blat:4 oua , 125 gr zahar, 75gr.faina,25 gr cacao 1 lingurita praf de copt. crema :200 gr zahar, 4 galbenusuri, coaja de la 1 lamaie , 50 gr.faina, 500ml.lapte, vanilie.,300ml frisca batuta .
Mod de preparare:
blat: Se bat albusurile spuma cu zahar, separat se amesteca galbenusurile cu 1 lingura de zahar. Ce 2 compozitii de amesteca usor, se adauga incet faina amestecata cu cacao , si praf de copt. Se pune totul intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina (26 cm.).Se coace la 180 grade celsius , circa 30 minute. Se face proba cu scobitoarea . Se lasa blatul la racit si se taie in 3 bucati . Se poate insiropa cu sirop de fructe . Crema: Se pune laptele sa fiarba cu aromele si 100 gr .zahar, batonul de vanilie curatat . Separat se amesteca 100 gr.zahar cu galbenusurile si faina. Cind laptele a fiert , se da la o parte si se adauga cite un polonic la compozitia de ou , amestecind incet. Se mai pune pe foc sa mai dea un clocot . Se lasa la raci . Cind este rece se adauga frisca batuta . Se umplu foile blatului si se orneaza dupa imaginatie.