar pudra, 10 oua, 2 linguri gris, 10 linguri de zahar tos, 4 linguri de faina, 2-3 linguri cacao, 1 pahar(100 ml) lapte, 300 g unt. Frisca si ciocolata pentru ornat.
Mod de preparare:
Se bat bine 10 albusuri cu zaharul pudra apoi se adauga nuca prajita si macinata si cele 2 linguri de gris. Se coc 6-7 foi pe fundul tavii unsa cu unt si faina la foc slab. Dupa ce s-au copt se aseaza intre foi urmatoarea crema: se freaca 10 galbenusuri cu 10 linguri de zahar si 4 linguri faina, cacaoa si un pahar cu lapte si se fierbe prin metoda bain-marie. Dupa ce compozitia s-a legat se da deoparte, se lasa sa se raceasca dupa care se adauga 300-350 g unt (eu am pus 350 gr unt este mai bun cu mai multa crema). Se orneaza cu frisca si ciocolata rasa. Tortul este mare si aspectuos!!