175g unt (la temperatura camerei) 175g zahar brun 3 oua, batute bine 1 lingurita pudra espresso, dizolvata intr-o lingurita de apa fierbinte 175g faina cu agent de crestere 1/2 lingurita praf de copt 50g nuci maruntite Pentru glazura:
4 linguri smantana 1 1/2 linguri pudra espresso 160g unt moale (la temperatura camerei) 265 zahar pudra 8 nuci injumatatite
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 190°C si ungeti cu grasime doua tavi rotunde pentru tort.
Bate smantana, untul si zaharul pana se omogenizeaza, apoi treptat adauga ouale si cafeaua.
Cerne faina cu praful de copt si un praf de sare intr-un castron si presara treptat peste amestecul de oua, iar apoi nucile.
Imparte compozitia in cele doua tavi deja pregatite si lasa-le la cuptor pentru aproximativ.
Cand sunt gata, se lasa la racit pe un gratar de sarma iar apoi se scot din forme.
Pentru glazura: incalzeste smanatana, toarna praf de cafea si amesteca pana se dizolva. Amesteca untul si zaharul pana la omogenizare si apoi adauga asmestecul de smantana.
Acum urmeaza sa "imbraci" tortul in glazuta si sa il decorezi cu nuci, asemenea modelului nostru din fotografia de mai sus.